YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 14:38

ANTALYA`NIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

A
A
A
ANTALYA`NIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu`nun kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği ``˜2012 Yılı Antalya`nın Kadın Girişimcileri Yarışması` sonuçlandı.
Toplam 26 kadının eserleriyle başvurduğu yarışmada Evde Üretim Yapanlar Kategorisinde; Fatma Gürses birinci, Sevgi Öntürk Terlemez ikinci, Züleyha Bayram üçüncü oldu. Yarışmanın İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar Kategorisinde ise; birinciliği Aynur Ejder kazanırken, Pınar Kıymaz ikincilik, Ayşe Kozuk ise üçüncülük elde etti. Özlem Akıncı ve Hacer Sarıkaya da eserleriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.
``˜2012 Yılı Antalya`nın Kadın Girişimcileri Yarışması`nın sonucu ATSO`da düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda bir konuşma yapan ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, Antalya genelinde, gerek fikrini sermayesiyle birleştirerek yeni bir işletme kuran; gerekse sermaye yetersizliğine rağmen ekonomik bir değer yaratarak ev eksenli üretim yapan kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla 24 Şubat tarihinde düzenlenen ``˜2012 yılı Antalya`nın Kadın Girişimcileri Yarışması`na katılan eserlerin 26 Mart tarihinde Seçici Kurul tarafından değerlendirildiğini söyledi. Özen, ``2012 yılı Antalya`nın Kadın Girişimcileri Yarışması`nda Evde Üretim Yapanlar Kategorisinde; birinci, Fatma Gürses, ikinci, Sevgi Öntürk Terlemez, üçüncü, Züleyha Bayram olmuştur.İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar Kategorisinde ise; birinci, Aynur Ejder olurken, ikinci, Pınar Kıymaz, üçüncü ise, Ayşe Kozuk olmuştur. Bunların yanı sıra, yarışmacılardan Özlem Akıncı ve Hacer Sarıkaya mansiyon ödülüne layık görülmüşlerdir. Her iki kategoride de birincilere bin TL; ikincilere 500 TL, üçüncülere 250 TL para ödülü ile dereceye giren bütün kadın girişimcilere berat ve plaket takdim edilecektir`` dedi.
ÖDÜL TÖRENİ
Ödül töreninin Nisan ayı meclis toplantısında kadın girişimcilerin de katılımı ile yapılacağını kaydeden Özen, ``Ayrıca, her iki kategoride de ödül alan tüm yarışmacılara 2012 yılı Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı`ndaki Antalya Kadın Girişimciler Kurulu standında ürünlerini sergileme fırsatı sunulacaktır`` diye konuştu.
ESERLERİ İNCELERKEN ZORLANDIK
İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın da yaptığı konuşmada yarışmaya katılan eserleri incelerken oldukça zorlandıklarını söyledi. Doğal boya ve ipliklerle üretilmiş örgü oyuncaklar ile birinci olan Fatma Gürses`in çocuğunun sınıfındaki kadınları örgütleyerek bir ekip oluşturduğunu ve ürünlerini Cumhurbaşkanı`na kadar ulaştırdığını anlatan Yargın, ``Örgü oyuncaklar üreten diğer birincimiz ise şirket kurmuş bir kadın. Ürünün ticari hikayeye dönüştüğünde de satılabilirliği önemliydi. Jürinin kıstasları arasında ön plana çıktı`` diye konuştu.
SIRADA E-TİCARET PROJESİ VAR
Jüri olarak eserleri değerlendirmenin yanı sıra, turizm kentinde girişimci olan kadınların yapmış oldukları ürünleri, bir hediyelik eşya olarak pazar değerine kavuşturmakla ilgili başka neler yapabiliriz konusunda beyin fırtınası yaptıklarını da anlatan Yargın, ``Yarışmanın ardından kadınlarımızı eğitimlere alarak, onların inovatif ve yaratıcı yönlerini destekleyecek, eğitim programlarını başlatmak istiyoruz. Bununla ilgili Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile de bir girişimimiz oldu. Önümüzdeki günlerde bir e-ticaret atılımı gelecek. Bu yaratıcı kadınlar, bizim yaratıcılığımızı, ufkumuzu desteklediler. Şimdi bu proje kendini katlayarak büyüyecek bir proje haline gelecek`` dedi.
``˜2012 Yılı Antalya`nın Kadın Girişimcileri Yarışması`nda dereceye girenler şöyle;
Evde Üretim Yapanlar Kategorisinde;
1.Fatma Gürses -Alanya
2.Sevgi Öntürk Terlemez -Alanya
3.Züleyha Bayram- Manavgat
İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar Kategorisi;
1.Aynur Ejder- Kumluca
2.Pınar Kıymaz-Antalya
3.Ayşe Kozuk- Antalya
Mansiyon (Evde Üretim Yapanlar);
Özlem Akıncı-Antalya
Hacer Sarıkaya-Manavgat
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ünlü sanatçı Metin Arolat son yolculuğuna uğurlandı İstanbul Kozyatağı’nda sahnede şarkı söylerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki Metin Arolat Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, ablası Fatoş Alkan, Ömer Barış Kılıç, Sevda Demirel, Bekir Aksoy, Esra Erol, Nilgün Belgün, Gülşen, Demet Sağıroğlu ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Ünlü sanatçı Metin Arolat, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Namazın ardından Arolat’ın cenazesi İzmir’e defnedilecek. “İyi bir insandı benim kardeşim” Metin Arolat’ın ablası Fatoş Alkan, “Cenazeyi ben aldım çünkü birinci dereceden akrabası olarak tek ben kaldım. Tabii çok seveni vardı. İyi bir insandı benim kardeşim. Herkes için iyilik düşünen bir insandı” diye konuştu. “Tiyatro oyuncularının keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” Oyuncu Bekir Aksoy, “Gerçekten söyleyecek bir şey yok. Çok ani oldu. Bir sahne adamına nerede son nefesini vermek istersin deseler herhalde ‘sahne üzerinde’ der diye düşünürüm. Bütün tiyatro oyuncularının da keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” şeklinde konuştu. “30 yıllık arkadaşımdı” Program sunucusu Arto, “Hiç beklediğimiz bir şeydi. Benim 30 yıllık arkadaşım. Hep kendi kendiyle yaşayan bir insandı. Hiç kimseye zararı olmayan bir insandı. Konuştuğu her şey pozitifti. Melek gibi bir çocuktu” ifadelerini kullandı. “Kol demek kalp demektir böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz” Şarkıcı Sevda Demirel, “Benim genç kızlığımdan beri hep bana güzel şeyler söylerdi. Canım Metinciğim nurlarda uyusun. Bir kahve içecektik olmadı. Bugün dedim kahvemle geleyim ama her şey yanlış anlaşılıyor. Bu yüzden elimde su ile geldim. Kahvemizi içemedik çok özür diliyorum. Sağ kolu uyuşmuş. Bu 5 yaşındaki çocuğun bile bileceği bir şey. Kol demek, kalp demektir. Böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz. Ben de onun yaptığı diyeti yapıyorum. Halsizim mesela bugün buraya nasıl geldim bilmiyorum. İyi bir şey değil ama maalesef diyet çok ciddi bir alışkanlık” dedi. “İlk duyduğumda inanmadım” Program sunucusu Esra Erol, “Dün sabah böyle bir haber duydum. İlk başta inanmadım uydurma haber sandım. Ama sonra bir bakıyorsun ki gerçek” diye konuştu.