DÜNYA - 24 Ekim 2024 Perşembe 23:53 | Son Güncelleme : 24 Ekim 2024 Perşembe 23:54

Putin: "Türkiye'nin müzakere teklifini biz kabul ettik Ukrayna reddetti”

A
A
A
Putin: "Türkiye'nin müzakere teklifini biz kabul ettik Ukrayna reddetti”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin gerçekleşmesi için Türkiye'nin yeni bir teklifle kendilerine ulaştığını belirterek, "Türkiye'nin müzakere teklifini biz kabul ettik Ukrayna reddetti” dedi.

Rusya'ya bağlı Tataristan'ın Kazan şehrinde düzenlenen BRICS Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rusya arasında müzakerelerin gerçekleşmesi için Türkiye'nin yeni bir teklifle kendilerine ulaştığını belirtti.

Putin, “Geçenlerde yine Türk tarafı, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı New York'tan aradı ve müzakerelerde dikkate alınması istenen yeni teklifler olduğunu söyledi. Türkiye, Karadeniz'deki durumla ilgili olarak da bir girişimde bulundu. Güvenli seyrüseferin sağlanması, nükleer enerji tesislerinin güvenliğiyle ilgili bazı düzenlemeler ve anlaşmalar yapılması hakkında. Anlaşmaya vardık ve ardından Kiev rejiminin başı, 'Müzakere yok' dedi” ifadelerini kullandı.

Kiev tarafının tutumunu Türk tarafı ile de ele aldıklarını ekleyen Putin, “Biz de Türk dostlarımıza şunu söyledik. Biz kabul ediyoruz ancak bir gün sonra iptal edildiğini duyuyoruz” dedi.

Erhan Altıparmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Sincanlı öğrencilerden kan bağışı rekoru Ankara’nın Sincan ilçesinde yürütülen kampanya ile bir günde 2 bin 809 kişi kan bağışı yaptı. Sincanlı öğrenciler dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi. Hazırlıkları aylar önce başlayan kan bağışı kampanyası Türkiye rekoru ile sonuçlandı. Sincan Kaymakamı Levent Kılıç’ın koordinatörlüğünde yürütülen kampanyada bir günde 2 bin 809 kişi kan bağışı yaptı. İlçedeki tüm ilk ve ortaokullar ile liselerin öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı kampanya gece geç saatlere kadar devam etti. Sincanlılar TUSAŞ’a yapılan ve 5 şehit verdiğimiz hain terör saldırısına tepkilerini kampanyaya verdikleri destek ile ortaya koydular. 9 merkez okulda yürütülen kampanyaya Sincanlıların desteği ve ilgisi büyük oldu. İlçe genelinde öğrencilerin öncülük ettiği kampanyanın ilki gecen yıl yapılmış ve bin 364 kişi bağış yapmıştı. Bu yıl ise destek katlandı ve Türkiye rekoru kırıldı. Kan bağışı kampanyası için ilçede adeta seferberlik ilan eden Kaymakam Levent Kılıç sonuçtan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türk milletindeki dayanışma ruhunun en zor zamanlarda kendini gösterdiğini ifade eden Kılıç, "Biz birliğe, bütünlüğe inanan, iyilikten beslenen bir milletiz. Sincanlıların kan bağışı kampanyamıza desteği içinde bu gerçeği ve anlamı taşıyor. Tüm süreç büyük bir motivasyonla ve adeta bir seferberlik anlayışı ile yürütüldü. Yüreğini, emeğini, kanını veren tüm yol arkadaşlarıma, vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Ankara Irak’ın kuzeyine hava harekatı: 34 hedef imha edildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar’da bulunan terörist hedeflerine 24 Ekim saat 23.30’da hava harekatı düzenlendiğini ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 34 hedefin imha edildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar’da bulunan terörist hedeflerine 24 Ekim 2024 saat 23.30’da hava harekatı icra edilmiş, icra edilen hava harekatı ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 34 hedef imha edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapılan açıklamada, “İcra edilen harekatta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” denildi.
İstanbul Alexander Djiku: “Bana nerede ihtiyaç duyulursa orada oynarım” Fenerbahçe’nin savunma oyuncusu Alexander Djiku, savunmanın farklı bölgelerinde oynamasıyla ilgili, “Bana nerede ihtiyaç duyulursa orada oynarım” dedi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında konuk ettiği Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından Fenerbahçe’nin Ganalı savunma oyuncusu Alexander Djiku, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kendisine göre farklı pozisyonlarda oynamasının sorun olmadığını söyleyen Djiku, “Hocam bana güveniyorsa eğer, benden sağ ya da sol bek oynamamı istiyorsa ben de memnuniyetle yerine getiririm. Benim tercih etmiş olduğum pozisyon stoper pozisyonu. Söylediğim gibi hocam benim başka yerde oynamamı istiyorsa, bana nerede ihtiyaç duyulursa orada oynarım” ifadelerini kullandı. “Taraftarımızı galibiyetlerle mutlu etmeliyiz” Süper Lig’de son oynadıkları Samsunspor maçında son dakikalarda yedikleri golün ardından berabere kalmalarıyla ilgili ise Djiku, “Açıkçası Samsunspor maçından sonra bir reaksiyon ortaya koymamız gerekiyordu. Takım olarak ilk yarı iyi bir performans ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. Pozisyonlar da bulduk ama maalesef devreye 1-0 geride girdik. Vazgeçmedik, oyunumuzu oynamaya devam ettik. Sonrasında 1-1’i bulduk. İkinci yarı oluşturduğumuz pozisyonlar vardı. Galip gelebileceğimiz pozisyonlara da girdik. Taraftarlarımız her zaman bizlerle beraberler. Sürekli olarak bizleri destekliyorlar. Bizler de iyi performans ortaya koymaya devam etmeliyiz. Onları galibiyetlerle beraber mutlu etmeliyiz” şeklinde konuştu. “Avrupa Ligi’nde daha fazla galibiyetler elde etmemiz gerekiyor” UEFA Konferans Ligi’nde oynadığı 3 maçta toplamda 5 puan topladıkları hatırlatılması üzerine Djiku, “Açıkçası genel itibarıyla iyi bir performans ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. Bugün maçtan berabere ayrıldık. Bu zamana kadar 1 galibiyet elde ettik. Bana göre 1 galibiyet elde etmiş olmamız yeterli ama biz direkt olarak gruptan çıkmaya çalışıyoruz. Daha fazla galibiyetler elde etmemiz gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.