ASAYİŞ - 03 Ekim 2024 Perşembe 11:14

Antalya’da 24 saatte 84 aranan şahıs yakalandı

A
A
A
Antalya’da 24 saatte 84 aranan şahıs yakalandı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son 24 saatte 84 aranan şahsı yakalayarak adli makamlara teslim etti.


Antalya İl Jandarma Komutanlığınca suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadıyla Jandarma Dedektifleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) aranan şahıslara yönelik çalışmalar gerçekleştirdi.


Çalışmalar sonucunda, son 24 saate farklı suçlarda aramaları olan 10 yıl ve üzeri hapis cezası bulunan 1 şüpheli, 5-10 yıl arası hapis cezası bulanan 2 şüpheli, 0-5 yıl hapis cezası bulunan 9 şüpheli başta olmak üzere haklarında yakalama kararı bulanan 84 şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.



Antalya’da 24 saatte 84 aranan şahıs yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Rize’de dereyi kirleten firmaya 464 bin 585 TL para cezası kesildi Rize’de dere yatağına endüstriyel atık döktüğü tespit edilen firmaya 464 bin 585 TL para cezası kesildi. Olay merkeze bağlı Düzköy Köyü ile Pehlivantaşı arasındaki dere yatağında meydana geldi. Deredeki suyun renginin değiştiğini fark eden yöre sakinleri durumu önce jandarmaya sonrasında Alo 181 Çevre ve Şehircilik İhbar Hattı’na bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer derede inceleme başlattı. Başlatılan incelemeler neticesinde sunta fabrikası tarafından kullanıldığı tespit edilen kalsiyum karbonat içeren maddenin döküldüğü anlaşıldı. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından fabrika hakkında yasal işlem başlatılarak 464 bin 585 TL idari para cezası uygulandı. Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada ise görgü tanığının ifadesine başvurulduğunun altı çizilerek “Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının ihbarı ve Bakanlığımız Alo 181 hattına gelen şikâyet üzerine İlimiz Merkez İlçesi, Düzköy Köyü yakınında yer alan köprü altında belirtilen adrese gidilerek Jandarma Komutanlığı personeli eşliğinde yapılan inceleme ve denetimde Dere içinde paketli halde 20-30 paket 25 kg’lık maddenin döküldüğü, dökülen malzemenin dere kenarında beyaz bir örtü oluşturduğu, denetim esnasında tespit edilemeyen bir miktar da ayrıca dereye ve çevreye döküldüğü, dökülen malzemenin kireç nitelikli olduğunun görüldüğü, malzemeye ve sahaya ait fotoğrafların çekildiği, S.D.’nin beyanına göre dereye dökülen malzemenin kendisi tarafından döküldüğü, bölgeye yakın bir sunta fabrikası sahasında bulunan bu malzemenin araçla taşınıp dereye dökülerek bertaraf edildiği hususları tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
Bursa Bursa’da katil zanlısının şok ifadesi ortaya çıktı: "Yanlış kişiyi vurdum" Bursa’da dün öğle saatlerinde arkadaşıyla yürüdüğü esnada başından vurularak öldürülen kişinin şüphelisi, polis tarafından 2 saatte yakalandı. Gözaltına alınan zanlının yanlış kişiyi vurduğu ortaya çıktı. Olay, dün saat 14.20 sıralarında Bursa’nın en işlek caddelerinden biri olan Altıparmak Caddesi üzerinde yaşandı. Arkadaşı Mertcan B. ile birlikte cadde üzerinde Millet Bahçesi istikametine doğru yürüyen Hüseyin Uzun’un (25) arkasından gelen bir kişi, tabanca ile ensesinden vurdu. Yakın mesafede Uzun’un ensesinden girip kulağından çıkan tek kurşun cadde üzerindeki bir dükkanın içerisine düştü. Hüseyin Uzun’un vurulmaktan son anda kurtulan arkadaşı Mertcan B. ise koşarak canını zor kurtardı. Kanlar içinde kalan genci gören çevredekiler, hemen 112 ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan Hüseyin Uzun, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden motosiklete binerek kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, etrafta bulunan güvenlik kameralarından saldırganın kimliğini tespit etti. M.Ç olduğu öğrenilen saldırgan, polisin titiz çalışması sonucu 2 saatte yakalandı. “Yanlış kişiyi vurdum, Mertcan’ı vuracaktım” Emniyetteki işlemleri devam eden şüpheli, verdiği ifadede, "Aramızda geçmişe dayalı alacak verecek meselesi vardı. Kendilerini takibe aldım. Cadde üzerinde yakalayınca ateş ettim. Mertcan’ı vuracaktım, yanlış kişiyi vurdum” dediği öğrenildi. Öte yandan, Hüseyin Uzun ve yürüdüğü arkadaşı Mertcan B.’nin saldırıya uğramadan saniyeler öncesinde güvenlik kameralarına yansıdığı görüntüleri anbean kaydedilmişti. Görüntülerde Hüseyin Uzun’un saldırıya uğradığı esnada Mertcan B.’nin kaçtığı anlar saniye saniye kameraya yansıdı.
Samsun Samsun TSO “Sigortacılık Birimi” törenle açıldı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında kurulan “Sigortacılık Birimi”, Sigortacılık Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Samsun’da sigorta acentelerine hizmet vermek amacıyla Samsun TSO çatısı altında kurulan “Sigortacılık Birimi” için açılış töreni düzenlendi. Sigortacılık Haftası’nda yapılan açılış törenine Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 31’inci gruptan sigorta acentelerini temsilen oda meclisinde bulunan Meclis Üyeleri Memduh Ersoy, Murat Tamer Doğru, sigorta acenteleri meslek komitesi üyeleri ve sigorta acenteleri temsilcileri katıldı. Murzioğlu, Sigortacılık Haftası’nı kutladı Törende konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Öncelikle, sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren tüm herkesin Sigortacılık Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Sizin de bildiğiniz üzere, Resmi Gazete yayımlanan 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile Sigorta Acenteliği Yönetmeliği çerçevesinde, sigortacılık işlemlerini yürütme yetkisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından görevlendirilmiş odalara devredilmiştir. Biz de odamıza verilen yetkiyle birlikte sigorta acentelerinin sigorta levha kayıt işlemleri ve sigorta levha kaydının güncelleme işlerini yapıyoruz. Sigorta acentelerimiz kurduğumuz birim altında işlemlerini daha hızlı bir şekilde yapabiliyor” dedi. Sektör ciddi gelişim kat etti Konuşmasında, sigortacılık sektörünün gelişiminin desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Murzioğlu, “Son yıllarda sigorta acentelerimiz kalite ve hizmet anlamında ciddi gelişim kat etti. Sigorta acentelerimizin zor bir iş yürüttüğünün farkındayız. Sektör olarak da geniş bir sektörsünüz. Mesleğinin gelişimi ve sorunların en aza indirilmesi için de sizler başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Bizim de oda olarak çalışmalarımızın merkezinde kentimiz var, üyelerimiz var. İnşallah, bundan sonra da sık sık bir araya gelerek sorunları birlikte aşacağız ve sigortacılık bilincini de her kesime aşılamak için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Samsun TSO Meclis Üyeleri Memduh Ersoy ve Murat Tamer Doğru da bu zamana kadar sektörlerine verdikleri katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Salih Zeki Murzioğlu nezdinde herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Samsun TSO Sigortacılık Birimi’nin açılışı gerçekleştirildi.