GÜNDEM - 01 Ekim 2024 Salı 14:50

Zonguldak Havalimanı’nda rüzgar engeli, uçaklar iniş yapamadı

A
A
A
Zonguldak Havalimanı’nda rüzgar engeli, uçaklar iniş yapamadı

Zonguldak Havalimanı, kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağış nedeniyle havayolu ulaşımında büyük aksamalara sahne oldu. İstanbul ve Almanya’dan gelen uçaklar, olumsuz hava şartları sebebiyle piste iniş yapamadı.


Sabah saatlerinde İstanbul’dan kalkan Zonguldak Havalimanı’na iniş yapamayınca geri dönmek zorunda kaldı. Aynı saatlerde Duesseldorf’tan gelen uçak ise birkaç kez havada tur attıktan sonra iniş yapamayarak Ankara’ya yöneldi.


Yetkililer, her iki uçağın da kuvvetli rüzgar nedeniyle iniş yapamadığını belirtti. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi durumunda, uçuşlarda benzer aksaklıklar yaşanabileceği bildirildi. Yolculara havayolu şirketlerinden bilgi almaları gerektiği bildirildi.



Zonguldak Havalimanı’nda rüzgar engeli, uçaklar iniş yapamadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Sinan Ateş davasında gazetecilere tetik işareti yapan Özyağcı hakkında suç duyurusu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş öldürülmesiyle ilgili devam eden davada gazetecilere yönelik "tetik" işareti yapan sanık Eray Özyağcı hakkında “tehdit ve hakaret” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’da silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve yakınları, sanıklar, taraf avukatları katıldı. Öte yandan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise duruşmayı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile beraber duruşma salonunda takip etti. Mahkeme başkanı, dün gerçekleştirilen duruşma bitiminde sanık Eray Özyağcı’nın duruşmayı takip eden gazetecilere yönelik yaptığı “tetik” işaretin jandarma tarafından tutanak tutulmasıyla dava dosyasına eklendiğini ifade etti. Daha sonra ise duruşma, savcının mütalaasına karşı sanık ve avukatların beyanlarıyla devam edildi. Sanık avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğu savunmasını yaparak beraatlarını talep etti. Beyanların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı, sanık Eray Özyağcı’nın dün duruşmayı takip eden gazetecilere yönelik yaptığı “tetik” işaretini gerekçe göstererek, sanık Özyağcı hakkında tehdit ve hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davanın görülmesine yarın saat 09.00’da devam edilecek.
İstanbul Talip Apaydın Beylikdüzü’nde anıldı Köy Enstitüleri’nin aydınlarından Talip Apaydın, ölümünün 10. yıldönümünde Beylikdüzü’nde anıldı. Köy Enstitüleri’nin aydını Talip Apaydın, ölümünün 10. Yıldönümünde Beylikdüzü’nde anıldı. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi, Sevgi Soysal Çok Amaçlı Salon’da yapılan anma programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da katıldı. Program, Talip Apaydın’a özel hazırlanan “Bozkırda Açan Çiçekler” isimli belgeselin gösterimiyle başladı. Anma etkinliğinde Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Dr. Alper Akçam ve Apaydın’ın kızı Su Apaydın Öge, Köy Enstitüleri ve edebiyat üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. “İyi ki bu topraklardan Talip Apaydın geçmiş” Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anma programında yaptığı konuşmada Apaydın’ın Türk edebiyatının önemli bir değeri olduğunu vurgulayarak, Köy Enstitüleri’nin eğitimdeki aydınlanma rolünü hatırlattı. Ayrıca, Gürpınar’da Üç Köy, Üç Meydan projesi kapsamında hayata geçirilecek Kent Enstitüsü projesi ile Köy Enstitüleri ruhunu yaşatmayı da amaçladıklarını hatırlatan Başkan Çalık, “Talip Apaydın’ın Fatih Sultan Mehmet Kültür Merkezi’nde isminin yaşatıldığı Nuri Ulusu Kütüphanesi’nde hatırasını yaşatmaya devam ediyoruz. Apaydın’ın kıymetli eserlerini ve onun özel eşyalarını sergileme imkanını bize sağladığı için kızı Su Apaydın Öge ye yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki bu topraklardan bir Talip Apaydın geçmiş” şeklinde konuştu. Öte yandan Beylikdüzü Belediyesi, Talip Apaydın’ın çocukları tarafından bağışlanan 6 bin 695 kitabı Beylikdüzü Nuri Ulusu Kütüphanesi’nde sergileyerek yazarın hatırasını yaşatmaya devam ediyor.
Eskişehir Prof. Dr. Benligiray son yolculuğuna uğurlandı Eskişehir’de bilim, eğitim ve araştırma alanına sunduğu katkılar, İİBF’de özveriyle yürütmüş olduğu idari görevler çerçevesinde sunduğu hizmetlerle, akademi dünyasına çok değerli ve derin izler bırakmış olan Prof. Dr. Yılmaz Benligiray düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı. Törende ailesi, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslı Afşar ve Prof. Dr. Alper Tolga Kumtepe başta olmak üzere, akademik ve idari personel bir araya geldi. Anma töreninde doktora tez danışmanlığını yaptığı İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Banu Başar, İİBF İşletme Bölümü Muhasebe Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Coşkun, İİBF Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Hakan Kağnıcıoğlu, İİBF Maliye Bölümü emekli öğretim üyesi ve üniversitenin eski Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç, İİBF İşletme Bölümü emekli öğretim üyesi ve İİBF eski Dekanı Prof. Dr. Ferruh Çömlekçi, merhum hocamız Prof. Dr. Yılmaz Benligiray’ın eşi, İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Benligiray ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Elif Dağdemir duygu ve düşüncelerini paylaştı. Prof. Dr. Yılmaz Benligiray hakkında 5 Mart 1944’de Eskişehir’de doğan Prof. Dr. Yılmaz Benligiray, 1962 yılında Eskişehir Ticaret Lisesi’nden, 1967 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun olmuştur. ’Otel işletmelerinde kâr planlaması ve maliyet kontrolü’ başlıklı tezi ile 1976 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1980 yılında ’İnşaat taahhüt işletmeleri muhasebe sistemi’ doçentlik tezi ile İİBF İşletme Bölümü Muhasebe Finansman Anabilim dalı, Muhasebe Bilim dalında doçentlik unvanını almıştır. ’Konut kooperatiflerinin finansmanı ve finansal yönetim’ başlıklı profesörlük araştırma eseri ile 1991 yılında ile İİBF İşletme Bölümü Muhasebe Finansman Anabilim dalı, Muhasebe Bilim dalında profesörlük unvanını almıştır.1985-1994 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İİBF Dekan yardımcılığı, 1998-2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İİBF Dekanlığı yapmıştır. Genel muhasebe, şirketler muhasebesi, konaklama işletmeleri, ihtisas muhasebesi gibi pek çok alanda değerli eserleri bulunmaktadır. Muhasebe bilimine sağladığı pek çok katkı ve yetiştirdiği akademisyenlerle çok önemli değerler oluşturmuştur.
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’u resmi törenle karşıladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb’u resmi törenle karşıladı. Konuk Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’un içinde bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşılayan süvariler, Stubb’a protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stubb’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Stubb’un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Stubb Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı ’Merhaba Asker’ diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Stubb, merdivenlerde Türkiye ve Finlandiya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Stubb, ikili ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelerin ardından ortak basın toplantısına katılacak. Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.