ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 16:41

Şırnak’ta jandarma ekiplerinden kaçakçılara operasyon: 17 kişiye işlem yapıldı

A
A
A
Şırnak’ta jandarma ekiplerinden kaçakçılara operasyon: 17 kişiye işlem yapıldı

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ülkeye gümrük işlemlerine tabi tutulmadan sokulmak istenen ürünlere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 17 şüpheli hakkında işlem yapıldı.


Şırnak İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince; 28 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında Şırnak il genelinde yapılan ihbarlar üzerine yasa dışı yollar ile gümrük işlemlerine tabi tutulmadan ülkeye sokulan kaçak ürünlere yönelik operasyon düzenlendi. 17 ayrı araca yönelik yapılan operasyonlarda, 21 adet cep telefonu, 12 bin 660 adet bandrolsüz sigara, 80 adet elektronik sigara, 10 gram kubar esrar, 6 kilogram çay, 6 kilogram nargile tütünü, 32 adet ayakkabı, 12 adet güneş gözlüğü, 6 adet termos, 74 inşaat malzemesi, 17 adet elektronik eşya, 90 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirilirken, yakalanan malzemelerden dolayı 559 bin TL vergi kaybı önlendi.


Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen operasyonlar kapsamında ele geçirilen gümrük kaçağı malzemeleri, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmaya çalışan 17 şüpheli şahıs hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde adli işlem başlatılırken, şahıslar alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.



Şırnak’ta jandarma ekiplerinden kaçakçılara operasyon: 17 kişiye işlem yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Antrenör Bülent Başer en iyiler arasında gösterildi Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, Almanya’da en iyiler arasında gösterilerek, ödüle layık görüldü. Geçtiğimiz günlerde Almanya Boks Federasyonu tarafından düzenlenen törenle en başarılı antrenörlere ödülleri dağıtıldı. Bu ödüle Türk antrenör Bülent Başer de layık görülürken, yine dünyanın en iyi antrenörlerinden Uli Wagner de ödül alanlar arasında yer aldı. Törende bir konuşma yapan Almanya Boks Federasyonu Başkanı Thomas Pütz, "Sizler ringlerin gizli kahramanlarısınız. Siz olmazsanız şampiyonlar olmaz bu nedenle sizlere teşekkür ediyoruz" dedi. "Ülkemi temsil ettiğim için gururluyum" Bugüne kadar dünya çapında yüzlerce şampiyon yetiştiren antrenör Bülent Başer, dünya boks arenasında Türkiye’yi başarıyla temsil ettiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bugüne kadar dünya şampiyonları başta olmak üzere onlarca Avrupa şampiyonu, kıtalararası şampiyonu ve çok sayıda şampiyon yetiştirdim. Bugün aldığım ödül bu emeklerimin tasdik belgesi niteliği taşıyor. Önümüzdeki seçimlerde ülkemizde yapılacak olan Boks Federasyonu seçimlerinde başkanlığa adaylığımı koyarak ülkemize hizmet etmek istemiştim fakat olmadı. Çünkü şu an boksörlerim dünya ringlerinde büyük mücadelelere girecekler ve ben bir süre daha onların yanında olmam gerekiyor. Ülkemizdeki bu önemli seçimlerde aday olanlara başarılar diliyorum. Bundan sonraki seçimde adaylığımı koyarak dünya çapında edindiğim birikimleri ülkeme getirerek gençleri yetiştirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.