ASAYİŞ - 22 Ekim 2024 Salı 16:59

Alanya’da avokado bahçesinde yangın: 60 ağaç kül oldu

A
A
A
Alanya’da avokado bahçesinde yangın: 60 ağaç kül oldu

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Yeşilöz Mahallesi’nde bir avokado bahçesinde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilenirken 60’a yakın avokado ağacı ve seraların bir kısmı tamamen yanarak küle döndü.


Yangın, akşam saatlerinde Alanya ilçesi Yeşilöz Mahallesi Sazlısu Sokak’taki avokado bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, elektrik direğinden başladığı değerlendirilen yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Mahalle sakinleri, yangına kendi imkanlarıyla müdahale ederken, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Öte yandan yangında dumandan etkilenen 2 vatandaş, bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edilirken, 60’a yakın avokado ağacı ve bazı seralar tamamen yanarak kül oldu.



Alanya’da avokado bahçesinde yangın: 60 ağaç kül oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Eczacıbaşı Dynavit, Sultanlar Ligi’nde 4’te 4 yaptı Vodafone Sultanlar Ligi 4. hafta karşılaşmasında Bahçelievler Belediyespor’a konuk olan Eczacıbaşı Dynavit, rakibini deplasmanda 3-0 mağlup etti. Eczacıbaşı, Sultanlar Ligi’nin 4. haftasında Bahçelievler Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. Karşılaşmanın tamamında oyun üstünlüğü elinden bırakmayan turuncu-beyazlılar, rakibini 25-10, 25-13, 25-11‘lik set skorlarıyla 3-0 mağlup ederek mücadeleden galibiyetle ayrıldı. Sinead Jack-Kısal, 12 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Aldığı 11 sayıyla Tijana Boskovic galibiyetin kazanılmasında önemli rol oynadı. Eczacıbaşı Dynavit, Sultanlar Ligi 5. haftasında 26 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da kendi evinde Fenerbahçe Medicana ile karşılaşacak. Takımın başarılı oyuncularından Tijana Boskovic, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün sezonun başından beri oynadığımız en iyi oyunu oynadık. Çok fazla hata yapmadık ve taktiksel açıdan kendi seviyemizi korumaya çalıştık. Fenerbahçe maçından önce bizim için iyi bir hazırlık oldu. Derbiye hazırlanmak için birkaç günümüz daha var. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. Maç boyunca rakibi kontrol altında tuttuklarına değinen Simge Aköz, “Bugün, deplasmanda Bahçelievler Belediyespor’a karşı iyi bir takım oyunu sergilediğimizi düşünüyorum. Genel olarak etkili servis atarak, defans ve blok organizasyonumuzla rakibimizi maç boyunca kontrolümüz altında tuttuk. Özellikle son sette herkes en iyi performansını ortaya koydu. Önümüzde Fenerbahçe karşılaşmamız var. En iyi şekilde hazırlanıp, taraftarımızın desteğiyle derbiden galip ayrılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Salon: Hasan Doğan Spor Kompleksi Hakemler: Ebru Kaya, Onur Coşkun Bahçelievler Belediyespor: Buse, Shemanova, Ceren, Meryem, Czyrnianska, Özge Nur, Merve, Simay, Inneh, Baird Eczacıbaşı Dynavit: Gray, Rettke, Boskovic, Hande, Jack-Kısal, Elif, Simge (L), Naz, Nicoletti, Yaprak, Aybüke Setler: 10-25, 13-25, 11-25 Süre: 65 dakika (19, 25, 21)
İstanbul Savunma Sanayii Başkanı Görgün SAHA EXPO’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı-SAHA EXPO çerçevesinde bir dizi görüşme gerçekleştirdi Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi “SAHA İstanbul” tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO başladı. Fuara 120’den fazla ülkeden 1478 firma, 178 yabancı alım heyeti, 25’i bakan düzeyinde olmak üzere 312 resmi heyet katılım sağladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün fuarda bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Görgün ilk olarak Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Agil Qurbanov, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Namig Islamzade görüştü. Daha sonra Azerbaycan Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmat Mirzayev, Romanya Ekonomi Bakanı Stefan-Radu Oprea, Romanya Milli Savunma Bakanı Angel Tilvar, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ve beraberindeki heyetlerle bir araya geldi. Görüşmelere devam eden Görgün, Savunma Bakanı Mohammed bin Mubarek Fadel AL-Mazrouei, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanı Vugar Mustafayev, Umman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Mohammed Nasser Ali Al-Zaabi, Romanya Milli Savunma Bakanı Angel Tilvar ve beraberindeki heyetlerle bir araya geldi. Ayrıca Görgün, SAHA EXPO çerçevesinde BAE Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı H.E. Fadhel Al Mazrouei ile birlikte Aselsan ve BAE arasında gerçekleşen B-250 Uçaklarına Yönelik Simülatör Alımı Satış Ön Sözleşmesi, B-250 Uçaklarına Yönelik Kokpit Aviyonik Çözümüne Yönelik İmza Töreni’ne ve Havelsan ve BAE arasında gerçekleşen B-250 Uçaklarına Yönelik Simülatör Alımı Satış Ön Sözleşmesi İmza Töreni’ne katıldı.