POLİTİKA - 05 Temmuz 2024 Cuma 19:45

Başkan Yavaş’tan tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklama

A
A
A
Başkan Yavaş’tan tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tasarruf tedbirleriyle ilgili yaptığı açıklamada, "Tasarruf zaten yapılması gereken bir şey, zaten belediye başkanlarının görevleri tasarruflu davranmaktır” dedi.


Başkan Yavaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı makamında ziyaret etti. Yavaş’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağını ve kardeş belediye olacaklarını vurguladı.


Ziyarette gazetecilerin soruları üzerine hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yavaş, tedbirlerin olumlu yönde ekonomiyi etkileyeceğini dile getirdi. Başkan Yavaş, “Tasarruf zaten yapılması gereken bir şey. Biz ihalelerimizi açık yapmak suretiyle ve bunu kamuoyu ile kuruşuna kadar harcadığımız her parayı web sayfasından açık bir şekilde vatandaşı aktararak bugüne kadar getirdik. Bizim hayali ve hiçbir çılgın projemiz yoktu. Dolayısıyla bu tasarruf tedbirleri bizleri mutlaka etkiledi ama sonuçta olumlu yönde etkileyecek. Bakanla bu konuyu görüştük sanırım kendileri ufak tefek değişiklikler de yapacak konu ile ilgili. Bizi çok etkilemiyor ama diğer belediyelerin ne kadar etkiliyor zamanla göreceğiz. Ama biraz aceleci çıktılar tasarruf edelim derken bizim Ankara’da zarar ettiğimiz konular var ama biz de buna seve seve uyacağız. Zaten belediye başkanlarının görevleri tasarruflu davranmaktır. Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden geldi bizim özellikle de bu konuda yani belediye başkanları olarak çok örnek olmamız lazım ve inşallah da olacağız” dedi.


Gerçekleştirilen ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.



Başkan Yavaş’tan tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli ’Paket Operasyonu’nda 32 tutuklama İzmir merkezli 12 ilde yaklaşık bin kişiyi toplam 100 milyon lira dolandıran şahıslara yönelik düzenlenen ’Paket Operasyonu’nda gözaltına alınan 64 kişiden 32’si tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Tespit edilen şüphelilerin sosyal medya ve online web siteleri üzerinden “evde ek iş, evde paketleme işi” ilanları vererek kendileri ile iletişime geçen şahıslardan "kapora ücreti, sigorta ücreti, veri ücreti” adı altında para talep edip dolandırdıkları, işlemlerin legal olduğuna inandırmak adına sahte olarak düzenledikleri resmi kurum logosu olan belgeleri ve sahte şirket isimlerini dolandırıcılık eylemlerinde kullandıkları ve bu eylemlerde hedef kitle olarak kendilerine genellikle ev hanımlarını seçtikleri, bu yöntemle İzmir’de tespiti yapılan 17 mağduru yaklaşık 1 milyon 250 bin TL, ülke genelinde ise yaklaşık bin mağduru 100 milyon TL dolandırarak haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi. 4 Temmuz günü saat 05.30’da İzmir merkezli 12 ilde toplam 70 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı ’Paket Operasyonu’nda 64 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital meteryale ve suç unsurlarına el konuldu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, bu sabah adli mercilere sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 64 şüpheliden 17’si serbest kalırken, 15 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Şüphelilerden 32’si ise çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
Trabzon Hastanede darp olayı ile ilgili hasta yakınının avukatından açıklama: "İlk saldırı doktor tarafından müvekkilime yönelik gerçekleştirilmiştir" Trabzon’da Fatih Devlet Hastanesi’ndeki doktor ve hasta yakını arasında yaşanan darp olayı ile ilgili açıklama yapan hasta yakını A.S.’nin avukatı Ahmet Yasin Sözen, "Görüntüleri defalarca izledim. Dosyadaki delillerle birlikte değerlendirildiğinde müvekkilimin karşı tarafın dizini motosiklet kaskıyla kırdığı iddialarının asılsız olduğu ortadadır. Müvekkilimin doktorun ayağının kırılmasında herhangi bir sorumluluğu yoktur" dedi. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 5 Temmuz akşamı Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran S.N.K. isimli kadın hasta, tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı. Akşam saatlerinde hasta ve yanındaki A.S., doktordan rapor almak için yeniden hastaneye geldi. Acilde görevli nöbetçi doktor Mehmet Yıldırım gerekli görmeyerek istedikleri raporu vermeyince taraflar arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada doktorun diz kapağı kırılırken, güvenlik görevlilerinin ve polis ekiplerinin müdahalesiyle hasta ve hasta yakını gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar serbest bırakılırken, darp olayında gerçek güvenlik kamerasıyla ortaya çıktı. Görüntülerde hasta yakınına ilk müdahaleyi doktorun yaptığı görüldü. Yaşanan olayın ardından açıklama yapan hasta yakını A.S.’nin avukatı Ahmet Yasin Sözen, son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadığını belirterek, motosiklet kaskıyla doktorun diz kapağının kırıldığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. İlk saldırının doktor tarafından A.S.’ye yönelik gerçekleştiğini dile getiren Avukat Sözen, "Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu belirtmek isterim. Ancak günlerdir basında yer alan haberler müvekkilimi ciddi zan altında bırakmış ve kendisi bu durum nedeniyle işin tek sorumlusuymuş gibi tutuklamaya sevk edilmiştir. Dosyaya yansıyan veya yansıyacak delillerle yargılamanın yürütüleceği açıktır. Hukukun dışarıdan baskılarla yönlendirilmemesi gerektiği kanaatindeyim. Bir hukukçu olarak söylemek istiyorum ki, hukuk çerçevesinde olayların değerlendirilmesi ve kişilerin adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesi gerekmektedir. Görüntüleri defalarca izledim. Dosyadaki delillerle birlikte değerlendirildiğinde müvekkilimin karşı tarafın dizini motosiklet kaskıyla kırdığı iddialarının asılsız olduğu ortadadır. Müvekkilimin doktorun ayağının kırılmasında herhangi bir sorumluluğu yoktur. Aksine ilk saldırı doktor tarafından müvekkilime yönelik gerçekleştirilmiştir. Müvekkil, meşru savunma hakkını kullanarak saldırıyı def etmeye çalışmıştır. Müvekkilimin karşı taraftan şikâyeti devam etmektedir. Yargılama neticesinde adaletin tecelli edeceğinden şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.