ASAYİŞ - 05 Temmuz 2024 Cuma 15:47

Sinan Ateş Davası’nda 22 sanıktan 10’u hakkında tahliye kararı verildi

A
A
A
Sinan Ateş Davası’nda 22 sanıktan 10’u hakkında tahliye kararı verildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada 22 sanıktan 10’unun tahliye edilmesi üzerine Ayşe Ateş, “Sincan yerleşkesinde beş gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi bir cinayeti alacak verecek davasına irca etme çabalarına sahne olan, basın yayın ve sosyal medya destekli kumpas tiyatrosu bugün sonlandı” dedi.


Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tanık beyanlarının dinlenmesinin ardından 22 sanık hakkındaki ara karar açıklandı. Mahkeme 22 sanıktan 10’u hakkında şartlı tahliye kararı verirken, duruşma 19 Temmuz tarihine ertelendi.


Kararın açıklanmasının ardından basın açıklamasında bulunan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “Sincan yerleşkesinde beş gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi bir cinayeti alacak verecek davasına irca etme çabalarına sahne olan, basın yayın ve sosyal medya destekli kumpas tiyatrosu bugün sonlandı. Malumunuz olduğu üzere kapsadığı şüpheliler, şüpheliler arasındaki bağlantılar ve ihtiva ettiği deliller bakımından bütünüyle ilişkili olmasına karşın birbirinden ayrılan iki ayrı dosya var. Bu yüzden biz Sincan’daki bu yargılamaya eksik iddianameyle yapılan yarım mahkeme diyoruz. Olumlu olsun ya da olmasın alınan her kararı da hukuki olarak eksik bulduğumuzu aziz milletimize beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Ateş, açıklamasına şu şekilde devam etti:


“Hem katledilmeden hemen önce resmî hesaplar üzerinden hem de katledildiği andan itibaren açılan sahte hesaplar aracılığıyla Sinan’la alakalı olarak yürütülen karalama kampanyalarının, FETÖCÜ iftiralarının merkezinde, kurgulanan ve içinde bulunduğumuz süreçte sergilenen bu tiyatro varmış. ‘Biz bunu öldürdükten sonra savcı, emniyet mensubu; ana, bacı, eş demeden karşımıza kim çıkarsa FETÖCÜ ilan eder. Sinan da FETÖCÜ’ydü. Bu bizi hedef almak için gerçekleştirilmiş örgüt içi infaz, der ve elimizdeki gücü kullanarak da üzerini bu şekilde kapatırız’ şeklinde bir plan yapılmış. Bunu iddia etmiyorum. Bu senaryoyu karanlık gücün satılık kalemleri ve trol hesapları sosyal medyada ve basında her gün yazıp çiziyor. Bu organize kötülüğü sizler de müşahede ediyorsunuz.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Gülüklü Çorba, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne girmek için gün sayıyor Alanya Belediyesi, Alanya’nın coğrafi işaretli lezzeti Gülüklü Çorba’nın, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı. Alanya Belediyesi; Alanya’nın eşsiz lezzeti Gülüklü (Hülüklü) Çorba’nın, UNESCO’nun ‘Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne dahil edilmesi konusunda çalışma başlattı. Bu kapsamda, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Şube Müdürü Aysun Çobanoğlu Davulcu ve ekibi, Alanya Belediyesi Mutfak Kültür Evi’nde bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda; Alanya yöresel mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan ve "Mahreç İşareti" ile koruma altına alınan Antalya ve Alanya’nın tescilli ilk çorbası Gülüklü Çorba’nın baştan sona hazırlanış aşaması da kayıt altına alındı. Alanya Mutfağı’nın gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması ve gastronomi alanında sağlam bir yere taşınması amacıyla Alanya Belediyesi tarafından başlatılan Mutfak Mirası Alanya Projesi’nin önemli bir adımı gerçekleştirilmiş oldu. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde, Mutfak Mirası Alanya Projesi ile yöresel lezzetlerin markalaşması ve ulusal envanterde yer alması için ciddi çalışmalar yürütülüyor. Ülke genelindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’nin koordinasyonunda oluşturulan İl Tespit Kurulları vasıtasıyla sürdürülen çalışmayla, Alanya’nın zengin gastronomi kültürünün dünya çapında tanıtılması hedefleniyor. UNESCO önderliğinde yürütülen bu envanterlemede yer almak, Alanya’nın gastronomi şehirleri arasında anılmasını sağlayacak önemli bir adım oluşturuyor. Alanya Belediyesi, Alanya mutfağı ile kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çapa: "Gün sayıyoruz" Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, "Alanya, farklı medeniyet ve kültürden birçok insanın bir olduğu, bir olurken de kendi öz değerlerini koruduğu önemli bir turizm destinasyonu. Mutfak kültürüyle ilgili, Alanya Belediyesi tarafından tescili alınmış, coğrafi işaretli Gülüklü Çorbamız şimdi UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne girmek için gün sayıyor. Hepimizin evlerinde pişirdiği, düğünlerin, mevlitlerin, gelin almaların, cenazelerimizin ve davetlerimizin baş solisti Gülüklü Çorba için bu süreç bizi gerçekten heyecanlandırıyor. Bundan sonraki aşamada da yine yerel lezzetlerimizin formüllerini reçetelendirip, tescil çalışmalarımız devam edecek. Gülüklü Çorba gibi diğer yerel lezzetlerimizi de denemek için Alanya Kalesi’nde bulunan Belediye Mutfak Kültür Evi’ne herkesi bekliyoruz” dedi.
Manisa Yunusemre’den yuva kurmak isteyen çiftlere destek Yunusemre Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan çiftlere destek olmak amacıyla gelinlik kiralama hizmeti sunuyor. Bu hizmet kapsamında, belediye vatandaşlarına sadece 1.500 TL karşılığında gelinlik kiralama imkanı tanıyor. Yunusemre Belediyesi, evlilik bütçelerini düşünen çiftler için ekonomik çözümler sunuyor. Düğün masraflarının önemli bir kalemi olan gelinlik için yapılan bu hizmet, özellikle dar gelirli aileler tarafından ilgi görüyor. 1.500 TL gibi uygun bir fiyatla sunulan gelinlikler, Yunus Emre Millet Çarşısı’ndaki gelinlik kiralama mağazasında yuva kurmak isteyen çiftleri bekliyor. Gelinlik kiralama mağazasını gezen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban çalışmaya ilişkin bilgi verdi. Başkan Balaban, gelinlik bağışında bulunmak isteyen iyilikseverlere de çağrıda bulundu. "Evlenmek isteyen çiftlerimizin yanındayız" Başkan Balaban, bu hizmetin sosyal belediyecilik anlayışlarının bir parçası olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın mutluluğunu ve huzurunu önemsiyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak vatandaşımıza yeni bir hizmet sunuyoruz. Malum ülkemizin ekonomi şartları nedeniyle evlenmek, yuva kurmak çok pahalı. Gelinlik ücretleri aldı başını gitti. Kiralama ücretleri 20 bin TL civarında. Biz de sadece bin 500 TL gibi cüzzi bir fiyata genç çiftlerimize katkı olsun diye gelinlik kiralama hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgisini görüyoruz. Bu hizmetten faydalanmak isteyen aileler Millet Çarşısı içerisinde bulunan gelinlik kiralama birimize başvurabilirler. Gelinlik kiralama hizmetimiz ile düğün hazırlığı yapan çiftlerimizin yanındayız. Amacımız, onların mutlu günlerine katkı sağlamak ve maddi açıdan rahatlatmak” diye konuştu.