EĞİTİM - 14 Mart 2025 Cuma 18:00

Alanya’da çocuklar Bilim Şenliği’nde buluştu

A
A
A
Alanya’da çocuklar Bilim Şenliği’nde buluştu

Alanya Belediyesi Mahmutlar Hanife Cebeci Kreş ve Çocuk Akademisi’nde "Küçük Çocuklar Bilim Şenliği" düzenlendi.


Minik çocuklar yaşlarına uygun bilimsel etkinlikler ve kimyasal deneyler yaparak eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşadı. Çocukların bilimle tanışmalarını sağlamak ve keşfetme duygularını geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, farklı yaş gruplarına yönelik bilimsel deneyler yapıldı. Minikler, kimyasal reaksiyonları gözlemleyerek bilimin günlük yaşamdaki yerini deneyimledi. Bu heyecan dolu günde veliler de çocuklarını yalnız bırakmayarak heyecanlarına ortak oldu.


Alanya Belediyesi Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Danışmanı Faruk Konukçu da katılarak etkinliği takip etti. Konukçu, çocukların erken yaşta bilimle tanışmalarının önemine vurgu yaparak, Alanya Belediyesi’nin eğitim projelerine desteklerinin süreceğini ve çocukların bilim ve teknolojiye ilgisini artırmak, eğitimi eğlenceli hale getirmek ve geleceğin bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Minik çocuklar, keyifli ve öğretici bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.



Alanya’da çocuklar Bilim Şenliği’nde buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik Adana merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda 80 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik Adana merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında ele başlarının da olduğu 80 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana’da C.T. ve H.T.’nin elebaşılığını yaptığı 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik Adana merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda; elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 80 şüphelinin yakalandığını belirterek şüphelilerden; 48’inin tutuklandığını, 19’u hakkında adli kontrol kararı verildiğini, diğerlerinin işlemlerine ise devam edildiğini kaydetti. "Hiçbir suçlunun, hiçbir çetenin, hiçbir karanlık odağın, bu güzel şehrin huzurunu bozmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda; Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Adana merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Osmaniye’de düzenlenen operasyonlarda, yakalanan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; ’Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Kasten Yaralama, Haraç İsteme ve Zorla Para Alma, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Mala Zarar Verme, Uyuşturucu ve Silah Ticareti’ suçlarından savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldı. Operasyonlar sonucu; 19 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet el bombası, 7 adet pompalı tüfek, 2 adet otomatik tabanca ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Adana Valimizi, operasyonları koordine eden Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Adana Emniyet Müdürlüğümüz ile kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için organize suç örgütlerine yönelik yürüttüğümüz mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz."
Adıyaman Başkan Hallaç’tan Çanakkale Zaferi mesajı Adıyaman Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Hallaç, Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü büyük bir gurur ve minnetle anarken, bu şanlı destanın milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı. Başkan Hallaç, "Bugün, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin en şanlı destanlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü gururla idrak ediyoruz. Bu vesileyle, vatanımızın bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Çanakkale’de destan yazan ecdadımız, iman dolu göğüsleriyle dönemin en güçlü ordularına karşı koymuş ve bu mücadelede tarihe altın harflerle kazınan kahramanlıklar sergilemiştir. Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle, ‘Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi!’ dizeleri, Çanakkale ruhunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Çanakkale Zaferi, yalnızca bir savaşın kazanılması değil, milletimizin birlik ve beraberliğinin, fedakârlığının ve vatan sevgisinin tüm dünyaya gösterildiği bir dönüm noktasıdır. Bizler de bu ruhu yaşatarak ülkemizin huzuru, refahı ve kalkınması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Şanlı tarihimize sahip çıkarak, Çanakkale ruhunu canlı tutmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümünü tebrik ediyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" diye konuştu.
Şanlıurfa Gülpınar: "Çanakkale zaferi bir diriliş destanıdır" Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gülpınar, mesajında, "Şanlı tarihimiz, imanımızdan doğan, milli birlik ve beraberlik ruhuyla kazanılmış eşsiz zaferlerle doludur. Bu zaferlerden biri de, 110 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferi’dir. Çanakkale, sadece bir savaş değil, bir milletin yeniden diriliş destanıdır. Anadolu’nun dört bir yanından vatan evlatları, kadın-erkek, genç-ihtiyar demeden cepheye koşmuş, vatan savunmasında yerini almıştır. Öyle ki, Galatasaray Lisesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Kayseri, Konya, Trabzon ve İzmir liseleri, cephede şehit düşen öğrencileri nedeniyle o yıllarda mezun verememiştir. Bu zafer, yalnızca silah gücüyle değil, iman, cesaret ve fedakarlıkla kazanılmıştır. Mehmetçik, yokluk içinde dahi inancıyla destan yazmış, Seyit Onbaşı 276 kiloluk mermiyi omuzlamış, milletimiz bağımsızlığı için canını ortaya koymuştur. Bugün özgürlüğümüzü, bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan kılan aziz şehitlerimize borçluyuz. Çanakkale ruhunu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerine yer verdi.