EĞİTİM - 12 Aralık 2024 Perşembe 09:37

Vali Aktaş, Uşak Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

A
A
A
Vali Aktaş, Uşak Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından başlatılan ‘Üniversite-Şehir Buluşmaları Projesi’ çerçevesinde düzenlenen kariyer söyleşisinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.



Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Doğan Hatun, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ve akademisyenler katıldı.



Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi olarak alanında başarılı ve deneyimli kişileri öğrencilerle bir araya getiren etkinlikler düzenlediklerini ve bugün de Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş’ı misafir etmekten dolayı mutlu oldukların belirtti. Prof. Dr. Savaş, Konak’ta Hasbihal ve Üniversite-Şehir Buluşmaları adlı programlar kapsamında Uşak’ın ve bölgenin bilgi ve tecrübeleriyle öne çıkmış kişilerini öğrencilerle buluşturduklarını aktararak, ‘‘Kıymetli öğrencilerimize yeni vizyonlar katmak için düzenlediğimiz bu tür etkinlikler, gençlerimizin akademik, mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor. ‘Üniversite - Şehir Buluşmaları’ kapsamında düzenlenen kariyer söyleşisinde bugün aramızda şehrimizin Valisi Dr. Naci Aktaş konuğumuz. Kendilerine katılımlarından ve vereceği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.



Gençlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Dr. Naci Aktaş, öğrencilere kendi öz geçmişini, kariyer yolculuğunu anlatarak gelecek planlarına dair tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Vali Dr. Aktaş, gençlerin merak ettikleri konularda bilgilendirici açıklamalarda bulundu.



‘’Hedefleriniz doğrultusunda planlı ve düzenli çalışın.’’


Mesleğinin neler gerektirdiğini, aldığı eğitimleri ve deneyimlerini aktaran Vali Dr. Aktaş, gençlere hedefleri doğrultusunda planlı ve düzenli çalışmalarını söyledi. Vali Naci Aktaş; “Aklınızı kullanın. Aklınızı başkalarına emanet etmeyin. Okuyun, sorgulayın ve medeniyetimizi bilin. Bizler çok köklü bir devlet geleneğine sahip bir milletin torunlarıyız. Kendinize güvenin, bizler sizlere güveniyoruz.” dedi.



Vali Aktaş, gençlere vakitleri varken kendilerini geliştirmelerini; bir dil, bir enstrüman çalmayı öğrenmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Program, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın Vali Dr. Naci Aktaş’a teşekkür plaketi vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Vali Aktaş, Uşak Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Türkiye’de tarımsal üretimin başlamasının 179. yılı kutlandı Türkiye’de tarımsal üretiminin başlamasının 179. yıl dönümü, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen özel bir programla kutlandı. Etkinlik, akademisyenler, sektör temsilcileri, öğrenciler ve yerel yönetim yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğrenci Temsilcisi Sude Nisa Pamukçu yaptı. Pamukçu, tarımın insanlık tarihindeki önemli rolüne değinerek, sürdürülebilir tarım yöntemlerinin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, çiftçilerin bilinçli bir şekilde yönlendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek de konuşmasında, tarımın stratejik bir sektör olduğunun altını çizdi. Çiçek, özellikle gıda üretiminin küresel bir sorun haline geldiği bu dönemde, ülkelerin kendi kendine yeterlilik sağlama hedefinin önemini vurguladı. Malatya Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Necip Katı, Türkiye’de modern tarımsal eğitimin başlangıcına dair tarihi bir hatırlatmada bulundu. 1846 yılında İstanbul’da kurulan Ziraat Mektebi ile başlayan tarım eğitim sürecinin, ülke tarımının gelişmesinde büyük rol oynadığını belirtti. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım, tarımın ekonomik ve stratejik önemine değindiği konuşmasında, artan dünya nüfusunun gıda güvenliği sorunlarını beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Yıldırım, sürdürülebilir tarım sistemlerinin önemine ve yeni nesil tarım teknolojilerinin eğitimine vurgu yaptı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise Türkiye tarımının mevcut durumu ve geleceği üzerine geniş bir sunum yaptı. Tarımsal üretim ve verimliliğin artırılması için modern sulama teknikleri ve akıllı tarım uygulamalarının kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, tarımsal üretimin çevresel sürdürülebilirliği ile birlikte gıda güvenliğine olan katkılarının da altını çizdi. Etkinlik, konuşmaların ardından plaket ve hediye takdimi ile devam etti ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Bu özel gün, Türkiye’nin tarım sektörüne dair daha bilinçli bir yaklaşım geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen önemli bir etkinlik olarak kaydedildi.