ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 18:37

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "29 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen ’KISKAÇ-20’ operasyonlarında 108 şüpheli yakalandı"

A
A
A
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "29 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen ’KISKAÇ-20’ operasyonlarında 108 şüpheli yakalandı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik düzenlenen “KISKAÇ-20” operasyonlarında 108 şüpheli yakalandığını bildirdi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 29 ilde Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik düzenlenen “KISKAÇ-20” operasyonlarında 108 şüpheli yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucunda Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak’ta FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-20” operasyonlarında şüphelilerin örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulunduklarının tespit edildiğini ifade etti.


Örgütün “gaybubet evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurduklarını aktaran Yerlikaya, "İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez’de 8 mahalle doğal gazla buluşuyor Kepez Belediye Başkan Mesut Kocagöz, seçim döneminde verdiği, ilçede doğal gazsız mahalle kalmayacak, sözünü yerine getiriyor. Bu yıl, ilçenin 8 mahallesi doğal gazla buluşturulacak. Kepez ilçesinde 8 mahalleyi temiz, çevreci ve konforlu enerji doğal gaz buluşturacak olan 87 kilometre (km) hat çalışması devam ediyor. Bu hat çalışmasının şu ana kadar 23 kilometresi tamamlandı. Seçim döneminde, doğal gazsız mahalle kalmayacak, sözü veren Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de gaz çalışmalarını yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde gaz dağıtım şirketi yöneticileriyle bir toplantı yapan Mesut Kocagöz, mahallelerde devam eden doğal gaz çalışmasını yerinde inceledi. 16 bin konut doğal gaz ile tanışacak Başkan Kocagöz, doğal gaz firması yetkilileriyle Gazi Mahallesi’nde devam eden hat çalışmalarını inceledi. Çalışanlara kolaylıklar dileyen ve şantiye alanını gezen Kocagöz, ilçede doğal gaz altyapı çalışmalarında gelinen son durumla ilgili bilgi aldı. Seçim döneminde, doğal gazsız mahalle kalmayacağının sözünü verdiğini hatırlatan Kocagöz, “Bu yıl, 87 km dağıtım hattı çalışması yapıyoruz. Bu hattın 23 kilometresi bitti. 8 mahallemizde, doğal gaz hattı çalışmalarını bu yıl tamamlayacağız. Bu hat çalışmasıyla 16 bin konuta doğal gaz götürmüş olacağız. 8 mahalle ile birlikte Kepez’de doğal gazın ulaştırıldığı mahalle sayısı 40’a çıkacak” açıklamasını yaptı. Kocagöz, hemşehrilerinden sabır istedi Kocagöz, doğal gaz altyapı çalışmalarının yapıldığı mahallelerde oturan vatandaşlardan, sabırlı olmalarını dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyin bir bedeli var. Vatandaşlarımız, kazı çalışmalarından dolayı birkaç ay toz sıkıntısı çekecekler ama sonra temiz enerji doğal gazın konforunu yaşayacaklar. Hat çalışması bitmeden asfalt çalışmasını yapmamız mümkün değil. Çalışmalar biter bitmez de yolların asfalt yamasını yapacağız. Sabırlı olacağız sonunda da rahat edeceğiz.” Bu yıl gazın geleceği mahalleler Bu yıl Kepez ilçesinde Esentepe, Çamlıbel, Göçerler, Fatih, Hüsnü Karakaş, Gazi, Sütçüler ve Göksu mahalleleri doğal gazla buluşturulacak. Bu yılın yatırım planlamasıyla 68 mahallesi olan Kepez ilçesinde 40 mahallede doğal gaz çalışması tamamlanmış olacak. İlçede bu yıl 87 km dağıtım hattı, 52 km servis hattı yapılarak, 16 bin konutun kapısına doğal gaz götürülecek. Yıl sonunda ise gazın ulaştırıldığı konut ve potansiyel konut sayısı 174 bin olacak.
Manisa Manisa’da erkence üzümde hasat başladı Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 2024 yılının erkence üzüm türü olan Superiol hasadına başlandı. Superiol cinsi üzüm bağda 35-50 TL arasında satılırken, Trakya İlkeren cinsi üzümün ise 35 TL’den satıldığı öğrenildi. Manisa’da üzüm faaliyetlerinin en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Sarıgöl’de erkence üzüm çeşitlerinden olan Superiol ve Trakya İlkeren’de hasat zamanı başladı. İlk hasadın Mustafa Çalık isimli üreticinin 4 dönümlük Superiol cinsi üzüm bağında yapıldığı öğrenilirken, Superiol cinsi üzümün 35-50 TL arasında Trakya İlkeren üzümün ise 35 TL’den satımına başlandığı öğrenildi. Sabahın erken saatlerinde kesimlere başlanan erkence üzüm türü olan Superiol üzümü iç piyasada satılmak üzere büyük illere gönderiliyor. Sarıgöl’de mevsimin ilk erkence üzümünü satan üretici Mustafa Çalık, "Bu yıl erkence üzüm hasadına başlandı. İlçede ilk hasat bana nasip oldu. Öğrendiğimiz kadarıyla da Denizli’nin Buldan ilçesinde de hasadın başladığı yönünde bilgiler aldık. Sezonun tüm üzüm üreticilerine hayırlı olmasını dilerim." dedi. "Yaş üzümü peşin paraya satın" İlçede başta Çekirdeksiz Sultaniye olmak üzere 9 farklı tür üzüm yetiştirildiğini aktaran Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen hasadın başladığı şu günlerde geçmiş yıllarda bir çok üreticinin mağdur olmasına neden olan dolandırıcılık olaylarının tekrar yaşanmaması için yaş üzümlerin mutlak peşin paraya satılması gerektiğinin altını çizdi. Ülgen şunları söyledi: "Sarıgöl’de sezonun erkence üzüm türü olarak yetiştirilen Superiol ve Trakya İlkeren üzümlerinin kesimleri başladı. Üzüm üreticilerimize hayırlı olsun. Her yıl yaptığımız bir çağrı var yine tekrar etmekte fayda var. Yaş üzümlerinizi mutlaka peşin para ile satın. Her yıl birçok üreticimiz mağdur oluyor. Öte yandan Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında örtme işlemleri devam ediyor. Çekirdeksiz Sultaniye üzümü hasadı Ağustos ayının 15’inden başlayacak ve aralık ayı sonuna kadar devam edecek. İlçemizde 120 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirilmektedir. Sarıgöl’de ova ve Yayla bağcılığı sayesinde başta Çekirdeksiz Sultaniye üzüm olmak üzere dokuz tür sofralık üzüm yetiştirilir."