EĞİTİM - 10 Ekim 2024 Perşembe 09:24

Aydın Lisesi’nde ’Kampüse Giden Yol’ konulu seminer düzenlendi

A
A
A
Aydın Lisesi’nde ’Kampüse Giden Yol’ konulu seminer düzenlendi

Aydın’da son yıllarda teknoloji alanında önemli başarılara imza atan Aydın Lisesi, Eğitimci-Yazar Fatih Doğruyol’u 12. sınıf öğrencileriyle buluşturdu.



Aydın Lisesi konferans salonunda gerçekleşen etkinlik Okul Müdürü Serkan Akyol’un açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından Eğitim Uzmanı ve Yazar Sayın Fatih Doğruyol tarafından, öğrencilerin motivasyonunu ve akademik başarısını artırmak amacı ile ’Kampüse Giden Yol’ konulu seminer verdi. Seminerde öğrencilere üniversite sınavında başarılı olmanın yöntemlerini anlatan Fatih Doğruyol, beyin temelli öğrenme üzerinde dururken, öğrenmenin biyolojik yapımız içinde nasıl meydana geldiğini, öğrenme gerçekleşirken beynin hangi bölgelerinin aktif olduğunu, görsel verilerin öğrenmedeki payı, ve öğrenme sürecine dahil olan duyu organlarının bilgilerin kalıcılığındaki etkisi gibi konulara değindi. Fiziksel egzersiz ve yeni şeyler öğrenmenin motivasyonu artırdığını vurgulayan Fatih Doğruyol, başarı için neler yapılması gerektiği ve nelerden uzak durulacağını örneklerle anlattıktan sonra, öğrenme, dikkat ve hafıza ile ilgili bilgiler verdi.



Öğrencilere pes etmeden hayallerinin peşinden gitmelerini öğütleyen Doğruyol, "Bir işi yaparken başkalarına sormayın asla pes etmeyin ve hayallerinizin peşinden gidin. Başkalarının düşüncesinin hayallerinizi gölgelemesine izin vermeyin" diye konuştu.



Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, "Okulumuzda Eğitimci-Yazar Fatih Doğruyol’u konuk ettik. 12. sınıf öğrencilerimize verdiği ’Kampüse Giden Yol’ konulu seminer için kendilerine teşekkür ediyorum. Aydın Lisesi olarak; son yıllarda aldığımız Teknofest ve Tübitak Türkiye birincilikleri ile birlikte hedefimiz 2025 YKS’de ilk yüz içerisinde yer alabilmek” dedi.



Program, öğrencilerle soru-cevap şeklinde devam etmesinin ardından hediye takdimi ile program sona erdi.



Aydın Lisesi’nde ’Kampüse Giden Yol’ konulu seminer düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta üreticilere 24 ton yem bezelyesi dağıtıldı Uşak’ta üreticilere destek sağlamak amacıyla 24,2 ton yem bezelyesi dağıtımı yapıldı. Uşak’ta tarım sektörüne destek amaçlı önemli bir adım atıldı. Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, İl Tarım Müdürü Serkan Bilir, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Fatih Çelen, DSİ 23. Şube Müdürü Orhan Çelik ve birçok tarımsal sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla düzenlenen törende üreticilere yem bezelyesi tohumu dağıtıldı. Törende toplam 24.2 ton yem bezelyesi tohumu, üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Bu tohumlar, yem bitkisi üretiminin artırılması ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kullanıma sunuldu. Üreticilere verilen bu destek, tarım ve hayvancılık sektöründe büyük önem taşıyor. Yem bezelyesinin, içerdiği yüksek protein değeri ve toprağa azot sağlaması açısından önemli bir bitki olduğu vurgulandı. Bitki bu özellikleri sayesinde hem toprağın kalitesini artırıyor hem de hayvancılık için gerekli olan kaba yem ihtiyacını karşılamada büyük bir rol oynuyor Proje kapsamında yem bezelyesi, 2 bin 420 dekar alanda ekilecek. Bu ekiliş sayesinde bölgedeki üreticilerin verimliliklerinin artacağı ve hayvancılık faaliyetlerine daha iyi verim sağlanacak. Yem bezelyesi üretimi, özellikle kaba yem açığının giderilmesine büyük katkı yapacak. Tarımda verimlilik artıyor Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, törende yaptığı konuşmada, tarımsal üretimin artırılmasının ülke ekonomisine sağladığı katkılara değinerek, tarım projelerinin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Yem bezelyesi gibi stratejik ürünlerin yaygınlaştırılmasının, hem toprağın kalitesini artıracağını hem de çiftçilerin kazancını büyüteceğini belirtti. Törene katılan üreticiler, dağıtılan yem bezelyesi tohumlarının kendilerine önemli bir destek sağladığını ifade etti. Üreticiler, bu tür projelerin devam etmesi halinde tarım ve hayvancılık sektörünün daha da güçleneceğini ve sürdürülebilir bir üretim sistemine kavuşulacağını kaydetti.
Kayseri Kayseri bölgesi hakemleri ve gözlemcileri sezonu açtı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi (TFFHGD) hakemleri Sümer Stadında yapılan törenle 2024-2025 futbol sezonunu açtı. Sümer Stadı’nda yapılan sezon açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kayseri Bölge Müdürü ve Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mutlu Önal, Kayseri Futbol İl Temsilcisi Mehmet Yücel, Kayseri İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Murat Ülger, TFFHGD Kayseri Şubesi Başkanı Özgür Reha Alıcı, Eski İl Hakem Kurulu Başkanları Şükrü Bayraktar, Murad Çınar, Kayseri Bölgesi Süper Lig Yardımcı Hakemi Mustafa Savranlar, gözlemciler, hakemler ve davetliler katıldı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Özgür Reha Alıcı; “Bugün burada yeni bir sezona adım atmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Futbol toplumumuzun birleştirici bir güç olarak her yaştan bir araya getiren dostluk dayanışma ve centilmenlik değerlerini ön plana çıkartan çok önemli bir spor dalıdır. Biz hakemler bu büyük sorumluluğun bilinciyle sahada yer alıyor oyunun adaletini sağlamaya gayret ediyoruz. Hakemlik mesleği fedakârlık, disiplin ve adalet duygusunu gerektiren bir meslek. Sahada her an doğru kararlar verebilmek için hem zihinsel hem de fiziksel olarak en iyi şekilde hazırlanmak durumundayız. Gözlemciler ise bizlere bu süreçte bizleri değerlendiren gelişimlerimize katkıda bulunan çok önemli gayret gösteriyorlar. Yeni sezonda sahada görev alacak gözlemcilerimize hakemlerimize başarılar diliyorum. Kazasız, belasız bir sezon olmasını diliyorum. İnşallah bu sezonda adaletin, centilmenliğin ve sporun ön plana çıktığı hakemlerin çok ön plana çıkmadığı bir yıl olur” diye konuştu. Kayseri İl Hakem Kurulu Başkanı Ömer Murat Ülger ise, “2024-2025 sezonu gözlemci be hakem camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız bir sezon olmasını temenni ediyorum. Taban birliklerimizle birlikte olayın spor olduğunu unutmadan kavgasız, gürültüsüz bir sezon geçirmeyi ümit ediyorum. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir sezon geçirmek. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Kocaeli 3 kütüphanede 42 binden fazla kitap okuyucusuyla buluşuyor Çayırova’da 3 farklı kütüphanede 42 binden fazla basılı kitap okuyucusuyla buluşuyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin ilçeye kazandırdığı Akse Kitap Kahve ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve, 7’den 70’e tüm Çayırovalıların uğrak noktası olurken, bugüne kadar 70 binden fazla kitap bu iki kütüphanede ödünç verilmişti. Düzenlediği kitap günleriyle sadece ilçede değil bölgede bir ilki yaşatan ve bugüne kadar 4 kez gerçekleşen kitap günleriyle, yüzbinlerce kitabın ve birbirinden önemli yazarın vatandaşlarla buluşmasını sağlayan Çayırova Belediyesi, 2 kitap kahve ve halk kütüphanesini de hizmete açmıştı. Bununla beraber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı ve geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen Çayırova Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alan Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi’yle birlikte Çayırova’daki kütüphane sayısı 3 yükselmiş oldu. Eşsiz manzarasıyla açıldığı günden bu yana Çayırovalıların uğrak noktası olan Akse Kitap Kahve ve İlçe Halk Kütüphanesi, binlerce üyesiyle birlikte 9 bin 331 kitaba ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanıyla özellikle ders çalışmak isteyen gençlerin ilk tercihlerinden olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve ve İlçe Halk Kütüphanesi ise 26 bin 215 kitabı Çayırovalılarla buluşturuyor. Çayırova’nın üçüncü kütüphanesi olan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırova Millet Bahçesi’nde hizmete açılan Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi de 7 bin 200’den fazla basılı, 29 bin e-kitapla birlikte sadece Çayırovalıların değil, bölge halkının hizmetinde. Böylelikle Çayırova’da yer alan 3 kütüphanede 42 binden fazla basılı kitap ile 29 bin e-kitap, Çayırovalı kitapseverleri kütüphanelerde bekliyor.
Manisa Kula’da geleceğin astronotları Uzay ve Havacılık Atölyesi’nde yetişecek Kula’da eğitim faaliyetlerini sürdüren Bekir Sacide Filiz Keleşoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde, Uzay Havacılık Haftası kapsamında hizmete hazırlanan Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi ile müzik sınıfının açılışı, Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda Kula’da eğitim öğretim faaliyetine başlayan ve önceki öğrenim yılında onlarca başarılı projeye imza atan Bekir Sacide Filiz Keleşoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, bünyesine kazandırdığı yeni bir atölye ve bir sınıfla kalitesini bir kat daha artırdı. Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini fark ettirmek ve bu özel yeteneklerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamayı hedefleyen BİLSEM’de, merkez yönetiminin büyük çabalarıyla hazırlanan Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi ile müzik sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Uzay Havacılık Haftası’nda açılışı yapılan her iki sınıfın açılış kurdelesini Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş kesti. Bekir Sacide Filiz Keleşoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Suphi Aksoy’un önderliğinde açılışını yaptıkları Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi’ni inceleyen Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, öğrencilerin uzay ve havacılığa olan ilgisinin yüksek olduğunu dile getirerek atölyenin hayırlı olmasını temenni etti. Merkez bünyesinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere farklı ufuklar çizmek ve uçma tasarısını gerçekleştirdiği ve geniş bilgisinden ötürü halk arasında Hezarfen olarak anıldığı bilinen Hazerfen Ahmet Çelebi’leri gibi geleceğin uzay ve havacılık liderlerini yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren merkez müdürü Suphi Aksoy; “ Bilim ve Sanat Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yetenekleri Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde özel yetenekli öğrencilerin özel yeteneklerini fark ettirmek ve bu özel yeteneği en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacı ile kurulmuş destek eğitim kurumlarıdır. Uzay Havacılık Haftası’nda açılışını yaptığımız Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir.” vecizesinden yola çıkarak öğrencilerimize farklı deneyimler kazandırmak, farklı ufuklar çizmek ve geleceğin Hazerfen Ahmet Çelebi’lerini, Vecihi Hürkuş’larını, Nuri Demirağ’larını, Selçuk Bayraktar’larını ve Alper Gezeravcı’larını yetiştirmek en büyük amacımızdır.”