YEREL HABERLER - 03 Şubat 2012 Cuma 16:11

DOĞAN ÜRGÜP MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
DOĞAN ÜRGÜP MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Muhtarlar Derneği’ndeki ziyarette yaptığı konuşmada, muhtarların demokratik sürecin çekirdeğini oluşturan toplumun önemli isimleri olduğunu ifade ederek, "Muhtarlar ülkede yerel yönetimlerin eli, kolu ve gözüdür. Bunun için Sivas Belediyesi yönetimi yaptığı her işte ve attığı her adımda mahallesinin muhtarlarıyla görüş alışverişinde bulunur ve düşüncelerine, fikirlerine önem verir. Bugün bu ziyareti gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz" dedi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp şehrin sorunlarına ve bu konuda yapılan çalışmalara da değinerek, "Sorunlarımız var ama sorunlarımızı çözme konusunda da çok güçlü bir irademiz, azmimiz, çalışmamız var. Mesai arkadaşlarımla geç saate kadar bu sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Hafta içi, hafta sonu demeden Sivas ve Sivaslılar için çalışmalarımızı büyük bir heyecan ve azimle yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyarette dernek yönetimi ile sohbet eden Ürgüp, Dernek Başkanı Koç’a birlikte çektirmiş oldukları fotoğrafı hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’da depremzedeler evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor Şanlıurfa’da yapımı tamamlanan konutlara yerleşen depremzedeler, sıcak yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden olan Şanlıurfa’da, 10 bin 538 yapı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yer alan TOKİ ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerdeki afetzedeler için depremin hemen ardından konut yapımı için çalışmalar başlatıldı. Depremzede aileler, kış ayları öncesi sıcak yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor TOKİ tarafından merkez ilçeler Eyyübiye’de 3 bin 202, Karaköprü’de 733, Birecik ilçesinde 534 olmak üzere toplam 4 bin 469 konut, etaplar halinde yapılıyor. Tünel kalıp sistemiyle 3+1 ve 2+1 olarak yapılan konutların bulunduğu bölgelerde çocuk oyun ve spor alanları, otopark, yeşil alanlar ve dükkanlar da bulunuyor. Bu çerçevede geçtiğimiz Şubat ayında yapımı tamamlanan Eyyübiye ilçesindeki 363 konut hak sahiplerine teslim edildi. Anahtarlarını teslim alarak konutlarına kavuşan depremzede aileler, kış ayları öncesi sıcak yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. "Şimdiki evlerimiz, eski evlerimizden daha iyi oldu" Depremzede Mustafa Tumbul, “6 Şubat’ta Türkiye’de büyük bir felaket oldu. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, gerekeni yaptılar. Biz o sırada kiralık ev arıyorduk, bulamıyorduk, bir yıl içerisinde evlerimizi bize teslim ettiler. Şu anda yuvamızda oturuyoruz. Allah iyi insanları başımızdan eksik etmesin. Allah devletimizi başımızdan ilelebet devam ettirsin. Şimdiki evlerimiz, eski evlerimizden daha iyi oldu. Şu andaki evlerimizin parkı geniş, oyun parkuru var, çocuklarımız, torunlarımız geldiklerinde bir daha gitmek istemiyorlar. Eskiden biz mahallede otururken arabamızı durduracak yerimiz yoktu, şu anda çok mutluyuz. Allah olmayanlara da versin” dedi. “Allah Cumhurbaşkanımızı başınızdan eksik etmesin” Depremzede Zemzem Tumbul ise, “Çok mutluyuz. Yeni evimiz eskisinden çok daha güzel. Her şeyimiz dört dörtlük oldu. Suyu, elektriği, doğal gazı yaptılar. Allah yapandan da edenden de razı olsun. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Sözünün sahibi, söz verdiği gibi bir yıl içerisinde evlerimizi bize teslim etti. Çok şükür mutluyum” ifadelerini kullandı.
Çankırı Bu faktörlere dikkat: Disleksi bozukluğunu ortaya çıkartabiliyor Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, genetik ve çevresel faktörler gibi birçok etkenin disleksi bozukluğunu ortaya çıkartabileceğini söyledi. Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, disleksi hastalığı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Disleksinin genellikle aynı ailenin bireylerinde görüldüğünü belirten Dr. Sarıkaya, ailede disleksi veya diğer öğrenme güçlüklerinin görülmesinin yanı sıra erken doğum veya doğumda düşük ağırlık, hamilelik sırasında fetüsün beyin gelişimini etkileyebilecek nikotin, ilaç, alkol veya enfeksiyona maruz kalma ve beynin bölümleri arasındaki uyumsuzluklar gibi birçok etkenin disleksi bozukluğunu ortaya çıkartabileceğini söyledi. Erken teşhisin önemine değinen Dr. Sarıkaya, kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, erken teşhis ve müdahalenin tedavi sürecinde önemli ölçüde yardımcı olabileceğini kaydetti. Çeşitli faktörlerin disleksi bozukluğunu ortaya çıkartabileceğini söyleyen Dr. Sarıkaya, “Disleksi, sesleri tanıma, seslerin harfler ve kelimeler ile ilişkisini anlayamama nedeniyle okuma güçlüğüne neden olan bir tür öğrenme bozukluğudur. Disleksi bireyin öğrenme yeteneğini engeller, doğru veya akıcı şekilde kelimeleri tanıyamaz, okuyamaz ve yazamazlar. Disleksi genellikle aynı ailenin bireylerinde görülür. Ailede disleksi veya diğer öğrenme güçlüklerinin görülmesinin yanı sıra erken doğum veya doğumda düşük ağırlık, hamilelik sırasında fetüsün beyin gelişimini etkileyebilecek nikotin, ilaç, alkol veya enfeksiyona maruz kalma ve beynin bölümleri arasındaki uyumsuzluklar disleksi bozukluğunu ortaya çıkartabilir” dedi. “Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, erken teşhis ve müdahale önemli ölçüde tedavi de yardımcı olabilir” Erken teşhisin önemine değinen Dr. Sarıkaya, “Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, erken teşhis ve müdahale önemli ölçüde tedavi de yardımcı olabilir. Disleksi ve tüm öğrenme güçlüklerinin tedavisi özel eğitimdir. Tedavide, uğraş terapisti, konuşma terapisti, sosyal gelişimci ve eğitmenlerin bir arada çalıştıkları özel eğitim programları önerilmektedir. Ayrıca ince motor kasları geliştirici faaliyetler yapılmalıdır. Disleksi bozukluğu olan bireyler zeka geriliği olan bireyler değildir. Toplum olarak bu tür bireyleri dışlamayalım, benimseyelim ve farkında olalım” diye konuştu.