DÜNYA - 27 Mart 2025 Perşembe 14:24 | Son Güncelleme : 27 Mart 2025 Perşembe 14:26

İtalya'dan Suriye'ye 68 milyon euroluk yardım

A
A
A
İtalya'dan Suriye'ye 68 milyon euroluk yardım

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Suriye'deki insani projeleri finanse etmeye ve altyapıyı yeniden inşa etmeye destek olmak için yaklaşık 68 milyon euro yardım ayırdıklarını belirtti.

Avrupalı ülkelerin Esad rejiminin ardından Suriye'ye yardımları devam ediyor. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani parlamentoda yaptığı açıklamada, Şam'daki geçişi desteklemenin çok önemli olduğunu belirtirken, Suriye'deki insani projeleri finanse etmeye ve altyapıyı yeniden inşa etmeye destek olmak için yaklaşık 68 milyon euro yardım ayırdıklarını bildirdi. Tajani, "İlk paket, hastane ve sağlık sektöründe, altyapıda ve gıda tedarik zincirlerinin güçlendirilmesinde insani girişimler için ayrıldı. Yeni iş birliği projeleri önümüzdeki haftalarda başlayacak. Ayrıca, yeniden yapılanmayı hedefleyen bir iş forumu düzenlemeyi de planlıyoruz" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara yönetiminin ülkede İslam hukukunun merkezi bir rol oynamaya devam etmesini öngören anayasa beyannamesini yayımlamasına da değinen Tajani, beyannamenin "olumlu bir adım" olduğunu ve yaptırımların "ilerici ve temkinli" bir şekilde gevşetilmesinin, ekonomik toparlanmayı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

AB ülkeleri, Suriye'ye yönelik bir dizi yaptırımı askıya almıştı

AB ülkeleri, enerji, bankacılık, ulaşım ve yeniden yapılanma ile ilgili kısıtlamalar da dahil olmak üzere Suriye'ye yönelik bir dizi yaptırımı askıya almıştı. Avrupa Birliği öncülüğünde Mart ayının başlarında düzenlenen bir konferansta ise, Suriye'ye geçişin zorluklarıyla başa çıkabilmeleri için 5,8 milyar euro yardım taahhüt edilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk Telekom teknolojisi kütüphanelerle buluşuyor Türk Telekom, Kütüphane Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, 81 ilde bin 200’e yakın kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamladığını duyururken, görme engelli bireyler için Telefon Kütüphanesi uygulamasıyla 50 kategoride 4 binden fazla erişilebilir sesli içerik sunduğunu belirtti. Deprem bölgesinde sınavlara hazırlanan öğrenciler için hayata geçirilen "100. Yıl Kütüphaneleri"ni modern dijital çözümleriyle destekleyen Türk Telekom, 6 ilde 12 kütüphanede afet sonrası eğitim süreçlerine katkı sunarak gençlerin geleceğe hazırlanmasına yardımcı oluyor. Türk Telekom, teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Teknoloji bilgi birikimini hayatın her alanına taşıyan Türk Telekom, Türkiye’nin kültürel mirasının dijitalleştirilmesine katkı sunuyor. Türk Telekom, Türkiye’nin 81 ilinde bin 200’e yakın kütüphanenin dijital dönüşümünü tamamlarken, başta teknoloji ve kültür sanatı harmanladığı Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere ören yerleri, kültür merkezleri ve kütüphanelerde sağladığı WiFi hizmeti ile ziyaretçilere yüksek hızda erişim imkânı sunuyor. Dijital eğitim çözümleriyle geleceğe hazırlanıyorlar Türk Telekom ve iştiraki Sebit ile Kızılay’ın iş birliğinde ilk adımı Hatay’da atılan ve ardından Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep’te kurulan 100. Yıl Kütüphaneleri’nden yaklaşık 70 bin öğrenci yararlanırken yıl sonuna kadar kütüphane sayısının 20’ye ulaşması hedefleniyor. Deprem bölgesinde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için geleneksel kütüphane anlayışını modern dijital çözümlerle destekleyen Türk Telekom, sınıflara fiber altyapı ve teknoloji desteğinin yanında, eğitim alanında öncü çalışmalar gerçekleştiren iştiraki Sebit’in ürünlerini sunuyor. Bölgede sınavlara hazırlanan öğrenciler, Sebit’in dijital ve basılı eğitim çözümleri ile konu tekrarı yapabiliyor ve ilgili konulara yönelik testler çözebiliyorlar. Bugüne kadar kütüphanede sınavlara hazırlanan öğrenciler büyük başarı elde ederek tıp, hukuk ve diş hekimliği gibi bölümlere yerleşti. Yapılan açıklamaya göre; Türk Telekom, kütüphanelerdeki dijital dönüşüm projelerinin yanı sıra, görme engelliler için hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi uygulamasıyla engelleri kaldırarak bilgiye erişimi kolaylaştırıyor. 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle geliştirilen ve Türkiye’nin ilk telefonda sesli kitap hizmeti olan telefon kütüphanesi uygulaması 50’den fazla kategoride 4 binden fazla esere, güncel haberlere ve betimlemeli tablolara sesli şekilde erişim imkânı sağlıyor. Telefon Kütüphanesi’nin içinde yer alan ‘Para Tanıma’ ve ‘İlaç Barkodu Tanıma’ özellikleri ise görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor. Türk Telekom tarafından gönüllülerin kitap seslendirmesini kolaylaştırmak üzere geliştirilen Kitaplara Ses uygulaması ile de görme engellilerin daha fazla sesli kitaba ulaşmaları sağlanıyor.
İstanbul Yenilenmiş cep telefonlarına ilgi artıyor Dünya olarak iklim krizinin etkileriyle mücadele etmeye devam ederken, çevre bilinci de giderek artıyor. "Daha İyiye" vizyonuyla akıllı cep telefonlarını yenileyerek döngüsel ekonomiye kazandıran MediaMarkt Türkiye, bugüne dek 100 binin üzerinde kullanılmış cihazı geri alarak 25 binin üzerinde yenilenmiş cihazı yeniden tüketicilerle buluşturdu. Sürdürülebilir bir alternatif olarak öne çıkan yenilenmiş cihazlara talep tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de günden güne artıyor. Bu değişimin Türkiye’deki önde gelenlerinden biri olan MediaMarkt Türkiye, yenilenmiş cihaz hizmetiyle kullanılmış akıllı telefonları yenileyerek yeniden piyasaya sunuyor ve döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. MediaMarkt Türkiye’nin sürdürülebilir ürün yaşam döngüsü stratejisi; ürün kiralama, eskisini getir yenisini götür, onarım ve yenilenmiş ürünler olmak üzere dört bacaktan oluşuyor. Sürdürülebilir ürünleri tüketiciyle buluşturarak kullanım ömrünü uzatan MediaMarkt Türkiye, bugüne dek 100 binin üzerinde kullanılmış cihazı geri alarak 25 binin üzerinde yenilenmiş cihazı yeniden tüketicilerle buluşturdu. Sertifikalı olarak tüketicilere sunuluyor Yenilenmiş telefonlar, önceki sahibinden alınarak yetkili Yenileme Merkezleri tarafından yenileniyor. Performansı etkileyen sorunlar tespit edilerek, düzeltiliyor. Gerektiği takdirde bazı parçalar orijinal veya eşdeğer parçalar ile değiştiriliyor. Daha sonra cihaz fabrika ayarlarına döndürülerek tekrar kullanıma sunuluyor. MediaMarkt’ın Türkiye’deki 70 mağazası ve web sitesinde satışa sunulan yenilenmiş telefonlar, ’Mükemmel’ (G1) ve ’Çok İyi’ (G2) statüleriyle sertifikalandırılıyor. Telefonlar tüketicilere de geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiş kutularla sunuluyor. Bu hizmet, MediaMarkt’ın faaliyet gösterdiği ülkeler arasında ilk kez Türkiye’de hayata geçirilmesiyle öne çıkıyor. Yenilenmiş cep telefonları; altın, gümüş, bakır gibi metallere olan talebin ve bu sayede de bu tür madencilik faaliyetlerinin çevreye olumsuz etkisinin azalmasına da katkı sunuyor. MediaMarkt Türkiye tarafından tüm yenilenmiş telefonlar 1 yıl garanti ile tüketicilere sunuluyor.