YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 09:18

KOLEJDE "KARİYER" GÜNLERİ

A
A
A
KOLEJDE "KARİYER" GÜNLERİ

Adana-Osmaniye Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuh Demirpas, Akdeniz Koleji’ndeki "Kariyer Günleri" kapsamında, öğrencilere, doktorluk mesleğinin zorluklarını ve güzelliklerini anlattı.
Demirpas, okulun konferans salonundaki sunumunda, insan sağlığının sürdürülmesi ya da bozulan sağlığın yeniden düzeltilmesi için uğraşan, hastalıklara tanı koyma, hastalıkları tedavi etme ve hastalık ve yaralanmalardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunan birçok alt bilim dalından oluşan bilimsel disiplinlerin şemsiyene "tıp" denildiğini vurguladı.
"Herkes doktor olabilir ama hekim olamaz" diyen Demirpas, şunları kaydetti:
"Hekim, hastanın hem bedenini hem ruhunu iyileştirecek, onun aile içi veya toplum içindeki yaralarına da el atacak, destek verecek bir baba imajıdır. Bu imaj yabancı literatürde de ’fatherimage’ olarak yer almaktadır. Fiziksel olarak bazı sosyal olaylara hekimin gücü yetmese de vereceği moral destek ve empatik bir yaklaşım hastayı yarı yarıya iyileştirir. Bazıları, ’Ben sadece hastanın hastalığı ile ilgilenirim, gerisi beni ilgilendirmez’ gibi bir vehme kapılabilir. Bu yanlıştır."
Her doktor adayının "Hipokrat" yemini ile mesleğe başladığını anlatan Demirpas, bu yemine bağlı kalmanın önemine de dikkati çekerek "Evvel Allah sonra sen" denilen bir başka mesleğin bulunmadığını, bu nedenle hekimliğin insan hayatıyla ilişkili kutsal bir meslek olduğunu anlattı.
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demirpas, "Hangi mesleği seçerseniz seçin ama bu meslek sevdiğiniz bir meslek olsun, aksi takdirde başarılı olmak, zorluklarına katlanmak çok güçtür" dedi.
Özel Akdeniz Okulları Eğitim Koordinatörü Esat Ergün ve Lise Müdürü Mahir Karaca, Dr. Demirpas’a, katılımından dolayı teşekkür plaketi verdiler.
Demirpas, daha sonra Özel Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Aycan Aktürk’ü makamında ziyaret ederek, öğrencilerin gelecekte seçecekleri meslekler konusunda bilgi sahibi olması açısından kariyer günleri düzenlenmesinin önemini vurguladı.
Aktürk ise, eğitim öğretim kalitesinin yanı sıra, bu tür etkinliklerle öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlama çabasında olduklarını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Çin’in yeni Ankara Büyükelçisi Xuebin’in göreve başlaması dolayısıyla resepsiyon düzenlendi Çin’in yeni Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin’in göreve başlaması dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Çin’in Ankara Büyükelçisi Jiang Xuebin’in göreve başlaması dolayısıyla Ankara’da bir otelde resepsiyon düzenlendi. Xuebin’in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve askeri ateşe katıldı. Büyükelçi Xuebin, yaptığı konuşmada, Çin ve Türkiye’nin iki kadim medeniyet olarak tarihi binlerce yıl öncesine uzanan İpek Yolu sayesinde ilişkiler kurduğuna, iş birliklerini derinleştirdiklerine ve geliştirdiklerine değinerek, "İki ülke dayanışma içinde güçlerini birleştirerek karşılıklı yarar ve ortak kazanca dayalı iş birliklerinde yeni bir sayfa açmıştır. Siyasi açıdan karşılıklı ve eşitlik temelinde ilişkilerimizi sürdürmekteyiz. Çin Devlet Başkan Xi Jinping ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stratejik liderliği ve ortak ilgileri sayesinde ikili ilişkiler olumlu bir seyir izlemektedir" ifadelerini kullandı. Xuebin, Türkiye ile Çin arasında Stratejik İş Birliği İlişkilerinin kurulmasının 15’inci yıldönümü dolayısıyla kapsamlı, derin ve üst düzeyli Çin-Türkiye ilişkilerini tesis etmek üzere Türk tarafı ile çaba sarf edildiğinin altını çizdi. Göreve başlayalı 3 ayı aşkın bir süre geçtiğini belirten Xuebin, "Bu süreçte türkiye’nin her kesimi tarafından sıcak karşılandım, Çin-Türkiye dostluğu halkın gönlünde kök saldığını ve ikili iş birliğinin büyük potansiyele sahip olduğunu kendi gözlerimle görmüş oldum. Çin-türkiye Stratejik İş Birliği İlişkilerinin geleceğine olan güvenim tamdır. Çin-Türkiye iş birliğinin daha güzel bir geleceğe kavuşturmak için her çevreden ikili ilişkilere ilgi gösteren arkadaşlarla birlikte çaba göstermeye hazırız" açıklamasında bulundu.