ÇEVRE - 04 Nisan 2025 Cuma 09:16

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

A
A
A
Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

Artvin’den Ardahan’a 600 koyunla yapılan yayla yolculuğu, karayolunda trafiği yavaşlatarak renkli görüntüler oluşturdu.


Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden Ardahan’ın Küçük Ova Yaylası’na doğru yola çıkan yaylacılar, 600 koyunluk sürüleriyle 2 aylık zorlu yolculuklarına başladı. Yolculuk boyunca karayolunu kullanan sürü, özellikle Borçka-Artvin güzergahında trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Ancak sürücüler ve yolcular, bu eşsiz manzaraya kayıtsız kalmayarak bol bol fotoğraf çekti.


Hakan Üçüncü’ye ait koyun sürüsü, Hopa, Borçka, Artvin merkez ve Şavşat üzerinden Ardahan’a ulaşmayı hedefliyor. Yaylacılar, yolculuklarının bir kısmını karayoluyla, bir kısmını ise dağ patikalarından geçerek devam ediyor. Zaman zaman şehir içinden de geçmek zorunda kalan sürü, doğanın bu eşsiz yolculuğunda, yeni doğan kuzuların annelerinin peşinden sürüye katılmasıyla renkli görüntüler oluşturuyor.


Yaylacılar, geleneksel yayla göçünü gerçekleştirirken, aynı zamanda yolculuklarını fotoğraf severler için bir görsel şölen haline getiriyor. 600 koyunluk sürüyle yapılan bu yolculuk, hem yaylacılar hem de yolu kullananlar için unutulmaz anlar yaşatıyor.


"Trafikte Büyük Sorun Yaşamıyoruz"


Sürüye eşlik eden Okay Yılmaz, "Kemalpaşa’dan geliyoruz. Ardahan Küçük Ova Yaylası’na gidiyoruz. Hem anayolu hem de dağ yollarını kullanıyoruz. Dağda geçit olmadığı için şu an asfalttan ilerliyoruz. Yolculuğumuz yaklaşık 2 ay sürecek. Dinlenmemizi Borçka’daki ikinci tünelin üzerinde yapacağız. Trafikte çok büyük sıkıntı olmuyor, sürücüler genellikle yardımcı oluyor. Sürünün sahibi, oğlu ve ben olmak üzere üç kişi yolculuğu gerçekleştiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Vicdansızlığın böylesi: Yeni doğmuş bebek, poşet içerisinde çöp konteynerine atılmış halde bulundu Denizli’de çöpten geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıs, poşet içerisinde yeni doğmuş bir erkek bebek cesedi buldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, bebeğin cesedini çöpe atan kişi ve kişilerin bulunması için çalışma başlatıldı. Olay, Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre çöpten geri dönüşüm malzemesi toplayan bir şahıs, çöp kutusunu karıştırdığı sırada poşet içerisinde bebek cesedi buldu. Bebek cesedini gören adam, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri yaptıkları kontroller sırasında bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu ve yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından çöpte ve bebeğin bulunduğu poşet üzerinde incelemeler yapıldı. Yapılan incelemelerin ardından çöpte bulunan erkek bebeğin cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bebeği çöpe atan kişi veya kişilerin bulunması için ise polis ekipleri çalışma başlattı. Çöp konteynerinin bulunduğu bölgeyi görüntüleyen çevredeki güvenlik kameralarında da inceleme başlatıldı. Çöpten cesedi bulan adam ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.