ASAYİŞ - 04 Ekim 2024 Cuma 15:26

Fatih’te oteli mesken tutan firari hırsız yakayı ele verdi

A
A
A
Fatih’te oteli mesken tutan firari hırsız yakayı ele verdi

Fatih’te bulunan bir otelde sandalyeleri mesken tutan ve sandalyelere asılı çantaların içinde bulunan para, döviz ve cep telefonu çalan Uruguaylı hırsız yakalandı. Hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenilirken, gerçekleşen hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı. Uruguaylı hırsız daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Olay, 24 Eylül ve 25 Eylül tarihlerinde Fatih’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 2 gün içerisinde polis ekiplerine yapılan şikayet başvuruları üzerine ekipler çalışma başlattı. Söz konusu olayın gerçekleştiği otelde güvenlik kamera kayıtlarını izleyen ekipler şahsın kimliğini tespit etti. Şüphelinin Uruguay uyruklu Hector A.B., olduğu öğrenildi. Yapılan operasyon sonrası şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.


Hırsızlık anları kamerada


Şüphelinin gerçekleştirdiği hırsızlık anları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. 25 Eylül 2024 tarihinde Fatih’te bir otel içinde görüntülenen şüphelinin, kahvaltı almak için çantasını masaya bırakan Cezayirli F.Z.İ.’nin içinde 70 bin 500 Cezayir parası, bin 175 Euro ve cep telefonu bulunduğu çantasının çaldığı görüldü.


Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelinin yine 24 Eylül 2024 tarihinde yine aynı otelde gerçekleşen hırsızlık olayında Macaristan uyruklu turist B.K.’nin otel içerisinde 100 bin Macar parası, 3 bin Euro, 4 bin lira ve cep telefonunun çalınma olayının faili olduğu öğrenildi.


Firari hırsız cezaevine gönderildi


Urugaylı hırsızın daha önce Türkiye’de işlediği suçlardan dolayı hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Firari hırsız çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke Belediyesi’nden bayrak krizi açıklaması Söke Belediyesi son günlerde kamuoyunda yankı bulan "bayrak krizi" ile ilgili açıklama yaptı. Belediyeden yapılan resmi açıklamada, "Maalesef belediyemiz bir kez daha suni bir gündem içine çekilmeye çalışılmaktadır" ifadelerine yer verildi Açıklamada, muhtarlarla olan diyalog ve işbirliğine vurgu yapılarak, muhtarların sorun ve taleplerine hızlı yanıt verildiği belirtildi. Söke Belediyesi’nden yapılan açıklamada özellikle yeni dönemde Muhtarlıklar Müdürlüğü birimini etkin hale getirerek, muhtarların taleplerini hiçbir zaman geri çevrilmediği ifade edildi. Açıklamada, Atatürk Mahallesi Muhtarı Arda Canbul’un bayrak talepleri ile ilgili söylediklerinin üzüntü verici olduğu kaydedilerek belediyenin, bayrak talebinde bulunan muhtara iki gün önce Türk Bayrağı’nı teslim ettiği vurgulandı. Açıklamanın devamında, "İftiralar ve karalamalarla kimsenin kamuoyunu yanıltmaya hakkı yoktur" denilerek Söke Belediyesi’nin her muhtara eşit mesafede durarak, 49 mahalleye hizmet etmeye devam edeceğini belirtti. Bayrak üzerinden oluşturulan algılara karşı duracaklarını ifade eden belediye, Türk Bayrağı’nın tüm vatan evlatları için kutsal olduğunu vurguladı. Son olarak, halkı yanıltan haberlerin dikkatle takip edileceğini ve bu tür açıklamaların belediyeyi bağlamadığını belirtilerek, "Biz güçlü bir Söke için çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü daha yapacak çok işimiz var" ifadeleri kullanıldı.
Kocaeli KOSTÜ eğitimin ilk açılışını yapay zeka ve cerrahi konulu dersle yaptı Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni coşkuyla gerçekleştirirken, açılış dersi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından verildi. Hollywood filmlerinden sahneler eşliğinde yapay zeka ve cerrahi konulu ders, katılımcılara büyük bir ilham kaynağı oldu. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ), 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni coşkuyla gerçekleştirdi. Törene, üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra Kocaeli Adalet Komisyon Başkanı Muhiddin Paça, Başiskele Kaymakamı Soner Şenel, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ve Mütevelli Heyet Üyeleri, KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus ve Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü katıldı. Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizin anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk konuşmayı gerçekleştiren Eczacılık Fakültesi öğrencisi Sude Naz Yaşar, yeni akademik yılın heyecanını ve umutlarını paylaştı. Ardından kürsüye çıkan KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitenin gelişimi, vizyonu ve akademik başarıları hakkında önemli vurgularda bulunarak, öğrencileri yeniliklere açık olmaya ve liderlik vasıflarını geliştirmeye teşvik etti. Açılış dersi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından verildi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Talip Emiroğlu da konuşmasında, yıllara dayanan bilgi birikimi ve deneyimleriyle KOSTÜ’nün öğrencilere sunduğu fırsatların önemini vurguladı ve gençlerin eğitim süreçlerinde nasıl başarılı olabileceklerine dair tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, üniversite eğitimi sürecinde aynı zamanda bir işte çalışmanın önemine vurgu yaptı ve üniversitenin hem akademik hem de sosyal gelişime verdiği önemi dile getirdi. Törenin en önemli anlarından biri olan açılış dersi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından verildi. Hollywood filmlerinden sahneler eşliğinde yapay zeka ve cerrahi konulu ders, katılımcılara büyük bir ilham kaynağı oldu. Prof. Dr. Cantürk, teknolojinin sağlık alanındaki dönüştürücü etkilerini çarpıcı örneklerle anlatarak, yapay zekanın cerrahideki devrim niteliğindeki rolünü vurguladı. Tören, Prof. Dr. Cantürk’e hediye takdimi yapıldıktan sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
İstanbul Arnavutköy’de Elektrikli minibüs tanıtımı yapıldı Arnavutköy Belediyesi tarafından Arnavutköy’ün birçok noktasına ulaşım sağlayacak yerli, yüzde 100 elektrikli, ücretsiz sefer yapacak minibüslerin tanıtım programı yapıldı Arnavutköy Belediyesi tarafından Hadımköy Mahallesinde yerli ve yüzde 100 elektrikli, ücretsiz sefer yapacak minibüslerin tanıtım programı yapıldı. Çevre dostu proje, ilçede sürdürülebilir ve çevreye zarar vermeyen bir ulaşım ağı oluşturma hedefiyle hayata geçirildi. Düzenlenen tanıtım programına Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun yanı sıra Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Gökhan Gürek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tanıtım programına katılan vatandaşlar, bu yeni projeyi büyük bir ilgiyle karşılarken, elektrikli ring servislerinin kısa sürede ilçede yaygınlaşması bekleniyor. “3 Yıl İçinde Araç Sayısı 30’a Çıkacak” Tanıtım programında konuşan Başkan Mustafa Candaroğlu, “Bugün ilçemize kazandırdığımız bu 6 araçla yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Hedefimiz, 3 yıl içinde bu sayıyı 30’a çıkararak, Arnavutköy’ün her noktasına çevre dostu, ücretsiz ulaşım sağlamaktır. Çevremizi koruyarak, vatandaşlarımıza daha temiz bir ilçede yaşama imkanı sunmayı sürdüreceğiz. Yeni ring servisleri, Hadımköy’den Arnavutköy’e, Arnavutköy’den Bolluca’ya kadar geniş bir güzergahta hizmet verecek. Araçlar, kapalı pazar alanları ve belediye hizmet tesisleri gibi pek çok noktaya sıfır emisyonlu olarak çevre dostu ulaşım sunacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sıfır Atık” projesine katkı sunma amacıyla başlatılan bu projede, çevreye duyarlı ulaşımın teşvik edilmesi amaçlanıyor. Başkan Candaroğlu, “Çocuklarımıza daha yeşil ve temiz bir Arnavutköy bırakmak için bu projelere önem veriyoruz. İlçemizin geleceğini güvence altına alacak çevre dostu projelere imza atmaya devam edeceğiz,” diye ekledi. Programın ardından Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ve beraberindeki heyet, yeni elektrikli ring aracına binerek belediye binasına kadar bu çevre dostu araçla ulaştı.