POLİTİKA - 09 Ekim 2024 Çarşamba 12:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizin sesine kulak vererek insanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız."

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizin sesine kulak vererek insanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletimizin sesine kulak vererek insanlarımızın sokakta, evinde, iş yerinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Ampute Milli Futbol Takımı kuraklığa dikkat çekmek için Seyfe Gölü’nde antrenman yaptı Ampute Milli Futbol Takımı, Türkiye’deki önemli sulak alanlardan bir tanesi olan Seyfe Gölü Kuş Cennetinde, kuraklık ve çölleşmeye dikkat çekmek için antrenman yaptı. Seyfe Gölü Kuş Cenneti, bünyesinde barındırdığı zenginlik ve biyolojik çeşitlilikle bilinmesine rağmen yeraltı suları kullanımı ve tarımsal faaliyetlerin bölgede sıklıkla yapılması sonrasında kuruma noktasına geldi. Balkan Şampiyonası öncesinde Kırşehir Platformu Davetlisi olarak şehre gelen ve kamp yapan Ampute Milli Takım oyuncuları, gölün kurumuş alanında antrenman yaparak bölgedeki çevresel tehlikeye dikkat çekti. Kırşehir Platformu Başkanı Mustafa Düğer, göl alanının kurumasına dikkat çekmek adına çalışma yürüttüklerini ve tarihi zenginliklerin bölgede yeniden kazandırılması gerektiğini söyledi. Düğer, "Seyfe Gölünü besleyen su kaynakları farklı yönlere yönlendirilmiş, yeraltı kaynakları farklı amaçlarla kullanılmış, kuraklığında etkisiyle göl alanı tamamen kuruma noktasına gelmiş. Bizlerin temel amacı; bu tarz alanların gelecek nesillere aktarımlarının sağlanması bölge, doğa harikası bir kuş cenneti. Elimizden gelen çalışmaları yapıp duyarlılıkları göstermek zorundayız" dedi. Ampute Milli Takımı Kaleci Antrenörü İlhan Elmalı da, "Gördüğümüz görüntüler şehir adına içler acısı. Bizlerden sonrasındaki nesillere bırakacağımız en büyük miras su rezervleri. Şuan ki manzaranın tersine çevrilmesi için ciddi bir çalışma yapılarak dönüşüm sağlanması gerekir" diye konuştu.
Aydın Engelli yaşlı çiftin yolu parke taşla kaplandı Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’in talimatıyla Aşağı Örencik Mahallesi’nde yaşayan engelli yaşlı çiftin evine giden yol kilitli parke taşı ile kaplandı. Yürümede büyük zorluk yaşayan yaşlı çiftin günlük yaşamını daha rahat ve bağımsız bir şekilde sürdürebilmesini sağlamak amacıyla yıllardır kullanmak zorunda kaldıkları patika yol yeniden düzenlendi. Yukarı Örencik Mahallesi’nde ikamet eden Bahri Ok ve eşi Hatice Ok kendileri için gerçekleştirilen yol yapım çalışmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Yıllar önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürümede zorluk çeken Bahri Ok’un engelli aracıyla bile hem yokuş hem de toprak olan yolda yaşadıkları zorluğu Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’e bildiren Mahalle Muhtarı Mükremin Karakurt; “Yaşlı çiftimizin bu sıkıntısına en kısa sürede derman olan Ertuğrul Başkanım ve Belediye Ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Bize ikinci kez dedirtmeden engelli çiftimizi ve ailesini rahata kavuşturdular” dedi. Anne ve babasına en büyük iyiliğin yapıldığını belirten Ok çiftinin oğulları Haluk ve Serdal Ok, “Yolun eski halindeyken motorumuzla bile geçmede zorluk yaşıyorduk. Tarladan bahçeden getirdiğimiz ürünlerimizi sırtımızda taşıyarak çıkartıyorduk. Ama şimdi yapılan çalışma sayesinde hem annemiz hem de babamız ve hatta çocuklarımız daha rahat hareket edebiliyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun teşekkürlerimizi sunuyoruz “ifadelerini kullandılar.
Bursa Osmangazi Belediyesi’nden Gündoğdu’ya futbol sahası Gençlerin spor yaparak verimli vakit geçirmelerini sağlamak adına yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi’ne amatör maçların da oynanabileceği nizami ölçülerde futbol sahası kazandırıyor. Hayata geçirdiği tesisler ile spora ve sporcuya büyük destekler veren Osmangazi Belediyesi’nin Gündoğdu Mahallesi’nde inşa ettiği futbol sahasındaki çalışmalar son aşamaya geldi. Toplam 6 bin 175 metrekare alan üzerine inşa edilen Gündoğdu Futbol Sahası, Türkiye Futbol Federasyonu standartlarına uygun şekilde 90x60 ölçülerinde suni çim sahaya sahip. Aydınlatma direklerinin dikildiği sahada, saha çevresindeki korkulukların imalatları da bitirildi. Osmangazi Belediyesi’nin Türk sporunun altyapısına kazandırdığı önemli yatırımlardan biri olarak hizmet verecek futbol sahası, amatör spor kulüplerine ev sahipliği yapacak. Saha yapılacak son rötuşların ve çevre düzenleme çalışmaların ardından hizmete girecek. Bursa’nın bir spor şehri olduğuna vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Gençlerimizin en az bir spor branşıyla ilgilenmesi adına çaba harcıyoruz. Göreve başlamamızla birlikte ilçemizin gelişimine katkı sağlayan eserler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Gündoğdu Futbol Sahası da bunlardan bir tanesi. Son düzenlemeleri yaparak önümüzdeki günlerde hizmete açmayı planlıyoruz. İlçemize ve gençlerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Bursa Uludağ Elektrik, iyilik peşinde koşmaya devam ediyor Uludağ Elektrik, Eker I Run Koşusunda sporseverlerle bir araya geldi. Farklı kategorilerde yarışan katılımcılardan oluşan etkinliğe enerjik bir imza atan Uludağ Elektrik, standındaki etkinliklerle de ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Şirketin koşu takımı ise Koruncuk Vakfı’na destek vermek amacıyla sahaya çıkarak iyilik peşinde koştu. Bu yıl 11’incisi düzenlenen Eker I Run koşusuna destek sağlayan Uludağ Elektrik, farklı kategorilerde yapılan yarışlarda ter döken sporcuların yanında oldu. Uzun süredir Eker I Run’da yer alarak, tüm enerjisiyle güç katmaya devam eden şirketin ebru sanatının vücuda uygulanmasıyla ortaya çıkan body marbling etkinliği, bu sene de katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şirketin Eker Meydan’da yer alan standında çocuklara enerji tasarrufu ve verimliliği temalı kitaplar dağıtıldı, böylece hem eğitici hem de eğlenceli bir ortam sunuldu. Ayrıca İnteraktif Yeşil Enerji Platformuyla, katılımcılar 3 farklı oyunda doğa dostu çeşitli mesajlarla karşılaşırken, birbirleriyle yarıştılar. 2 adet bisikletin yer aldığı ve pedal çevrilerek ilerleyen düzenekte, pedalı en hızlı şekilde çevirip oyunu tamamlamaya çalışan çocuklar kıyasıya yarıştı. Uludağ Elektrik koşuda yer alarak, çocukların daha iyi bir geleceğe kavuşması ve eğitim imkanlarına daha kolay erişebilmesi için önemli bir misyon üstlendi. 5 bin yarışmacının katıldığı koşuda şirketin koşu takımı da 5 kilometre koşusunda Koruncuk Vakfı için iyilik peşinde koşarak, kız çocuklarının eğitimine destek sağladı. Şirket, Koruncuk Vakfı ile sosyal iş birliği yaparak eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının eğitim sürekliliğini sağlamak amacıyla farkındalık da sağlamış oldu. Uludağ Elektrik, bugüne kadar katıldığı yardımseverlik koşularıyla birçok sivil toplum kuruluşunu destekledi. Adım Adım Bursa Platformu’nun bir parçası olarak, koşu takımıyla KODA (Köy Okulları Değişim Ağı) için iyilik peşinde koşarak kırsaldaki aile çalışmaları programına önemli katkılar sağladı. Ayrıca, Türk Eğitim Vakfı’nın “Yarıda Kalmasın” Projesi kapsamında depremzede öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak amacıyla iyilik koşularında da aktif rol aldı. Son olarak Koruncuk Vakfı adına parkurlara çıkan Uludağ Elektrik, çocukların eğitim hayallerine ulaşması için güçlü bir destek sundu. Şirket, önümüzdeki yıllarda adımlarını yine iyilik, eğitim ve çocuklar için atmaya devam edecek.