EĞİTİM - 16 Eylül 2024 Pazartesi 13:11

Okulların açılmasıyla terzilerde iş hareketliliği başladı

A
A
A
Okulların açılmasıyla terzilerde iş hareketliliği başladı

Siirt’te 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla terzilerde başlayan hareketli mesai sürüyor.


Okullarda ders yılı başlarken terziler de öğrenciler için kolları sıvadı. Kimileri forma dikimi yaparken kimileri de öğrencilerin pantolon paçası, ceket, gömlek dikimi ve tamiri için mesai yapıyor. Terzi Ümit Kömüralp iş yoğunluğunun başladığını belirterek, "Okulların açılmasıyla beraber yoğunluğumuz başladı. Öğrencilerin kıyafetleri ile uğraşıyoruz. Okulların açılmasından dolayı eskileri getirip, tadilat yapıp yeniden giyiyorlar. Kısaltma yapıyoruz, daraltma yapıyoruz. Öğrencilerin genellikle bel kısaltmalarını yapıyoruz" dedi.



Okulların açılmasıyla terzilerde iş hareketliliği başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı, karar ile birlikte 16 ile vali ataması gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, 16 ile vali ataması gerçekleştirildi. Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Burdur Valisi Türker Öksüz, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Manisa Valisi Enver Ünsal ve Şırnak Valisi Cevdet Atay görevden alınarak Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. Ayrıca Konya Valisi Vahdettin Özkan Manisa Valiliğine, Kırklareli Valisi Birol Ekici Şırnak Valiliğine, Uşak Valisi Turan Ergün Artvin Valiliğine, Isparta Valisi Aydın Baruş ise Gümüşhane Valiliğine atandı. Karara göre, İçişleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın Konya Valiliğine, Göç İdaresi Başkan Yardımcısı Önder Bakan Amasya Valiliğine, Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan Çorum Valiliğine, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tülay Baydan Bilgihan Burdur Valiliğine, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli Karaman Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin Isparta Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Rahmi Doğan Sakarya Valiliğine, Bursa-Gemlik Kaymakamı Uğur Turan Kırklareli Valiliğine, İstanbul-Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya Bitlis Valiliğine, Hatay-İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek Kırşehir Valiliğine, İstanbul-Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın Bolu Valiliğine ve Ankara-Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş Uşak Valiliğine atandı.
Sakarya Oba Makarna fabrikasındaki patlamada 6 şüpheli gözaltına alındı Sakarya’nın Hendek ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Oba Makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin adliyeye ifadeye çağrılan 7 şüpheliden 6’sı hakkında gözaltı kararı verildi. Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Patlama neticesinde çıkan yangın, ekiplerin uzun uğraşları neticesinde kontrol altına alınmıştı. İtfaiye ekiplerince devam eden soğutma çalışmaları esnasında fabrika içerisinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, Akyazı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Fabrika sahiplerinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamayı araştırmak için 2 müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı. Patlamanın sebebini bulmak için ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüphelinin Hendek Adliyesi’ne ifadeye çağrıldı. Savcılıkta ifadeleri tamamlanan ve aralarında 2’si fabrika sahibi olmak üzere toplam 6 şüpheli gözaltına alındı. 1 kişi ise alınan ifadesinin ardından salıverildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde tekrar adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.