GÜNDEM - 31 Mart 2025 Pazartesi 18:25

Yaşar ailesinin acı günü

A
A
A
Yaşar ailesinin acı günü

Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın vefat eden oğlu Bülent Yaşar, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.


Ankara’nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın 52 yaşındaki oğlu Bülent Yaşar, geçtiğimiz cumartesi günü Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bülent Yaşar’ın cenazesi, bugün memleketi Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki merkez Ulu Cami’de ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Kültür ve Turizm Bakanlarından Ertuğrul Sağlam ve protokol üyeleri katıldı. Yaşar’ın cenazesi, kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.



Yaşar ailesinin acı günü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun İBB soruşturması Giresun Meclisi’ne taşındı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu ile Giresunlu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve hakkında çeşitli iddialar bulunan Giresunlu Mustafa Nihat Sütlaş ile ilgili tartışmalar Giresun Belediye Meclisi’ne taşındı. Giresun Belediye Meclisinin nisan ayı oturumunda CHP’li ve AK Partili üyeler arasında tartışma yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Öztürk’ün tutuklu bulunan eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve İmamoğlu’nun çalışma arkadaşları Murat Ongun, Mustafa Nihat Sütlaş ve Burak Aslan ile ilgili sözleri AK Partili üyelerden tepki aldı. CHP Meclis Üyesi Öztürk, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir görüşünü savunan bir partiyiz. İmamoğlu’nun ve arkadaşlarının tutuklanmasını gerektirecek somut deliller kamuoyuna açıklanamadı. Bu kişilere vurulan kelepçe, millet iradesine vurulmuştur. Üniversiteli gençlerin bayramı cezaevinde geçirmesi kabul edilemez. Bu durum, hukuk devletine yakışmamış ve devletimizi zedelemiştir" dedi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Karaman ise, "İhbar edenlerin büyük kısmı kendi arkadaşları. Bu aşamada mağduriyet algısından çok, soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir" dedi. Bu sözlere tepki gösteren Meclis Başkan Vekili Taner Yazıcı, bazı AK Partili belediye başkanlarının mahkemeye dahi gitmediğini belirterek, "Adalet herkese lazım. Adalet, kişiye göre değil, evrensel ilkelerle işler. Önce çuvaldızı kendinize batırmanız gerek. Altı ay içinde bu kadar belediye başkanının tutuklanması bir tesadüf olamaz. Boykot hakkı sizin tarafınızdan da geçmişte kullanılmıştır. Bu nedenle eleştirileriniz yersizdir" dedi. Tartışmanın uzaması üzerine Yazıcı, Karaman’ın sözünü keserek, "Bunu uzatmaya gerek yok" diyerek gündem maddelerine geçilmesini sağladı. Öte yandan CHP Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Öztürk, Giresunlu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve Mustafa Öztürk, kurduğu Reklam İstanbul isimli şirketi aracılığıyla Medya A.Ş ve Kültür A.Ş’den çeşitli ihaleler aldığı iddia edilen Nihat Sütlaş’ın okul arkadaşı olduğunu söyledi. Öztürk, tutuklu bulunan Sütlaş’ın Giresunlulara hitaben gönderdiği mektupta ailesinden ve yaptığı ticari faaliyetlerden bahsettiğini hatırlattı.
Antalya Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa: "Filistin’in geleceği parlak, zafer halkın olacaktır" Antalya Diplomasi Forumu’nda "Gazze Temas Grubu’ndan Gazze/Filistin’in Geleceğine Dair Değerlendirmeler" başlıklı oturumda konuşan Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, "Filistin’in geleceği parlak. Yeter ki bir niyet ortaya konulsun. Halk zaferi tadacak ve zafer halkın olacaktır" dedi. Antalya Diplomasi Forumu kapsamında düzenlenen "Gazze Temas Grubu’ndan Gazze/Filistin’in Geleceğine Dair Değerlendirmeler" oturumunda konuşan Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa, ülkesinin direnmeye devam edeceğini vurguladı. Filistin halkının yaşadığı zorluklara rağmen direncini koruduğunu belirten Filistin Başbakanı Mustafa, uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. "Filistin’in geleceği parlak. Yeter ki orada bir niyet ortaya konulsun. Halk gerçekten dayanıklı. Halklar zaferi tadacaktı ve zafer halkın olacaktır" diyen Mustafa, Gazze’de başlayan savaşla birlikte Filistin halkının bir kez daha büyük bir sınavdan geçtiğini söyledi. Filistin Başbakanı Mustafa, "Halkımız her türlü yerinden edilmelere ve açlığa 1948 yılından bu yana sınanmakta. Bu sadece yaşadığımız son dönemi yansıtmıyor" ifadelerini kullandı. Batı Şeria’daki mülteci kamplarında da benzer şekilde İsrail zulmünün sürdüğünü dile getiren Mustafa, "Yasadışı davranışlardan bahsediyoruz. İsrail ne yaparsa yapsın, Filistin için her zaman oradayız" dedi. Savaş nedeniyle 60 binden fazla Filistinlinin yerinden edildiğini, İsrail şirketlerinde çalışan 200 binden fazla kişinin işsiz kaldığını aktaran Muhammed Mustafa, Filistinlilerin kendi yuvalarında kalmak istediğinin altını çizdi. "Bütün bunlara rağmen halkımız yerinde. Vatanımızı koruyacağız. Filistin Hükümeti olarak inancımız tam. Bağımsız devlet gayemizi yerine getireceğiz" ifadelerini kullanan Filistin Başbakanı Mustafa, Filistin’i tanıyan 149 ülkenin desteğine vurgu yaptı. Konuşmasında İsrail’in Suriye topraklarına yönelik tutumuna da değinen Muhammed Mustafa, "İsrail hükümeti neden Suriye topraklarına giriyor? O bölgede huzursuzluğa neden olmak istiyor. Toprağa el koymak da dahil" dedi. Muhammed Mustafa, Suriye’nin münakaşadan kaçındığını ancak İsrail’in bölgede gerilim oluşturmaya çalıştığını savunarak "Arap, Müslüman ve Hristiyan kimliğini muhafaza etmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.