POLİTİKA - 24 Mart 2025 Pazartesi 18:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "CHP sokak teröristlerine kucak açtı. CHP’nin sokak çağrısı sonrası olayları ibretle izledik."

A
A
A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "CHP sokak teröristlerine kucak açtı. CHP’nin sokak çağrısı sonrası olayları ibretle izledik."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "CHP sokak teröristlerine kucak açtı. CHP’nin sokak çağrısı sonrası olayları ibretle izledik."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep Büyükşehir’den Kadir Gecesi özel programı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Kadir Gecesi’ne özel olarak düzenlenen Nurullah Genç’in "İlla Edep" söyleşisi, Gazi şehirliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ramazan ayı boyunca Festivaller Parkı Ramazan Sokağı’nda düzenlenen söyleşi ve tasavvuf konserlerine Kadir Gecesi’ne özel programla devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden şair Nurullah Genç’i kentteki vatandaşlarla buluşturdu. Program, bir dinleyicinin Genç’ten "Uyan Artık Yiğidim" şiirini okumasını istemesiyle başladı. Ardından Nurullah Genç, "Nereden Bileceksiniz" şiirini seslendirdi. Şiirlerinin ardından "edep" kavramı üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Genç, edebin sadece utanma duygusuyla sınırlandırılamayacağını vurgulayarak, "Edep kelimesi, çoğu defa bizim küçücük bir alana hapsettiğimiz o kelime değil. Sadece yüz kızartıcı bir iş yapmakla alakalı değil. O da içinde olmakla beraber bütün ölçüsüzlüklerimizi içine alan geniş bir kelime. Çünkü edep kelimesi Arapça’da kullanılmıştır. Araplar yüzyıllar önce bunu edep olarak kullanmışlar, adap olarak kullanmışlar. Ölçülülük demek zaten. Nezaket anlamına geliyor, zarafet anlamına geliyor, had bilmek anlamına geliyor. Haddini bilmek" dedi. Konuşmasının devamında dünyanın geçici olduğuna dikkat çeken Genç, "Eğer bir şeyin sonu olacağını hesap edebiliyorsanız, o şeyle alakalı mutlaka bitiş hesabı yapmanız gerekiyor. Mesela bina yapılıyor, binanın bitişi ile ilgili hesap yapılmalı. İnsan nasıl ömrünün biteceğini bile bile hesap yapmaz" ifadelerini kullandı. Söyleşi, Genç’in insan ilişkileri üzerine yaptığı sohbet ve seslendirdiği şiirlerin ardından sona erdi.
Eskişehir ESOGÜ Hastanesi’nde normal doğum farkındalık etkinliği düzenlendi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde toplumda normal doğumu teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Normal Doğum Haftası" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında poliklinikler girişlerine kurulan stantta, hastalar ve hasta yakınlarına normal doğumun önemi anlatılarak doğum süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Daha önce doğum sürecini yaşamış anneler de, deneyimlerini anne adaylarıyla paylaşarak bilgi alışverişinde bulundu. Normal doğum konusunda tereddütlü anne adaylarına Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı hemşireleri tarafından doğum süreci anlatılırken, anne adaylarının kafalarındaki soru işaretleri giderildi. Ayrıca bayram öncesi düzenlenen etkinlikte hastalar ve hasta yakınlarına bayram şekeri ikram edildi. Etkinlikte sezaryene gereksiz yönelimi azaltmak, kadınlara güven aşılamak ve doğal doğum sürecine ilişkin olumlu bir farkındalık oluşturmak amaçlandı. Etkinlik boyunca ayrıca normal doğum hakkında bilgilendirici afişler asılarak el broşürleri dağıtılırken, normal doğumun avantajlarına vurgu yapıldı. Yapılan açıklamada etkinliğin amacının, kadınların bilinçli bir şekilde doğum yöntemlerini seçmesine yardımcı olmak ve normal doğum sürecinin hem anne hem de bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekmek olduğu vurgulandı. Etkinliğe ESOGÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Tufan Öge, Prof. Dr. Ömer Tarık Yalçın, Prof. Dr. H. Mete Tanır ve bölüm hemşireleri katılım sağladı.