Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Gülgün Çelik, ek kanunla bütçeyi 50 milyon TL`ye çıkaran bakanlığın üst sınır 100 bin TL`den yılda 500 kişiye destek verecek durumda olduğunu söyledi.
Tokat`ta ``Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknopark), San-Tez Projeleri`` ve ``Teknogirişim Sermayesi Desteği`` konulu bilgilendirme toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanlarınca yapıldı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi`nde Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, TSO Başkanı Ahmet Arat, akdemiysen ve öğrencilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Tokat Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel yaptı.
Sanayileşmek ve kalkınabilmek için ihtiyaç duyulan teknolojilerin elde edilebilmesi için üretmek veya üretileni transfer etmekle mümkün olabileceğini ifade eden Yüksel, Tokat`ın yeni teşvik sisteminde 5. bölgede olduğuna dikkat çekti. Yüksel, ``Tokat`ta bu anlamda yapılacak yatırımda yatırımcının KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yatırıma katkı oranı, vergi indirimi, sigorta primi işveren desteği, yatırım tahsisi ve gelir vergisi stopajı vb. desteklerden yararlanabileceklerdir. Bölgesel teşvik uygulamalarında yüzde 40 yatırıma katkı oranı ve yüzde 80 vergi indirimi. Büyük ölçekli yatırımlarda yüzde 50 yatırıma katkı oranı ve yüzde 80 vergi indirimi. Tokat`ın çevre illere göre teşvikte 5. bölgede yer alması, coğrafi alt yapı ulaşım, kaynak açısından yatırım için şimdiye kadar uygulanmış teşvik sistemlerine göre en avantajlı konumda. Tokat için yeni teşvik sisteminin bir fırsat ve şans olduğunu belirtmek istiyorum`` diye konuştu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Şube Müdürü Gülgün Çelik, ``Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (Teknopark), San-Tez Projeleri`` ve ``Teknogirişim Sermayesi Desteği`` konularında bilgilendirme yaptı. Çelik, ek kanunla bütçeyi 50 milyon TL`ye çıkaran bakanlığın üst sınır 100 bin TL`den yılda 500 kişiye hibe destek verecek durumda olduğunu söyledi. Çelik, web sitesi ya da bu yolla satış yapmak üzerine yapılan çalışmaların bu programca desteklenmediğini ifade ederek, ``Yani siz bir bilgisayar firmasından 3-4 farklı yazılım alıp da bununla bir analiz yaptıracaksanız bu bir yenilik değil. Çünkü herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırmıyorsunuz. Var olan teknolojileri kullanarak bir sonuç alıyorsunuz. Yeni süreç sistem ürün ortaya koymuyorsa getirdiğiniz fikir teknogirişime uygun değil`` şeklinde konuştu.