ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 13:43

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Kayseri’deki olaylara güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır”

A
A
A
İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Kayseri’deki olaylara güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Kayseri’de gerçekleşen olaylarda 67 kişinin göz altına alındığını ve Türk milletinin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade etmeyeceklerini açıkladı.


Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A. adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildi. Olayın hemen sonrasında konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.


Yaşanan taciz olayının ardından bölgede oluşan gerginlik hakkında açıklama yapan Bakan Yerlikaya olaylarla ilişkili 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:


“Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A. adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır. Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında 1 ek gündem maddesiyle birlikte toplam 8 madde görüşülüp karara bağlandı. Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın konuşmasıyla başladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Madımak, Başbağlar, Srebrenitsa Katliamları, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne yer verdi. Başkan Çetin Akın ayrıca basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Başkan Çetin Akın konuşmasında son dönemde yaşanan sıcak havalarla birlikte artan orman yangınları riskine karşı vatandaşları şu sözlerle uyardı: “Ülkemizin birçok bölgesinde peş peşe gelen yangın haberleri hepimizi kaygılandırıyor ve derinden üzüyor. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu anlamda tüm hemşehrilerimi yangına karşı olabildiğince titiz davranmaya davet etmek istiyorum. Son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarının birçoğu da maalesef beşeri hatalardan kaynaklanmıştır. Vatandaşlarımızın, arazilerde ve özel mülkiyetlerinde kesinlikle ateşten uzak durmasını, ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla anız yakılması ve piknik esnasında ateş yakılması gibi yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesini rica ediyorum. Bu çağrıyı bilhassa sizlere yapmak istemememin sebebi tekrardan milli servetlerimiz yanmasın, hiçbir cana zarar gelmesin istiyoruz. Lütfen çok dikkatli olalım.” Başkan Çetin Akın konuşmasında, Muharrem Ayı vesilesiyle edilecek bütün dua ve ibadetlerin kabul olmasını da diledi. Temmuz Ayı Meclis Toplantısının gündeminde yer alan 7 madde ise oy birliği ile kabul edildi. Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı gündemin sekizinci ve son maddesi olan dilek temenniler bölümünün ardından sona erdi.