YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 15:55

KOZAN’DA, “TARIM VE TURİZM ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

A
A
A
KOZAN’DA, “TARIM VE TURİZM ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

Adana’nın Kozan ilçe Belediyesi, konusunda uzman ve akademisyenlerin katılımı ile “Tarım ve Turizm Çalıştayı” düzenledi.
Yaverin Konağı’nda gerçekleştirilen ve iki gün süren çalıştayda, tarım ve turizmdeki hedefleri belirlemek için öncelikli yapılması gereken adımların belirlendi. Çalıştayda alınan kararlar Ticaret Odası Toplantı Salonunda Kozan kamuoyu ile paylaşıldı.
Kozan’ın her kesiminden vatandaşların katılımıyla yapılan toplantıda alınan kararlar ile ilgi bilgi veren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Bizler ortak akıl ve ortak fikirle bir araya gelerek ilçemizin gelecekteki tarım ve turizm noktasındaki durumu hakkında kaymakamımız başta olmak üzere, iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, idarecilerimiz ve vatandaşlarımızla görüşerek çalışmalarımızda destek alıp, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Önümüzdeki elli yılda Kozan’da tarım ve sanayi dalında nereye gidilebilir. Tartışıp konuştuk ve kararlar aldık” dedi.
Turizm konusuna değinen Başkan Özgan, “İlçemizde turizmin gelişebilmesi için öncelikle yöremize ait bazı bölgelerin kültür turizm gelişim bölgesi ilan edilmelidir. Bunun için gerekli yazışmaları gerçekleştiriyoruz” diye kaydetti.
Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili de “Belediyemiz öncülüğünde ilçemizin gelecekte gerek sanayi gerek turizm noktasında gelişimi için çalışmalarımız devam ediyor. Genel idare, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve gerek ise halkımız ile birlikte hepimize ilçemizin gelişimi noktasında bir takım görevler düşmektedir. Bizler tek başımıza bir şey yapamayız. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Onun için bizler ilçemizin gelişimi için birlik ve beraberlik göstermeliyiz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kayalıklardan düşen şahsı kurtarmak için ekipler zamanla yarıştı Antalya’da dengesini kaybederek kayalıklardan düşen şahsı hayatta tutmak için polis, sağlık ekipleri, cankurtaran ve vatandaşlar zamanla yarıştı. Olay, saat 17.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kaleiçi Mermerli Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 metrelik kayalıkların üzerinden suya atlamak isteyen Hüsamettin Ç. (51), dengesini kaybederek kontrolsüz bir şekilde denize düştü. Olayı gören vatandaşlar ve görevli cankurtaran tarafından sudan çıkartılan şahsın düşme esnasında kafasını kayalıklara çarptığı görüldü. Ağzından köpükler çıkan ve bilinci kapalı şekilde sudan çıkartılan şahsa ilk müdahale görevli cankurtaran ve işletme çalışanları tarafından yapıldı. Hayatta tutmak için zamanla yarıştılar İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi olay yerine ulaşmakta güçlük yaşayınca Deniz Polisi ve Sahil Güvenlikten yardım istendi. Ancak şahsın bulunduğu yerin kayalık ve sığ olması nedeniyle ekipler bölgeye yaklaşamadı. Hüsamettin Ç.’yi hayatta tutmak için görevliler bir yarış içerisine girdi. Çalışanlar ve vatandaşların yardımıyla sedyeyle merdivenlerden yukarıya çıkartılan Hüsamettin Ç.’ye olay yerine koşarak gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Hüsamettin Ç., ambulansla hastaneye kaldırıldı.