ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 10:50

Basit cinsel saldırı suçundan aranan şahsı jandarma yakaladı

A
A
A
Basit cinsel saldırı suçundan aranan şahsı jandarma yakaladı

Afyonkarahisar’da basit cinsel saldırı suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan şahıs jandarma tarafından yakalandı.


Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan incelemede S.Ç., isimli şahsın basit cinsel saldırı suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Ardından şahsın peşine düşen ekipler şüpheliyi Dinar ilçesi Çağlayan köyünde yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Balaban’dan İsrail saldırılarına tepki Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “Siyonist İsrail’in Amerika destekli, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Hangi siyasi düşüncede olursa olsun. İsrail siyonizmine karşı birlikte mücadele etmek en doğru yoldur. İsrail bir terör devleti olarak tarihe geçmeye devam ediyor” dedi. Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 38 madde görüşüldü. Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında yapıldı. Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda düzenlenen toplantıda 38 madde görüşüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Balaban sözlerine İsrail’i kınayarak başlayarak, “Siyonist İsrail’in Amerika destekli, Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Hangi siyasi düşüncede olursa olsun. İsrail siyonizmine karşı birlikte mücadele etmek en doğru yoldur. İsrail bir terör devleti olarak tarihe geçmeye devam ediyor” dedi. Toplantıda belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere UZYAR Limited Şirketi’nin bağışladığı çöp kamyonu ile AKTARIM Limited Şirketi’nin bağışladığı iş makinesi AK Parti’nin çekimser oyu ile kabul edildi. Ekim ayının 2. oturumunun 17 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.
Muğla 79. Yunus Nadi Ödülleri Muğla Kültür ve Sanat Şenliğinde verilecek Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen Muğla Kültür ve Sanat Şenliği 4-5-6 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte saygın bir ödül törenine ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, 79. Yunus Nadi Ödül Töreninde Türkiye’nin kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini Menteşe’de ağırlayacaklarını belirtti. Buluşmanın Muğla’nın kültürel mirasına büyük bir katkı sağlayacağına işaret eden Başkan Köksal açıklamasında şunları söyledi: “Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi’nin vizyonu doğrultusunda, yalnızca bir haber kaynağı olmanın ötesine geçerek Türkiye’nin modernleşme yolculuğunda önemli bir köşe taşı olmuştur. Bunun ötesinde Yunus Nadi Ödülleri, Türkiye’de sanat alanında verilmeye başlanan ilk ödül olarak tarihteki yerini almıştır” Bu yıl ödül töreninin Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirecek Uluslararası 31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği’nde yapılacağını belirten Başkan Köksal, “4-5-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz şenlikte böyle saygın bir ödül törenine de ev sahipliği yapacağımız için çok gururluyuz. 5 Ekim Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreni Türkiye’nin kültür ve sanat hayatının önemli bir buluşma noktası olacaktır” diye konuştu. Beş dalda ödül verilecek Bu yıl 79’uncusu düzenlenecek Yunus Nadi Ödülleri seçici kurulların değerlendirmeleri sonucunda öykü, roman, şiir, sosyal bilimler ve karikatür alanlarında verilecek. Roman dalında; Hidayet Karakuş’un ‘Bana Bir Resmini Yolla’ adlı kitabına, Öykü dalında; Emrah Öztürk’ün ‘Evine Dönemeyen Adam’ adlı eserine, Karikatür dalında Cem Koç’un ‘Adalet’ konulu eserine, Şiir Dalında Elçin Sevgi Suçin’in ‘51. Bölge’ adlı eseri ödüle layık görülen eserler arasında yerini aldı.
Ankara Kadın voleybol takımı çocuklar ve gençlerle buluştu Vodafone Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Keçiören Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, Keçiören Belediyesi Eğitim Merkezi ve Gül Kreş Adası’nı ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Gençleri spora teşvik etmek amacıyla öğrencilerle buluşan sporcular, öğrencilerin yönelttikleri soruları yanıtlayıp onlarla sohbet etti. Gerçekleştirilen ziyarette gençlerin spora olan ilgisini artırmak için kendi tecrübelerini ve başarı hikayelerini anlatan voleybolcular, öğrencilere yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Derya Çayırgan: "Başarılı olmak için sürekli çalışmalısınız" İlk olarak Keçiören Belediyesi Eğitim Merkezi öğrencileriyle bir araya gelen sporcular gençlere başarılı olmanın sırrını aktardı. Spor alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilere kendi deneyimlerini aktaran takım Kaptanı Derya Çayırgan, "İyi bir sporcu olmak için sporu sevmek ve yetenek çok önemli etkenler. Voleybolu seviyorsanız bu sporda başarılı olmak için sürekli çalışmalısınız" dedi. Voleybolcular, gençleri hafta sonu oynanacak maça davet ettikten sonra kurs merkezinden ayrıldı. Bir sonraki durak minik öğrenciler Sporcuların bir sonraki durağı ise Keçiören Belediyesi Gül Kreş Adası oldu. Meraklı gözlerle sporcuları izleyen minikler, kendi elleriyle hazırladıkları madalyaları voleybolculara verdiler. Kreş öğrencileri, sporcularla müzik eşliğinde dans edip keyifli zaman geçirdiler. Profesyonel sporcularla tanışmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler günün anısına kadın voleybol takımıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.