ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 15:20

Ankara’da tır üzerinde taşınan rüzgar türbini kamyona çarptı

A
A
A
Ankara’da tır üzerinde taşınan rüzgar türbini kamyona çarptı

Ankara-Polatlı yolunda tırın üzerinde taşınan rüzgar enerji santralinin (RES) türbini, kamyona çarptı. Kazada kamyon şoförü yara almadan kurtuldu.


Olay, Ankara-Polatlı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İzmir’den yüklenen ve Ankara istikametine seyir halinde olan 64 metre uzunluğunda, 15 ton ağırlığındaki pervane yüklü tır, şoförü dinlenmek üzere bir tesise girdiği esnada arkasından gelen kamyon ile çarpıştı. Rüzgar türbini kamyona çarparken şans eseri araç sürücüsü kazadan yara almadan kurtuldu.


Kaza sonrası kamyon şoförü ve tır sürücüsü arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Başkan Tavlı, “Çevremize hep birlikte sahip çıkmalıyız” Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Doğaya saygılı olmalı ve koruyan bir yaşam tarzı yürütmeliyiz, çevremize hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi. ‘Temiz bir gelecek, temiz bir dünya ile başlar’ sloganıyla Ünye’de etkinlik düzenlendi. Ünye Gölevi Mahallesi kumsalında yapılan çevre temizlik etkinliğinde kumsalda ve mesire alanlarında atılan çöpler toplanarak çöp araçlarına kondu. Temizlik etkinliğinin ardından Ünye Belediye tarafından bu yaz hizmete açılan Yeni Kadınlar Plajında katılımcılara yemek verildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, programda yaptığı konuşmada, “Dünyanın, doğanın ve çevremizin temiz tutulmasının ne kadar önemli olduğunu, özellikle ekolojik dengede meydana gelen bozulmaların iklimsel sorunlar olarak nasıl yaşama yansıdığını hep birlikte görüyoruz. Bu nedenle doğaya saygılı olmalı ve koruyan bir yaşam tarzı yürütmeliyiz. Bugün bu organizasyonu özellikle çevre temizliğine farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdik. Bugün gerçekleştirdiğimiz organizasyonla çevre kirliliğine hep birlikte şahit olduk. Turizm şehir dediğimiz Ünye’mize bu görüntülerin yakışmadığını hep birlikte görmüş olduk. O zaman çevreyi kirletmemek lazım. Son dönemde yerel yönetim olarak çok sayıda lokasyonda çöp noktalarımız var. Vatandaşlarımızın tek yapması gerek çöpleri bu noktalara ulaştırmaktır. Yaşadığımız alanlarda güzel vakit geçirmek istiyorsak, temiz tutmayı öğrenmemiz gerekiyor. Ben tüm katılanlara teşekkür ediyorum” dedi. Programa STK üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Muş Muş’ta "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi kapsamında bilgilendirme standı kuruldu Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "El Ele Güvenli Geleceğe" projesi kapsamında açılan stantta bin 343 öğrenci bilgilendirildi. Emniyet Müdürlüğünün birçok biriminde görevli ekipleri, MAUN’da stant açtı. Düzenlenen etkinlikte, Terör, Güvenlik, Asayiş, Toplum Destekli ve Narkotik Şube Müdürlüğü personelleri öğrencilere, dolandırıcılık, terör, siber suçlar, sosyal medya kullanımı, bağımlılık ve KADES hakkında çeşitli bilgiler verdi. Öğrencilere defter, tükenmez kalem, broşür, bez çanta, uçlu kalem, silgi seti ve grafik resim tekniği ile hazırlanan kişiye özel isim yazılı kaligrafi kâğıtları hediye edildi. Etkinlikte toplamda bin 343 öğrenciye ulaşıldı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okullarında bilgilendirme standı kurulduğunu söyleyen Tarih bölümü öğrencisi Haris İğneci, “Biz de bu standı ziyaret ettik. Güvenliğimizle ilgili biz de bilgilendirmeler yapıldı. Yaşayacağımız herhangi bir olayda polis ekiplerine nasıl ulaşacağız? Onlarla nasıl iletişim kuracağız? Nasıl görüşeceğiz gibi çeşitli bilgilendirme yapıldı. Bu da bizim için oldukça faydalı oldu. Özellikle zararlı, içerik üreticileri gibi bunlara daha dikkatli olacağız. Sosyal medya dolandırıcılarına karşı daha dikkatli olacağız. Aynı zamanda burada bir abilerimiz bize yardımcı oldular gerçekten. Bizi bilgilendirdiler. Gerçekten hani güzel şeyler yaptılar. Sanatı farklı gençleri standa çekmek için güzel şeyler yaptılar. Çok memnun kaldık. Daha önce başımıza gelen kötü olaylar oldu. Bir daha başımıza gelen bir daha yaşamaması için güzel adımlar atılıyor. Yani gerçekten memnun kaldık. Herhangi bir olay esnasında nasıl davranacağınız konusunda nasıl bilgiler verdiler” şeklinde konuştu. Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında kurulan stantların gereken bir şey olduğunu söyleyen MAUN Fen-Edebiyat Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Hanım Okta, “Zaten üniversiteye katıldığımızda gerek yeni katıldığımızda gerek bu süreçte arkadaş ortamları, faaliyetler adı altında çok farklı yerlere çekilebiliyor. Özellikle terörle mücadele kapsamında bu bilgilendirilmenin yapılması çok iyi bir şey. Çok teşekkür ediyorum. Dolandırıcılar karşılığı ilgilendirdiler. Hiç bilgilendirirken siber suçlar hakkında, dolandırıcılık ve bir de toplumsal olarak örgüt planlı bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında bilgilendirdiler. Kafamızda soru işareti olan ya da bilmediğimiz tam oturmayan yerleri çok detaylı bir şekilde bize anlattılar. Yani kafamızdaki bütün soru işaretlerini giderdiler. Kadına şiddete yönelik KADES uygulaması hakkında da bilgilendirme yapıldı. Ne kadar hızlı bir şekilde bize ulaşabileceklerini anlatarak bizi güvende hissettirdiler” dedi.
Niğde Niğde’de emniyet güçlerinden önleyici faaliyetler Niğde İl Emniyet Müdürlüğü önleyici faaliyetler kapsamında bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin 7-13 Ekim tarihleri arasında yaptıkları bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 15 “En İyi Narkotik Polisi Anne ve Narkonokta” proje etkinliği yapıldı. Yapılan etkinliklerde 9 bin 204 vatandaş bilgilendirildi. 2024-2025 Eğitim - Öğretim yılı dönemi dolayısıyla Niğde Ömer Halidemir Üniversitesi öğrencilerine yönelik ise SİBERAY farkındalık etkinliği yapan ekipler, karşılıksız burs dolandırıcılığı, hesap kiralama dolandırıcılığı, karşılıksız burs dolandırıcılığı, güçlü şifre, mobil bankacılık, sosyal medya bağımlılığı, internet ortamında bilgi kirliliği ve ücretsiz wifi ağlarında güvenlik konularında 2 bin 240 öğrenciyi bilgilendirilerek broşür dağıtımı gerçekleştirdi. Niğde 4. Gastronomi Festivalinde stant açan ekipler, SİBERAY Farkındalık Faaliyetleri kapsamında 2 bin 820 vatandaşı bilgilendirdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerine yönelik Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsamında terör örgütlerinin yapmış oldukları menfi programları etkisiz hale getirmek, gençleri bu programlara karşı bilgilendirmek amacıyla 3 bin 400 öğrenci bilgilendirilerek broşür dağıtımı yapıldı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından ise 112 Acil Hattı kullanımı, iletişim yoluyla dolandırıcılık, parada sahtecilik, siber güvenlik ve dolandırıcılık konularında 425 vatandaş bilgilendirildi.
Erzurum Erzurum’un turizm potansiyeli masaya yatırıldı Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve TÜRSAB(Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanlığı), Erzurum’un turizm potansiyelini daha etkin bir şekilde değerlendirmek ve bölgenin turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla seyahat acentaları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer, TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Nuh Şenol, seyahat acentası temsilcileri ve yetkilileri katıldı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında Erzurum’un doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi, bölgedeki konaklama ve ulaşım imkanlarının geliştirilmesi ve turizmin 12 aya yayılması gibi konular yer aldı. Özellikle kış turizminin başkenti olarak bilinen Erzurum’da, Palandöken Kayak Merkezi’nin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha fazla tanıtılması gerektiği vurgulandı. Erzurum’un turizm potansiyeli masaya yatırıldı Toplantıda konuşan Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer, Erzurum’un tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olma yolunda ilerlediğini belirtti. Yer, “Erzurum, sahip olduğu tarihî eserler, doğa harikaları ve kış turizmiyle büyük bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli daha da geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Seyahat acentalarından destek ve yeni projeler Seyahat acentaları temsilcileri, Erzurum’un turizm potansiyelini artırmak amacıyla yapılacak iş birliği ve ortak projeler için hazır olduklarını dile getirdi. Bölgedeki turizm aktivitelerini çeşitlendirmek ve daha fazla ziyaretçiyi çekmek için yeni rotalar oluşturma, eğitimli personel ile hizmet verme, kaçak acenta denetimlerinin artırılması, otopark problemlerinin çözümü, pasaport ve vize işlemlerinde formalitelerin en aza indirilmesi gibi öneriler sunuldu. Ayrıca toplantıda, Erzurum’un tarihi mekânlarının restore edilmesi, yeni turistik tesislerin açılması ve doğa turizmi olanaklarının genişletilmesi gibi projeler üzerinde de görüşmeler yapıldı. Toplantı sonunda, Turizm sektöründeki paydaşlar arasında iş birliğinin artırılması ve Erzurum’un daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla aylık düzenli olarak toplantılar düzenlenmesi kararı alındı.
Van Kayıp Rojin’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in cesedi Van Gölü sahilinde bulundu. Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş (21), üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır’dan Van’a gelip, 25 Eylül günü yurda yerleşmişti. 27 Eylül günü ise kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde üstünde eşofmanları olan ve turnikeden geçtiği sırada telefonla ilgilendiği görülen Rojin’den 18 günde acı haber geldi. Aramaların 13’üncü gününde Van Gölü kıyısında başörtüsü de bulunan Kabaiş için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekiplerince yürütülen çalışmalar devam ederken, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde ceset olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’e ait olduğu tespit edildi. Sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise “27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Mollakasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.