EĞİTİM - 18 Ekim 2024 Cuma 21:43

Bakan Tekin: "Türkiye, son 22 yılda eğitim-öğretimde devrim niteliğinde adımlar atıyor"

A
A
A
Bakan Tekin: "Türkiye, son 22 yılda eğitim-öğretimde devrim niteliğinde adımlar atıyor"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye’de, son 22 yılda eğitim-öğretim anlamında, hem okullaşma istatistikleri, hem derslik başına düşen öğrenci, hem öğretmen başına, hem öğrenci istatistikleri açısından gerçekten devrim niteliğinde adımlar atıyor" dedi.


Siirt Valisi Kemal Kızılkaya ile görüşen Bakan Tekin, Siirt İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılarak, kentteki eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tekin, bakanlık olarak Türkiye’de il il dolaşıp illerdeki sorunları yerinde çözüm üretmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Önceki gün Trabzon’da, dün Erzurum, sabah saatlerinde de kara yoluyla Erzurum’dan Siirt’e geldiklerini ifade eden Bakan Tekin, bu esnada ziyaret ettikleri illerde okul yöneticileri, öğretmenle sohbet ettiklerini söyledi. Bakan Tekin, "Valimizin başkanlığında İl Eğitim Değerlendirme Toplantımızı yapıyoruz. Bu toplantımıza ildeki siyasi aktörlerimizi, siyasi yardımcılarımız da dahil ediyoruz. Bugün de Siirt’te benzeri toplantıyı yaptık. Bakanlık merkez teşkilatından buradaki gündem maddesi olabilecek konularla ilgili olan Genel Müdür arkadaşlarımız da dahil ettik, toplantımızı yaptık. Siirt yolu üzerinde vaktimizin el verdiği ölçüde çat kapı okul ziyaretleri yaptık. Öğretmenlerimizin ve okulumuzun haberi olmadan. Bu çerçevede Karlıova’da Kargapazarı Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu’na gittik. Orada öğretmen arkadaşlarımızla sohbet ettik. Muş’a yaklaşık 20-30 kilometre mesafede bir köyde Mercimekkale İlk ve Ortaokulu’nda öğretmen arkadaşlarımızla, çocuklarımızla ve gençlerimizle sohbet ettik" dedi.


Ziyaretleri kapsamında Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 9 Haziran 2017’de şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın çalıştığı okulu da ziyaret ettiklerini aktaran Bakan Tekin, "Siirt Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürünün yaz aylarında eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili yaptığımız hazırlıklar kapsamında problemleri büyük oranda çözüme kavuşturdu. Son 22 yılda Türkiye’de eğitim-öğretim anlamında, hem okullaşma istatistikleri, hem derslik başına düşen öğrenci, hem öğretmen başına, hem öğrenci istatistikleri açısından gerçekten devrim niteliğinde adımlar atıyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılındaki derslik başına düşen öğrenci sayıları, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında neredeyse yarı yarıya gelmiş durumda. Bunlar gayet güzel şeyler. Bunun dışında aynı şekilde öğretmen istihdamıyla ilgili konularda kat ettiğimiz mesafeyi göstermek açısından önemli şeyler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.



Bakan Tekin: "Türkiye, son 22 yılda eğitim-öğretimde devrim niteliğinde adımlar atıyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de Filistin’deki zulme dikkat çeken etkinliklerin açılışı yapıldı Sultangazi Belediyesi, Filistin’in simgesi haline gelen Hanzala’dan ilham alarak, 8 ay sürecek bir kültür ve sanat sezonuna başladı. Sultangazi Belediyesi, "Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu” adı altında düzenleyeceği etkinlikler başladı. Etkinlik dizisinde, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmeyi ve Hanzala’nın sessiz direnişini sanat aracılığıyla duyurmayı amaçlanıyor. Etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Bu dönem kültür sanat sezonumuza Hanzala ismini vermeyi uygun gördük, Filistin’de yaşananlara bir vurgu yapmak, unutmamak adına. Kültür sanat sezonu boyunca, yaklaşık 8 ay boyunca ‘Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu’ adı altında bir sezon geçireceğiz. Bugün bir taraftan Filistin’i anacağız, diğer taraftan da Filistin’de yaşanan drama dikkat çekmek için elimizden gelen gayreti göstermiş olacağız. Elbette biz yaptığımız programlarla savaşa son vermeyeceğiz, acıları belki dindiremeyeceğiz, ölümleri önleyemeyeceğiz ama şuna inanıyoruz ki bir nebze de olsa orayı duyurmak, Hanzala’yla birlikte özgürlüğün farkına varabilmek, oradaki ölümün farkında olabilmek için başta Sultangazi olmak üzere İstanbul’un çeşitli yerlerinden Sultangazi’ye gelenlere, Hanzala’yla beraber Filistin’de yaşanan dramı, kadınların çektiği acıları, bebeklerin öldürüldüğü bir dönemi hatırlatmak için özel bir iş yapıyoruz. Yaklaşık 8 ay boyunca hem kültür sanat faaliyetlerimize devam edeceğiz, tiyatrolarımıza, söyleşilerimize, panellerimize devam edeceğiz ama aynı zamanda özgürlüğün ne olduğunu, özgür insanların nasıl olması gerektiğini hatırlatacağız. Filistin’i unutturmayacağız. Hanzala’yla birlikte de bütün dünyanın Filistin’e sırtını döndüğü bir yerde, 10 yaşındaki Hanzala’yla bunu her daim vurgulayacağız ve insanların, toplumların, devletlerin Hanzala’yla biraz daha Filistin’e dönmelerini sağlamak için küçük bir adım atacağız” ifadelerine yer verdi. Tiyatro oyunlarından sinema gösterimlerine, panellerden söyleşilere kadar uzanan geniş bir etkinlik yelpazesi ile sanatseverlere hitap edecek. Sezonun temel mesajı, sanatın özgürlük ve direnişi anlatmadaki gücünü ortaya koymak olacak. Dursun, "Sanat, karanlık zamanlarda bile ışığımızı söndürmeden bize ilham vermeye devam edecek" diyerek, sezon boyunca düzenlenecek etkinliklerin insanları sanat aracılığıyla buluşturmayı amaçladığını belirtti. Sultangazi Belediyesi, bu etkinliklerle Filistin’de yaşanan drama dikkat çekerken, aynı zamanda sanatın evrensel gücüyle toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
İstanbul Sultangazi’de 8 ay sürecek etkinliklerin açılışı yapıldı Sultangazi Belediyesi, Filistin’in simgesi haline gelen Hanzala’dan ilham alarak, 8 ay sürecek bir kültür ve sanat sezonuna başladı. Sultangazi Belediye, Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu” adı altında düzenleyeceği etkinlikler başladı. Etkinlik dizisinde, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmeyi ve Hanzala’nın sessiz direnişini sanat aracılığıyla duyurmayı amaçlanıyor. Etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Bu dönem kültür sanat sezonumuza Hanzala ismini vermeyi uygun gördük, Filistin’de yaşananlara bir vurgu yapmak, unutmamak adına. Kültür sanat sezonu boyunca, yaklaşık sekiz ay boyunca ‘Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu’ adı altında bir sezon geçireceğiz. Bugün bir taraftan Filistin’i anacağız, diğer taraftan da Filistin’de yaşanan drama dikkat çekmek için elimizden gelen gayreti göstermiş olacağız. Elbette biz yaptığımız programlarla savaşa son vermeyeceğiz, acıları belki dindiremeyeceğiz, ölümleri önleyemeyeceğiz ama şuna inanıyoruz ki bir nebze de olsa orayı duyurmak, Hanzala’yla birlikte özgürlüğün farkına varabilmek, oradaki ölümün farkında olabilmek için başta Sultangazi olmak üzere İstanbul’un çeşitli yerlerinden Sultangazi’ye gelenlere, Hanzala’yla beraber Filistin’de yaşanan dramı, kadınların çektiği acıları, bebeklerin öldürüldüğü bir dönemi hatırlatmak için özel bir iş yapıyoruz. Yaklaşık 8 ay boyunca hem kültür sanat faaliyetlerimize devam edeceğiz, tiyatrolarımıza, söyleşilerimize, panellerimize devam edeceğiz ama aynı zamanda özgürlüğün ne olduğunu, özgür insanların nasıl olması gerektiğini hatırlatacağız. Filistin’i unutturmayacağız. Hanzala’yla birlikte de bütün dünyanın Filistin’e sırtını döndüğü bir yerde, 10 yaşındaki Hanzala’yla bunu her daim vurgulayacağız ve insanların, toplumların, devletlerin Hanzala’yla biraz daha Filistin’e dönmelerini sağlamak için küçük bir adım atacağız” ifadelerine yer verdi. Tiyatro oyunlarından sinema gösterimlerine, panellerden söyleşilere kadar uzanan geniş bir etkinlik yelpazesi ile sanatseverlere hitap edecek. Sezonun temel mesajı, sanatın özgürlük ve direnişi anlatmadaki gücünü ortaya koymak olacak. Dursun, “Sanat, karanlık zamanlarda bile ışığımızı söndürmeden bize ilham vermeye devam edecek,” diyerek, sezon boyunca düzenlenecek etkinliklerin insanları sanat aracılığıyla buluşturmayı amaçladığını belirtti. Sultangazi Belediyesi, bu etkinliklerle Filistin’de yaşanan drama dikkat çekerken, aynı zamanda sanatın evrensel gücüyle toplumsal farkındalık yaratmayı hedefliyor.