YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 16:29

UŞAK`TA KRONİK HAVAYOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL KURULU OLUŞTURULDU

A
A
A
UŞAK`TA KRONİK HAVAYOLU HASTALIKLARINI ÖNLEME VE KONTROL KURULU OLUŞTURULDU

Uşak Sağlık İl Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, kronik solunum yolu hastalıkları nedeniyle dünyada ve Türkiye`deki ölümlerin artış gösterdiğini söyledi.
Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, kronik solunum yolu hastalıklarının azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalara değinerek Dünya Sağlık Örgütü tarafından gelişmekte olan ülkelere yönelik olarak Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel işbirliği GARD (Global Alliance Against Chronic Respiratory Diseases-Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel Birlik) adlı proje geliştirdiğini söyledi. `Türkiye GARD Projesi kapsamında `Kronik Havayolu Hastalıklarını (Astım - Kronik Tıkayıcı Akciğer Hastalığı) Önleme ve Kontrol Programı`` hazırladığını da ifade eden Alper Cem Ünal, ``Bu program solunum yolu hastalıklara bağlı ölümlerin ve beraberinde getirdiği ekonomik yükün azaltılması hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşabilmek için illerde ilgili kurullar oluşturuldu. Uşak`ta da Uşak Belediyesi, İl Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Eczacılar Odası, Türk Toraks Derneği temsilcilerinin katılımlarıyla bir kurul oluşturduk.. Bu kurul hava kirliliğinin önlenmesi için çalışma yürütüyor. Alınması gereken tedbirleri ve hava kirliliğine neden olan etmenleri gözden geçiriyor`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Yumurta tembelliği ve sperm düşüklüğü 18 yıl çocuk sahibi olmamaya neden oldu Van’dan Diyarbakır’a gelerek Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’den tedavi alan çift, yumurta tembelliği ve sperm düşüklüğü sorununun ortadan kalmasıyla 18 yıl sonra çocuk müjdesi aldı. Van’da yaşayan Refika-Ergin İnci çifti, çocuk sahibi olmak için uzun yıllar aldıkları tedaviler başarısız sonuçlandı. Tavsiye üzerine Diyarbakır’a Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’in yanına gelen çifte, yumurta tembelliği ve sperm düşüklüğü teşhisi konuldu. İnci çifti, aldıkları eksozom, akupunktur, fitoterapi ve PRP tedavileriyle 18 yıl sonra çocuk sahibi olacakları haberini aldı. Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hastanın daha önce başka merkezlerde hem tüp bebek, hem de aşılama tedavileri aldığını ama başarısız sonuçlandığını söyledi. Çoksüer, "Bize geldiler, hem yumurta rezervi zayıftı, hem de sperm açısından sorun vardı. PRP, eksozom, akupunktur tedavisi ve sonrasında fitotarepi verdik. Sonrasında tüp bebek tedavisine başladık. İlk geldiklerinde umutsuzdu, şimdi umut var. Eksozom, yumurtası zayıf olan kişilerde yumurtaları güçlendirmek için yaptığımız uygulama. Rahim duvarı zayıf olan kişilerde yaptığımız bir uygulama. Onu da Refike ablamıza yaptık. Akupunktur ise bağışıklık istemini güçlendirmek için ve stresi azaltmak için yaptık. Fitoterapi ise daha çok yumurtaların aktivitesini artırmak için yaptık. Ve artık hastamız gebelik kesesini gördü. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. İnci çifti ise Hakan Çoksüer ve ekibine çok teşekkür ettiklerini söyledi.