ASAYİŞ - 10 Ekim 2024 Perşembe 09:33

Arka koltuğun altından kaçak göçmenler çıktı

A
A
A

Edirne’den yurt dışına kaçmak için ölümü bile göze alarak otomobilin arka koltuğunun altına gizlenmiş 2 Suriye uyruklu şahıs polis ekiplerince yapılan koordineli çalışma sonucu yakalandı.

Yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan göçmenler birbirinden ilginç kaçış planları denese de yakayı ele veriyorlar. Göçmenlerin pes dedirten kaçış planı polis ekiplerinin dikkati sayesinde bozuldu.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzensiz göçmenler ve göçmen kaçakçılarına yönelik çalışma yaptı.

Kent merkezindeki koordineli çalışma çerçevesinde bir otomobil durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada aracın arka koltuğunun taban kısmında zula içine gizlenmiş vaziyette 2 Suriye uyruklu erkek şahıs olduğu tespit edildi.

Göçmenlerin gizlendikleri koltuğun altında nefes alabilmeleri için hortum sistemi konulduğu belirlendi. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan R.A ve C.O isimli 2 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Özlem Ceylan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te bin 744 deprem konutunun hepsi tamamlandı Kilis’te yapımı tamamlanan bin 744 deprem konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Evlerine taşınan depremzedeler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek devletin şefkatini kısa sürede yanlarında hissettiklerini söyledi. Suriye’ye sınır kent olan Kilis’te 6 Şubat depremleri sonrası bin 365 konut ile 3 bin 22 yapının hasar gördü. Depremden etkilenen kentte yıkılan konutların yerine bin 744 deprem konutu yapıldı. TOKİ tarafından yapılan bin 744 kalıcı konutun hepsi tamamlanarak anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Kentte 3+1 ve 2+1 olarak yapılan TOKİ konutları, kayalık ve sağlam zeminlere inşa edildi.. Çekilen kuralar sonucunda depremzedeler tamamlanan evlerine kavuştu. ‘‘Bu güzel evleri yaparken emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ 6 Şubat depremlerinde evlerinin yıkıldığını ve yeni evlerine kavuştuğunu söyleyen 70 yaşındaki depremzede Zekeriya Samancı, ’’11 ilde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş depremlerinde dışarıya çıkana kadar evimiz yıkıldı. Devletimizin vermiş olduğu çadırlarda kaldık. İnşaatı başlayan deprem konutlarını almak için adeta gün sayıyorduk ama beklediğimiz günden önce kura çekilişi oldu ve anahtarımızı teslim aldık. Bu güzel evleri yaparken emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Devletimiz bana hem ev hem de iş verdi. Sabah işime akşam da evime gidiyorum hiçbir şekilde zorlanmıyorum” dedi. ‘‘Allah devletimizden razı olsun hayalimdeki eve sahip oldum’’ Kilis’te kalıcı konutlarına yerleşen depremzede aileler, kendilerine verilen sözlerin tutulmasından ve yeni evlerine kavuşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yaşadığı süreci anlatırken devletin her zaman yanlarında olduğunu belirten depremzede Hülya Samancı ise, "Depremlerde evimizi kaybettik ve ne yapacağımız bilmiyorduk. Devletimiz bize el uzattı, kendimize geldik. Yaralarımızı sardı, her zaman yanımızda oldu. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. Muhteşem evleri çok kısa sürede yaptılar. Her zaman birileri gelip ’bir ihtiyacınız var mı?’ diye sordu. Çok mutlu oldum ve tek olmadığımızı hissettik. Eski evimden daha da güzel olan deprem konutlarına taşındığımızda sanki dünyalar benim oldu. Devletimiz bize evimizi verdi, eşime de iş verdi. Ben daha devletimden ne isteyeyim” diye konuştu.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Hizmetlerimizle geleceğin kırsalını yeniden inşa ediyoruz" Kocasinan Belediyesi, kırsal mahallerinden biri olan Düver Mahallesi’nin ana yolundaki çalışmaları tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Merkez ve kırsal mahallelere her alanda hizmet götürmeye devam ettiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlarla geleceğin kırsalını yeniden inşa ettiklerini ifade etti. Kocasinan Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin Düver Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan ana yolu altyapısıyla birlikte yenilediğini belirten Başkan Çolakbayrakdar; "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirerek onların hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Kırsal mahallelerimizin de Kocasinan’ın diğer bölgeleri gibi gelişmesini ve kalkınmasını önemsiyoruz. Hedefimiz, ilçemizin her köşesini daha modern ve daha yaşanabilir hale getirmek. Bu doğrultuda kırsal mahallelerimizde yol yapım çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu sefer de eski tarihiyle bilinen kadim mahallelerimizden biri olan Düver Mahallesi’nin ana yolundaki çalışmalarımızı tamamladık. Altyapı çalışmalarıyla birlikte yolumuzu asfaltlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerde, Kocasinan’ın her köşesinde ihtiyaç duyulan her yerde yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle kırsal mahallelerimizin altyapısını güçlendirmek ve yaşam konforunu artırmak amacıyla sezon sonuna kadar çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Bütün kırsal mahallelerimizde benzer yol ve altyapı çalışmalarını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Amacımız, her bir vatandaşımızın modern yaşamın imkânlarından faydalanabilmesini sağlamaktır" diye konuştu. Başkan Çolakbayrakdar, daha konforlu bir Kocasinan için hizmet ürettiklerini sözlerine ekledi.
Mersin Sarıyıldız: "Daha modern bir Akdeniz için çalışıyoruz" Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, ilçedeki soğuk asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek, "Amacımız, kentimizin ihtiyaç duyan bütün sokaklarının onarımının yapıldığı, insanlarımızın evinden işine rahat bir şekilde ulaştığı, böylelikle her yönüyle daha modern ve yaşanılır bir Akdeniz’i hep birlikte inşa etmektir” dedi. İlçeye bağlı kırsal mahallelerin tarım yollarını soğuk asfalt ile kaplama çalışmalarını aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bu kez de kırsal mahallelerin uygun yollarını sıcak asfalt ile kaplamaya devam ediyor. Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, fen işleri ekiplerinin mahallede tamamladığı soğuk asfalt serim çalışmalarını inceledi, ardından da yine aynı bölgede devam eden sıcak asfalt kaplama çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Sarıyıldız, gün içinde Akdam Mahallesi Muhtarı Yonca Kalınlı ve mahalle sakini vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti, dile getirilen bir takım sıkıntı ve talepleri dinledi. Sarıyıldız, bölgede yürütülen sıcak ve soğuk asfalt çalışmaları ile yakın zamanda yapılması planlanan hizmet ve projeleri mahalle sakinleri ile paylaştı. “Amacımız, kentimizin, ilçemizin tüm yol ve sokaklarını yenilemek” Sarıyıldız, daha önce burada 3 bin metreye yakın soğuk asfalt sathi kaplama çalışması yapıldığını hatırlatarak, "Mahallemiz ve muhtarımızın talepleri doğrultusunda Akdam Mahallesi’nde, vatandaşlarımız ve sürücülerin yoğun olarak kullandığı bu yol, daha önce kullanılamaz halde olan ve araçların zorlukla geçtiği bir yol idi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce sıcak asfalt öncesi zeminden 110 kamyon kırmızı toprak alımı yapılıp 100 kamyon dolgu çalışmasıyla birlikte 300 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Muhtarımızın talebi, Mersin Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle ortak bir çalışma yürüttük. Fen işleri ekiplerimize de teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte mahallelerimizdeki sorunların giderilmesi için muhtarlarımız, mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarımız devam edecek. Amacımız; kentimizin, ilçemizin tüm sokaklarının onarımının yapıldığı, insanların evinden işine rahat bir şekilde ulaştığı, daha modern ve daha yaşanabilir bir Akdeniz’i hep birlikte inşa etmektir” diye konuştu.