GÜNDEM - 11 Ekim 2024 Cuma 15:50

Öğrenci velilerine bilgilendirme eğitimi

A
A
A
Öğrenci velilerine bilgilendirme eğitimi

Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Şehit Astsubay Salim Uçar Ortaokulu’nda öğrenci velilerine yönelik bir eğitim düzenledi. Eğitimde, 6284 sayılı kanun ve bağımlılıkla mücadele konularında kapsamlı bilgiler verilerek aile içi şiddet ve bağımlılık konularında farkındalık oluşturulması amaçlandı.


6284 Sayılı Kanun Hakkında Bilgilendirme


Eğitim kapsamında, 6284 sayılı kanunun içeriği ve uygulanma alanları hakkında detaylı bilgi paylaşıldı. Katılımcılara, aile içi şiddetle mücadelede sunulan yasal haklar ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için alınan önlemler anlatıldı. Ayrıca, şiddet mağduru bireylerin korunması amacıyla sunulan destek mekanizmaları ve başvuru yolları hakkında da bilgilendirme yapıldı.


Bağımlılıkla Mücadelede Ailelerin Rolü


Bağımlılıkla mücadele konusunda ise özellikle çocuklar ve gençler arasında artan madde bağımlılığına dikkat çekildi. Eğitimde, ailelerin bağımlılık belirtilerini nasıl fark edebileceği ve bu konuda nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği detaylı bir şekilde anlatıldı. Ailelerin çocuklarını bağımlılıktan koruma yolları ve bağımlılık durumunda izlenmesi gereken adımlar üzerinde duruldu.


Eğitim sonunda, öğrenci velileri konu hakkında merak ettikleri soruları sorarak uzmanlardan birebir bilgi alma fırsatı buldu. Katılımcılar, aile içi şiddet ve bağımlılıkla mücadele konularında daha bilinçli hale geldiklerini belirterek, bu tür bilgilendirme eğitimlerinin devam etmesi gerektiğini ifade edildi.



Öğrenci velilerine bilgilendirme eğitimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da sokaklar çocuklar için dönüşüyor Avcılar Belediyesi, “Sokaklar Dönüşüyor Projesi” kapsamında Yeşilkent Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’nde bulunan alanı güvenli ve çocuk dostu bir oyun alanına dönüştürdü. Avcılar Belediyesi, çocukların mahallelerinde güvenle ve özgürce oynayacağı “Sokaklar Dönüşüyor Projesi"ni Yeşilkent Mahallesi’nde uygulamaya başladı. Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve Global Designing Cities Initiative (GDCI) iş birliğiyle hayata geçirilen projenin ilk adresi Tevfik Fikret Caddesi’nde bulunan alan oldu. Leyla Bayram İlkokulu’nun hemen yanında oluşturulan geleneksel oyun alanında çocuklar, güvenli bir ortamda özgürce akıl oyunlarıyla buluşuyor. Oluşturulan güvenli oyun alanında çocuklarla oyun oynayan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “Marmara Belediyeler Birliğimizle işbirliği içerisinde Sokaklar Dönüşüyor Projesi kapsamında bugün Yeşilkent Mahallemizdeyiz. Leyla Bayram İlkokulumuzun hemen yanında, trafiğe de kapattığımız sokakta çocuklarımızın gönlünce eğlenebileceği ve vakit geçirebileceği bir alan oluşturduk. Hem güvenlik anlamında hem de eğlence anlamında çok güzel bir iş oldu. Ben bütün çalışma arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. “Küçük adımlar büyük mutluluklar getirir” Projelerin diğer mahallelerde de devam edeceğini belirten Başkan Çaykara, “Biz şöyle bir tanım yapıyoruz; küçük adımlar büyük mutluluklar getiriyor. Her bir çocuğumuzun gülen yüzü, mutluluğu bizlerin motivasyonuna motivasyon, gücüne güç katıyor. O anlamı ile çocuklarımızın burada bir nebze eğlenmesi, gülmesi, annelerimizin rahat bir nefes alması bizler için tarifsiz bir mutluluk. Başlangıcını Yeşilkent’te yaptığımız projelerimiz diğer mahallelerde de devam edecek. Geleneksel oyun alanlarını çoğaltarak çocuklara güvenli alanlar oluşturmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Kocaeli Gebze’de rehabilitasyon merkezindeki ölü sokak hayvanlarına ilişkin soruşturma başlatıldı Kocaeli’de bir rehabilitasyon merkezindeki ölü sokak hayvanlarıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu hayvanların ekiplerce cansız olarak toplanan, trafik kazaları sonucu yaşamını yitiren ve sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan hayvanlar olduğu, bu konudaki tutanakların ilgili birimlere teslim edildiği belirtildi. Gebze’de sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde ölü 30 köpek ve 14 kedi bulundu. Kocaeli Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezindeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Gelişmelerden kamuoyu süreç içerisinde bilgilendirilecektir" denildi. "Konuya ilişkin ivedilikle harekete geçilmiştir" Gebze Belediyesinden yapılan açıklamada ise, "Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili basın ve sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerine kamuoyuna yansıyan cansız sokak hayvanı görselleri; Balçık barınma alanımız ve sokaklarımızdan ekiplerimizin cansız olarak topladığı 16 sokak köpeği, Gebze’de meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını kaybeden 3 köpek ve kendi sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe aittir. Aynı zamanda görüntülere yansıyan kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir" ifadeleri kullanıldı. "İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır" Açıklamada, can kayıplarının tutanaklarının ilgili birimlere teslim edildiği belirtilerek, "Gebze bölgesinde kedi ve köpeklerden oluşan yaklaşık 10 bin sokak hayvanı yaşamaktadır. Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü rutin çalışmaları ve vatandaş bildirimleri doğrultusunda sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması, yaşamsal bir sorun oluşturmaması için çalışmaktadır. Şehir merkezi ve otoyollardan uzakta Balçık bölgesinde oluşturduğumuz Barınma ve Beslenme Merkezi bu amaçla hizmet vermektedir. Bu bölgede 4 bin köpek belediyemiz ve hayvan severlerin işbirliği ile yaşamakta, yaşatılmaktadır. Ölmüş sokak hayvanlarıyla ilgili görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır" açıklaması yapıldı.
Şırnak Silopi’de 40 öğrenci ile Dünya Kız Çocukları Günü etkinliği Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Şırnak’ın Silopi ilçesinde gençlik merkezi gönüllüleri ekiplerince Dicle Ortaokulu’nda okuyan 40 öğrenciyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Silopi Gençlik Merkezi tarafından Silopi Dicle Ortaokulu 7. sınıfında okuyan 40 öğrenci ile birlikte engelsiz koşu parkında önce temizlik çalışması yapıldı. Kız çocuklarının çevreyi temizlemesi konulu etkinlikte eldiven takan çocuklar parkın içerisindeki çöpleri beraberlerinde getirdikleri çöp torbalarında biriktirdikten sonra çöp konteynerine attı. Ardından çocuklar Silopi Gençlik Merkezinden kendileri için hazırlanan oyun parkurlarında çeşitli oyunları oynayarak eğlendi. Oyunun ardından Silopi Gençlik Merkezi konferans salonunda kız çocuklarının bilinçlenmelerine yönelik seminer verildi. Kız öğrenciler Aynur Kocabey ve Meleknur Yıldızgörer de gençlik merkezindeki oyun parkurlarında çok eğlendiklerini dile getirdi. Gülistan İbal ise çeşitli etkinliklerde yer aldığını ve gençlik merkezindeki kurslara katılmayı düşündüğünü söyledi. Silopi Gençlik Merkezi’nde Gençlik Lideri görevlisi olan Sevda Bayram ise şunları söyledi: “Kız çocuklarımız için çeşitli parkurlar düzenledik. Parkurlardan önce okullarımıza yazılar gönderdik. Veli izinlerimizi aldık ve kız çocuklarımız ile beraber yakınımızdaki bir parkın temizliğini beraber yaptık. Böylelikle farkındalık oluşturmayı amaçladık. Daha sonra burada antrenörlerimizin eşliğinde çeşitli parkurlar düzenledik. Her bir parkurun başında alanın uzmanı olan eğitmenlerimiz, antrenörlerimiz vardı. Böylelikle yetenekli olan öğrencilerimizi keşfetmek ve eğlenmelerini sağladık. Daha sonra onlara farkındalıklarını arttırmak, dijital mahremiyet ve son zamanlarda yaşanan üzücü olaylardan sonra sosyal medyayı daha iyi kullanmaları için çeşitli konularda seminerler, söyleşiler verildi. Beraber muhabbet sohbet ettik. Bu şekilde günü bitirdik. Kız çocuklarımızın daha çok büyük alanlarda, iyi alanlarda mesleklerde olmasını, kendilerini savunabilecek güçlü bireyler olmasını temenni ediyorum.” Etkinliğin sonunda Silopi Gençlik Spor Müdürü Öner Akdan öğrencilere katılım sertifikalarını dağıttı.