EKONOMİ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 10:31

Bakan Şimşek: "Bahşişlerin vergilendirilmesi hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Motokurye konusu da pakette yok, gündemde değildi."

A
A
A
Bakan Şimşek: "Bahşişlerin vergilendirilmesi hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Motokurye konusu da pakette yok, gündemde değildi."

Bakan Şimşek: "Bahşişlerin vergilendirilmesi hiçbir zaman gündemimizde olmadı. Motokurye konusu da pakette yok, gündemde değildi."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da ruh sağlığı tedavisi görenler tarımla terapi oluyor Adana’da Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören hastalar, tarımla terapi oluyor. Hastane yetkilileri, tarımsal faaliyetlerle uğraşan hastaların sağlık durumunun daha iyiye gittiğini gördüklerini vurguladı. Adana’da 40 yıldır hizmet veren Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören hastalar, hastanenin bahçesinde tarım işleriyle uğraşarak terapi oluyor. Serada domates, biber, fasulye, patlıcan ve salatalık toplayan hastalar ayrıca ağaçta buduyor. Onlarca hasta dönüşümlü olarak çalışıyor. Bahçede çeşitli meyve ağaçları yer alırken, hastalar da doğal ortamda tarım faaliyetleriyle uğraşıyor. Hastalara yönelik ’iş ve uğraş terapisi’ kapsamında hastaların, hayata bağlanmaları, yaşamdan zevk alıp, kendilerini işe yarar hissetmeleri ve çevreyle bağlantı kurmaları sağlanıyor. "Hastalar ürünlerin bütün sürecini görüyor" Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na konuşan Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yunus Emre Yıldırım, “Burası 16 şehrin bölge hastanesi olması nedeniyle buradaki hastaların rehabilitasyon sürecini de bizler ele alıyoruz. Buradaki bahçemizde ve seramızda hastalarımız bir takım ürünlerin fideden olgunlaşma dönemine kadar ki sürecini görme fırsatı oluyor. Buradaki hastalar biber, patlıcan, domates, nar, üzüm, elma gibi meyve ve sebzeleri yetiştiriyor” ifadelerini kullandı. "Kazanımlar çok fazla" Hastaların diğer terapi çeşitleriyle birlikte sağlıklarına daha hızlı kavuştuğunu aktaran Dr. Yıldırım, “Hastalar burada sosyal yaşama uyum sürecini tamamlıyor. Aynı zamanda hastaların diğer hastalarla uyum sürecini gözden geçirmiş oluyoruz. Bu sürecin bize ve hastaya kattığı kazanımlar oluyor. Buranın hastaya dış dünyada nasıl bir hayat sağlayacağı, bu işlerin nasıl yapıldığı ve onların ruh sağlığında ki tedavi sürecine epey katkısı bulunmakta” dedi.
Şanlıurfa Haliliye Belediyesi ile 2 bin 278 ağacın kesilmesi önlendi Haliliye Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesiyle yılın ilk yarısı 200 ton dönüştürülebilir atık toplandı. Geri dönüşüme kazandırılan atıklar ile 2 bin 278 ağacın kesilmesinin ve 250 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi. Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) çerçevesinde hayata geçirdiği sıfır atık projesiyle geri dönüşüm atağı devam ediyor. Temizlik işleri müdürlüğüne bağlı sıfır atık birimi bünyesinde hizmet veren marketler ve ilçenin muhtelif noktalarına yerleştirilen geri dönüşüm materyalleriyle dönüştürülebilir atıklar toplanıyor. İlçede geri dönüşüm bilincinin aşılanması amacıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde Devteyşti, Şair Nabi ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan sıfır atık marketler ile geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını getiren vatandaşlara, puan sistemiyle temizlik ürünleri hediye ediliyor. Marketler ve sıfır atık materyalleri aracılığıyla her gün yüzlerce kilo kağıt, plastik, cam, metal, atık pil ve bitkisel atık yağlar toplanıyor. Bu kapsamda; 2024 yılının ilk yarısı toplanan ve atık dönüşüm merkezine götürülen 200 ton dönüştürülebilir atık, geri dönüşüme kazandırıldı. Haliliye Belediyesi tarafından toplanan 134 ton kağıt atık ile 2 bin 278 ağacın kesilmesi, 250 litre bitkisel atık yağ ile 250 milyon metreküp suyun kirlenmesinin önüne geçildi. 24 ton metalin toplanması 31 kilogram hammadde tasarrufu sağlarken, 30 ton plastiğin toplanması ise sera gazının artmasını önledi. Haliliye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve daha temiz bir dünya için yürütülen hummalı çalışmaların artarak devam edeceği ifade edildi.
Gaziantep GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesinde mezuniyet heyecanı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2023-2024 akademik yılı sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerini coşkulu bir törenle uğurladı. Dört yıllık eğitimin ardından mezun olan öğrenciler, diplomalarını alarak meslek hayatına ilk adımlarını attı. GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, sanatın ve kültürün önemine değindi. Prof. Dr. Atalay, ”Sanat insanlığın en nadide hazinelerinden biridir. Sadece estetik bir tatmin kaynağı değil aynı zamanda toplumda değişimi teşvik eden, dünyayı daha iyi hale getiren güçlü bir araçtır. Sizler bu ülkenin zengin kültürel mirasından ve çeşitliliğinden ilham alarak sanatınızla dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilecek güce sahipsiniz. Eserlerinizle sınırları aşabilir, insanları birleştirebilir ve yepyeni dünyalara ilham kaynağı olabilirsiniz” diye konuştu. Programda ayrıca Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Çoruh, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayhan Özer ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Özkantar mezun öğrencilere seslenerek başarılar dilediler. Mezunlar adına konuşan Fakülte Birincisi Beyza Yıldırım ise, “Hepimizin farklı hikayeleri, hedefleri ve hayalleri var, ancak bugün burada, bu sahnede hepimiz biriz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasım dediği bilimin yolunda başarıyla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri takdim edildi. Tören mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.
Adana Dolandırıldığını öne süren müteahhit önce dairenin kapısını betonla kapattı, sonra ’afişli’ tepki gösterdi Adana’da dolandırıldığını öne süren müteahhit, binasının girişine ’Firma dışında yapılan alım satımlardan doğacak mağduriyetten müteahhit firma kesinlikle sorumlu değildir’ yazısı astı. Daireyi satın alan H.K. ise kimseyi dolandırmadığını, para verip daireyi satın aldığını ancak evine bir türlü oturamadığını, bu konuyla ilgili müteahhit ile mahkemelik olduğunu söyledi. Adana’da müteahhit Abdullah Kapan’ın (46), yapıp sattığı bir dairenin kime ait olduğu yılan hikayesine döndü. Kapan, daireyi satın alan kişinin kendisine karşılıksız çek verdiği için mağdur olduğunu, dolandırıldığını, bu nedenle şahsı mahkemeye verdiğini ileri sürdü. Kapan daireyi satın alan kişiyi mahkemeye verince o da dairenin elinden gitmemesi için başkasına sattığını öne sürdü. Kapan, daireyi H.K. (52) isimli şahsın satın aldığını ancak bunun da hileli satış olduğunu, daireyi ilk satın alan ve parayı vermeyen şahsın H.K.’yi tanıdığını iddia etti. Bu şekilde dolandırıldığını öne süren Kapan, geçtiğimiz ay dairesinin kapısına duvar örerken bu kez de mahkemeye intikal eden olay nedeniyle binasının girişine ’Müteahhit firma dışında yapılan alım satımlardan doğacak mağduriyetten müteahhit firma kesinlikle sorumlu değildir’ yazısı astı. "Dolandırıldığım için yazı astım" İhlas Haber Ajansı’na konuşan müteahhit Abdullah Kapan, "Benden daire alıp beni dolandıran şahıslar bu adamın tanıdıkları. Ben kendi paramın gittiğine yanmıyorum ama bu adam dolandırıcılık yapıyor. Biz zararımızı istiyoruz. 2 milyon lira benim zararım var. Ben dolandırıldığım için de binanın girişine bu yazıyı asmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı. "Amcam bizi dolandırdı" Daireyi satın alan H.K.’nin yeğeni Mete K. ise babası Hüseyin K.’yi amcasının dolandırdığını öne sürerek, "Benim babam 14 yıldır mahkum. Amcam ise babamın yasal varisi. Babam bir gün beni arayıp amcamın arazi satışı nedeniyle yatırması gereken parayı yatırmadığını söyledi. Osmaniye’deki araziden düşen parayı halen alamadık. Bizi de dolandırdı" dedi. İhlas Haber Ajansı’nın telefonla ulaştığı H.K. ise iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. H.K. müteahhit Abdullah Kapan’ın para verip satın aldığı eve girmesine engel olduğunu, evin kapısına duvar ördüğünü, Kapan’ın söylediği gibi evi aldığı kişiyi hiç tanımadığını, müteahhit ile mahkemelik olduklarını dile getirdi. H.K. yeğeninin suçlamalarına ise arazinin tapulu olduğunu, üzerine geçirme gibi bir durumun olmadığını, iddiaların ’deli saçması’ olduğunu ve yeğeniyle de mahkemelik olduğunu ifade etti.
İstanbul Kartal’da milli maç heyecanı dev ekranda yaşandı A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024’te Avusturya ile oynadığı maçın heyecanı Kartal Meydanı’nda kurulan dev ekranda yaşandı. Yüzlerce kişinin dev ekranda takip ettiği karşılaşmayı 2-1 kazanan ay-yıldızlıların çeyrek finale yükselmesi coşkuyla kutlandı. A Milli Futbol Takımı’nın Avusturya ile oynadığı EURO 2024 Son 16 Turu maçının heyecanı Kartal’da kurulan dev ekranla yaşandı. Kartal Belediyesi tarafından Kartal Meydanı’nda kurulan dev ekranda yüzlerce vatandaş karşılaşmayı takip etti. Saat 22.00’de Almanya’nın Leipzig kentinde başlayan karşılaşma A Milli Futbol Takımı’nın sahadan 2-1 galibiyeti ve çeyrek finale adını yazdırmasıyla sonuçlanırken, galibiyet coşkusunu Kartallı vatandaşlar meydanda doyasıya yaşadı. Galibiyet coşkuyla kutlandı Millilerin, Avusturya ile oynadığı maçta Merih Demiral’in attığı gollerle sahadan galibiyetle ayrılırken, Kartal meydanda galibiyet coşkuyla kutlandı. Kazanılan maçın ardından milli takım marşlarıyla kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar devam edildi. Maçı dev ekrandan takip eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "Bugün milli maç heyecanı var. Bütün ülkemizde had safhada. İlk yarıda öne geçmek önemli, inşallah bu galibiyet gerçekleşir. Buna çok ihtiyacımız var. Milli takımın başarısıyla moralimiz ve motivasyonumuz yerine geliyor. Çünkü, ülkemizde yaşanılan her olayda demoralize oluyoruz. İnşallah maç sonu yüzümüz gülecek. Bugün 7’den 77’ye bütün komşularımız burada, inşallah galibiyetle ayrılacağız" dedi.