KÜLTÜR SANAT - 04 Ekim 2024 Cuma 12:56

Siirt’te fıstık festivali başladı

A
A
A
Siirt’te fıstık festivali başladı

Siirt’te 2 gün sürecek fıstık festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.


Festivalin kortej yürüyüşü, Güres Caddesi’nde vali yardımcıları, kurum müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüş, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünde sona erdi. Vali Kemal Kızılkaya yürüyüş sonrası yaptığı açılış konuşmasında, Siirt fıstığı, balı ve diğer ürünleri tanıtmak için bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.


Programda konuşan Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise, farklı sebeplerden dolayı yıllardır yapılamayan fıstık festivalinin bundan sonra büyüyerek her yıl yapılacağını söyledi.


Program slayt gösterisi ile devam etti.



Siirt’te fıstık festivali başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te oteli mesken tutan firari hırsız yakayı ele verdi Fatih’te bulunan bir otelde sandalyeleri mesken tutan ve sandalyelere asılı çantaların içinde bulunan para, döviz ve cep telefonu çalan Uruguaylı hırsız yakalandı. Hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenilirken, gerçekleşen hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı. Uruguaylı hırsız daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 24 Eylül ve 25 Eylül tarihlerinde Fatih’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 2 gün içerisinde polis ekiplerine yapılan şikayet başvuruları üzerine ekipler çalışma başlattı. Söz konusu olayın gerçekleştiği otelde güvenlik kamera kayıtlarını izleyen ekipler şahsın kimliğini tespit etti. Şüphelinin Uruguay uyruklu Hector A.B., olduğu öğrenildi. Yapılan operasyon sonrası şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Hırsızlık anları kamerada Şüphelinin gerçekleştirdiği hırsızlık anları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. 25 Eylül 2024 tarihinde Fatih’te bir otel içinde görüntülenen şüphelinin, kahvaltı almak için çantasını masaya bırakan Cezayirli F.Z.İ.’nin içinde 70 bin 500 Cezayir parası, bin 175 Euro ve cep telefonu bulunduğu çantasının çaldığı görüldü. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelinin yine 24 Eylül 2024 tarihinde yine aynı otelde gerçekleşen hırsızlık olayında Macaristan uyruklu turist B.K.’nin otel içerisinde 100 bin Macar parası, 3 bin Euro, 4 bin lira ve cep telefonunun çalınma olayının faili olduğu öğrenildi. Firari hırsız cezaevine gönderildi Urugaylı hırsızın daha önce Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Firari hırsız çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diyarbakır HDP önünde eylem yapan Celil Begdaş’ın avukatı: "Müvekkilimin sağlık durumu endişe vericidir" Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan Celil Begdaş’ın avukatı Türkan Gülistan Tekin, HDP önünde eylem yapan ve sonrasında tutuklanan müvekkilinin sağlık durumunun endişe verici olduğunu söyleyerek, "Celil Begdaş’ın bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir" dedi. Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan Celil Begdaş’ın avukatı Türkan Gülistan Tekin, yaptığı açıklamada Begdaş’ın ruhsal hastalıklarının da bulunduğunu ve yaşamının pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirterek, "Celil Begdaş’ın bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Cezaevi şartlarında tam olarak tedavi görmesi ve tedavisinin olumlu sonuçlar vermesi mümkün değildir" dedi. Cezaevinde ve sevk edildiği hastanelerde Begdaş’ın günübirlik tedavi gördüğünü ancak bu tedavilerin yetersiz kaldığını söyleyen Tekin, “Üzülerek belirtmek isterim ki Celil Begdaş’ın kuvvetle muhtemel cezaevinde ölecek olmasıdır. Biz bu konuda gerekli hukuki başvuruları yapacağız. Anayasa Mahkemesi’nin 17. maddesindeki herkesin yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip olduğunu buradan hatırlatıyorum" diye konuştu. Avukat Tekin, müvekkilinin tahliye edilmesi veya infazının ertelenmesi gerektiğini belirterek, "Ancak bu durumda bile hapis cezasının infazı, mahkumun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa mahkumun cezasının infazı iyileşinceye kadar geri bırakılır. Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu şartlarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkumun cezasının infazı üçüncü fıkrada belirlenen usule göre iyileşinceye kadar geri bırakılabilir" ifadelerini kullandı.
İstanbul Bakan Ömer Bolat: ’’Dünyada tekstilde 4’üncü sıradayız, konfeksiyonda ise 6’ncı sıradayız’’ Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ’’Dünyada tekstilde 4’üncü sıradayız, konfeksiyonda ise 6’ncı sıradayız. Tedarikçi ve ihracatçı bir ülkeyiz. Bu rakamları daha üst seviyelere taşımak istiyoruz’’ dedi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği’ni (OTİAD) ziyaret etti. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Bolat, ‘‘Üretim, ihracat, ithalat boyutunda ortaya çıkan konularda sektör temsilcileriyle istişarelerimiz sürecek. Dünyada tekstilde 4’üncü sıradayız, konfeksiyonda ise 6’ıncı sıradayız. Tedarikçi bir ülkeyiz. Bu rakamları daha üst seviyelere taşımak istiyoruz’’ dedi. Osmanbey piyasasının tekstil ve konfeksiyon sektöründe önemli bir merkez olduğunu belirten Bakan Bolat, ‘‘Osmanbey tekstil piyasası markalı ürünlerin geliştirildiği, ihracat yapıldığı moda ve tasarım merkezi haline geldi. Bu şekilde iş yapan arkadaşlarımızı ziyaret ederek beklentileri öğrenmek istiyoruz’’ diye konuştu. ‘‘Tekstil ve giyim sektörünün yatırım, istihdam ve döviz getirisi açısından büyük önemi var’’ Türkiye’nin tekstil sektöründe dünyada 4’üncü sırada olduğunu hatırlatan Bakan Bolat, ‘‘Dünyada tekstilde 4’üncü sıradayız, konfeksiyonda ise 6’ıncı sıradayız. Tedarikçi ve ihracatçı bir ülkeyiz. Bu rakamları daha üst seviyelere taşımak istiyoruz. Türkiye olarak tekstil ve giyim sektöründe dünya ihracatından yüzde 3,5 pay alıyoruz. 875 milyar dolarlık dünya tekstil ve konfeksiyon ihracatında 33 milyar dolarlık ihracatımız ile yüzde 3,5 pay alıyoruz. Dünya ihracatından aldığımız payı yüzde 5’e çıkarma arzusundayız. Tekstil ve giyim sektörünün yatırım, istihdam döviz getirisi açısından büyük önemi vardır’’ dedi. Pandemi dönemine vurgu yapan Bakan Bolat, ‘‘Pandemi döneminde dünya ekonomisinde başlayan çalkantılı süreçte AB’yi kasıp kavuran durgunluk süreci tekstil giyim sektörünü de olumsuz etkiledi. Bizim tekstil ve konfeksiyon sektörümüz ise büyük entegre bir sektör haline geldi. Bugün sektörümüzü daha da güçlendirmek için hükümetimiz ve bakanlığımız olarak çalışıyoruz. Üretim, ihracat, ithalat boyutunda ortaya çıkan konularda sektör temsilcileriyle istişarelerimiz sürecek’’ şeklinde konuştu.
Düzce Belediye sokak hayvanlarını unutmadı Düzce(İHA) –Düzce’de düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, barınakta bulunan sahipsiz yavru hayvanlarla bir araya geldi. Düzce Belediyesi tarafından başlatılan sokak hayvanları sahiplendirme projesi için barınakta bulunan yavru köpekleri gören çocuklar, uzun süre hayvanların başından ayrılamadı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Türkiye’ye örnek olacak sahipsiz hayvanlar projesine imza attıklarını belirterek, Düzcelilerin bu hayvanları sahiplenmesi için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi. Hayvanları koruma günü dolayısıyla Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü öncülüğünde etkinlik düzenlendi. Millet Bahçesi’ndeki etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil ile çok sayıda vatandaş katıldı. Barınakta bulunan yavru sahipsiz hayvanlarında sahiplendirilmek amacıyla yer aldığı etkinlikte Köpek Eğitmeni Taner Kurt, köpek eğitimleri hakkında protokol üyelerine ve vatandaşlara bilgiler verdi. Okul öncesi eğitim, özel eğitim ve ilkokul öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte kurulan stantlarda katılımcılara hayvan sevgisi, hayvan bakımı hakkında çeşitli bilgiler verildi. Etkinlik ve Düzce’de sahipsiz hayvanlarla ilgili olarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Özellikle sokak hayvanları konusunda bizlerin hassasiyetlerini biliyorsunuz. Bu konuda göreve geldiğimiz günden beri çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’de il merkezinde ve bütün ilçelerinde sahipsiz hayvanlar için koruma barınakları olan tek il Düzce’dir. Sahipsiz hayvanlar konusunda yapılması gereken 2 önemli şey var. Birincisi kısırlaştırma diğeri sahiplendirme. Bugünkü faaliyetlerimizin ana ekseni sahiplendirmek konusunda farkındalık oluşturmak ve sokak hayvanlarını sahiplendirmek. Geçen dönemlerde de sokak hayvanları konusunda çok sayıda çalışmalar oldu, görüşmeler oldu ama Düzce bu konuda çok önemli mesafeleri kattetti. Düzce olarak bugünlerde sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda 1 kampanya yürütüyoruz. Bugün Sokak Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle bu kampanyanın kapsamında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Güzel bir ortamda sahiplenenler oldu. Sokak hayvanlarını sahiplendirme konusundaki çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu. Gün boyu devam edecek olan etkinlikler çerçevesinde millet bahçesinde vatandaşlara sokak hayvanları anlatılacak. Düzce İl Jandarma İz Takip Köpeği çeşitli gösteriler yaparak özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalışacak.
Denizli Merkezefendi Halk Et hizmet vermeye başladı Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki vatandaşlara uygun fiyatlı ve kaliteli et ürünleri sunan Merkezefendi Halk Et Mağazası’nı hizmete açtı. Başkan Doğan, “Yerel üreticilerimizden aldığımız et ürünlerini hemşehrilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam ediyor. Denizlili vatandaşlara hizmet veren ‘Merkezefendi Halk Et’ yerli üreticilerden temin edilen sağlıklı ve hijyenik et ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Denizli’de bir ilk olan ve Merkezefendi Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu hizmet ile vatandaşların kaliteli ete uygun fiyatlarla ulaşması sağlanıyor. Hizmet vermeye başlayan Merkezefendi Halk Et Mağazası’nı ziyaret eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, alışveriş yapan vatandaşlarla yakından ilgilendi. “Tüm hemşehrilerimizi şubemize bekliyoruz” Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Doğan, “Merkezefendi Halk Et Mağazamızın ilk şubesini hizmete aldık. Hemşehrilerimiz, bu mağazamızda kaliteli ve uygun fiyatlı ete kolayca ulaşacak. Yerel üreticilerimizden aldığımız uygun, kaliteli ve ekonomik et ürünlerini hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İçerisinde doğal kooperatif ürünlerinin de yer aldığı mağazamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi mağazamıza bekliyoruz” diye konuştu. Merkezefendi Halk Et’te fiyat listesi ‘Merkezefendi Halk Et’te pirzolanın kilosu 650 lira, kaburganın kilosu 500 liraya, külbastının kilosu 600 liraya, kuşbaşının kilosu 480 liraya, dana kıymanın kilosu 350 liraya, dana kuşbaşının kilosu 450 liraya, antrikot-bonfilenin kilosu 700 liraya, ızgara köftenin kilosu 350 liraya ve haşlama kemiğin kilosu ise 350 liraya satılacak.