EĞİTİM - 22 Ekim 2024 Salı 22:02

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan tepki

A
A
A
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan tepki

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, okullarda yapılacak sağlık taramaları için ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazıların, Türkçe’den başka dillerde de hazırlanmasına tepki gösterdi.


Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, sağlık il müdürlüklerince okullarda yapılacak sağlık taramaları için ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazıların, Türkçe’den başka dillerde de hazırlanmasına ilişkin, “Anayasamızın 3’üncü maddesi gereğince Devletin ‘Dili Türkçe’dir’. Kamu hizmetleri de resmi dil ile yürütülür. Fakat ne gariptir ki, sağlık il müdürlükleri tarafından, okullarımızda öğrencilerimize yönelik sağlık taraması yapılabilmesi için ailelerden muvafakatname talep edilen resmi yazı Türkçe’den başka dilde de talep ediliyor. Anayasamızın ilk dört maddesinin tartışma konusu yapıldığı bir dönemde böylesi bir tasarrufun hikmetini anlamakta zorlanıyoruz, izaha muhtaçtır” ifadelerini kullandı.



Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan tepki

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Cinayetle biten trafik kavgasının şüphelilerinden 7’si tutuklandı Konya’da trafikte tartıştığı genci 6 yerinden bıçaklayarak öldüren zanlı ve olay sonrası şüpheliye yardım eden 8 kişiden 6’sı tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, geçtiğimiz Pazar günü merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 23 yaşındaki Batuhan B., aracıyla seyir halinde olduğu sırada Muhammet Oğuzhan Yaşar’ı (18) drift atarak kendisine yol vermediği gerekçesiyle takibe aldı. Batuhan B. bir süre takip ettiği ve mahallede bulunan pazar yeri yakınlarında durdurduğu Muhammet Oğuzhan Yaşar’ı 6 farklı yerinden bıçakladı. Yaşar kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 7 şüpheli tutuklandı Olay sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Muhammet Oğuzhan Yaşar’ın ölümüne neden olan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışmada şüphelinin Batuhan B. olduğunu belirledi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli Batuhan B.’yi Kaşınhanı Mahallesi’nde saklandığı evde, şüpheliye yardım eden 8 kişiyi ise farklı adreslerde yakalayarak gözaltına aldı. Emniyete işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüpheli Batuhan B., kendisine yardım eden 6 kişi çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi ise adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.