POLİTİKA - 17 Şubat 2024 Cumartesi 16:23

İYİ Parti’den istifa ederek AK Partiye katıldılar

A
A
A
İYİ Parti’den istifa ederek AK Partiye katıldılar

Ağrı Patnos’ta İyi Parti’den istifa eden İlçe Başkanı ve Belediye başkan adayı Müslüm Coşkun ile yönetim kurulu üyeleri, parti binasında düzenlenen törenle AK Parti’ye katıldı.


AK Parti Patnos Belediye başkan adayı Abdülhalik Taşkın, yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta İyi Parti İlçe Başkanı Müslüm Coşkun ve ilçe yönetimi ile yaptıkları görüşme sonrasında Coşkun’un kendilerini destekleyeceklerini ilçe yönetimi olarak AK Partiye geçeceğini söylediğini dile getirdi.


Müslüm Coşkun’un hem İyi Parti İlçe Başkanı hem de İyi Parti Patnos Belediye Başkan adayı olduğunu ifade eden AK Parti Patnos Belediye başkan adayı Abdülhalik Taşkın, güçlerine güç kattıklarını ifade etti.


Müslüm Coşkun ve arkadaşlarının AK Parti saflarında siyasete devam edeceğini dile getiren Ak Parti Patnos İlçe Başkanı Çetin Taşdemir, AK Parti’nin Patnos’ta güçlendiğini belirtti.


İyi Parti’den istifa eden İlçe Başkanı ve Belediye başkan adayı Müslüm Coşkun, Patnos’ta efsane başkanın yanında olmak ona destek olmak için Ak Parti saflarında siyaset yapacaklarını dile getirdi.



İYİ Parti’den istifa ederek AK Partiye katıldılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana İklim değişikliği balık popülasyonunu azalttı, fiyatlar arttı Akdeniz’de iklim değişikliği nedeniyle balık popülasyonu denizde azalırken fiyatlarda artış yaşandı. Türkiye’nin önemli balıkçılık merkezlerinden Akdeniz’de iklim değişikliği krizi her geçen gün etkisini daha fazla hissettiriyor. Akdeniz’de havaların yağışsız gitmesi nedeniyle balık popülasyonunda azalma yaşandı. Ava çıkan balıkçılar umduğunu bulamayınca balık fiyatlarında da artışlar yaşandı. Adana Balıkçılar Çarşısı’nda 10 gün önceye göre fiyatlara ortalama 50 lira zam geldiği öğrenildi. Şu anda çarşıda hamsi 100, palamut 200, çipura 250, levrek 230 liraya alıcı buluyor. “Balığın ucuz olmasını istiyoruz” İhlas Haber Ajansı’na konuşan balıkçı esnafından Nusrettin Özgün, “Son 10 gündür fiyatlar yükselişte. 1 hafta içerisinde balık fiyatlarına ortalama 50 lira zam geldi. Vatandaşlar balığın pahalı olduğunu söylüyorlar. Ancak biz zam yapmıyoruz. Balığın ucuz olmasını istiyoruz. Denizlerde günden güne çekilme var. Geçen yıla göre fiyatlar ciddi artışta. Palamut 100 lira civarıydı ama şu an 200 lira, çipura 220 ile 250 arasında. Levrek ise boyuna göre 230-300 lira arasında değişiyor” diye konuştu. Balıkçı Memduh Elmas ise denizlerde fırtına ve yağmur ile birlikte balık popülasyonunun artacağını söyledi. “Balık fiyatları et fiyatlarına göre gayet ucuz” Balık almaya gelen müşteri Hayri Eskierentürk ise, “Balık fiyatları et fiyatlarına göre gayet ucuz. Her şey pahalı olduğu için doğal olarak balık da pahalı. Maalesef her hafta tüketemiyoruz. Ayda bir ya da 45 günde bir tüketebiliyoruz” dedi.
Zonguldak Minik eller Çaycuma’da üretti Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde ’Minik Eller Üretiyor’ projesi kapsamında İlçe Kaymakamı Adem Kaya ve kurum amirerinin katılımıyla ilçeye bağlı Burunkaya Şehit Emrah Kartal İlkokulu’nda etkinlikler yapıldı. Proje kapsamında düzenlenen fide ve tohum dikme etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Kaya, doğa sevgisi ve tarım bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Etkinlikte öğrencilere hitap eden Kaymakam Adem Kaya, çocukların doğayla iç içe büyümesinin, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının ve üretim kültürünü öğrenmelerinin geleceğe yönelik önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Kaya, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, hem doğayı sevmeleri hem de üretim kültürünü öğrenmeleri bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Çevre bilincini aşılayan her projeye destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Burunkaya Şehit Emrah Kartal İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte minik öğrenciler, öğretmenleri ve kurum amirleriyle birlikte okul serasında fide ve tohum dikimi gerçekleştirdi. Proje ile öğrencilerin doğa sevgisiyle yetişmesi ve sürdürülebilir tarım bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması hedefleniyor. Kaymakam Kaya, projenin, çocukların doğa ile bütünleşmesine katkı sağladığını ve çevreyi koruma bilinci kazandırdığını ifade ederek, bu tür projelerin devam edeceğini belirtti. "Minik Eller Üretiyor" projesi ile çocukların çevreye duyarlılıkları ve üretkenlikleri daha da artırılacak.
Antalya ALKÜ, satranç ustalarını turnuvaya çağırıyor Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, ALKÜ ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde Cumhuriyetin 101. yılı dolayısıyla düzenlenecek olan Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na tüm satrançseverleri davet etti. ALKÜ ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası düzenlenecek. 2-3 Kasım 2024 tarihlerinde ALKÜ Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek satranç turnuvasına katılmak isteyenler www.antalya.tsf.org.tr web adresine başvuru yapabilecek. Turnuvada 8 yaş ve altı kategorisinde birinci olan sporcuya bin TL, 10 yaş ve altı kategorisinde birinci olan sporcuya bin 250 TL, 16 yaş ve altı kategorisinde birinci olan sporcuya bin 750 TL ödül verilecek. Açık kategorisinin birincisi ise turnuvada 3 bin TL ödül alacak. Turnuvada toplam ödül miktarı 15 bin TL olacak. Kenan Ahmet Türkdoğan: “Tüm satrançseverlerimizi davet ediyorum” ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası’na katılmak isteyen satrançseverlere çağrıda bulundu. “Büyük Usta” olma yolunda önemli bir basamak olan turnuvanın önemine değinen Rektör Türkdoğan, “ALKÜ olarak bilimin ışığında yürüttüğümüz akademik faaliyetlerimizin yanında birçok alanda şehrimizde bulunan keşfedilmemiş değerli yetenekleri de ülkemize kazandırmayı amaçlayan programlar yapmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda satrançta “Büyük Usta”ların ortaya çıkması için Türkiye Satranç Federasyonu ile Cumhuriyetimizin 101. yılına özel Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası düzenliyoruz. Tüm satrançseverlerimizi turnuvamıza davet ediyor, yeteneklerini sergilemelerini diliyorum” dedi.