ASAYİŞ - 25 Ekim 2024 Cuma 14:24

Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı

A
A
A
Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı

Samsun’da uyuşturucu madde ticaretinden gözaltına alınan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları takip ve çalışma sonucu Ü.K.’yi "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan gözaltına aldı. Polisteki sorgusu tamamlanan Ü.K., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Ü.K. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.



Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "İkinci hedefim gençlere olabildiğince süre vermek" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, ilk hedefinin ligde kalmak, ikinci hedefinin ise genç oyunculara olabildiğince süre vermek olduğunu söyledi. Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, genç oyuncuların süre alması hakkında konuştu. Şimdiye kadar sadece 19 yaş altında olan oyunculardan stoper Bedirhan Çetin, Süper Lig’de 4 dakika süre aldı. Reis, genç oyuncuların sürelerini arttırmak için A takımdaki futbolculardan daha iyi performans göstermeleri gerektiğini ifade etti. "İkinci hedefim gençlere olabildiğince süre vermek" İlk hedefinin ligde kalmak, ikinci hedefinin ise gençlere süre vermek olduğunu dile getiren Reis, "U19 takımımızın son maçının ilk yarısını izleme fırsatım oldu. Genç oyuncularımızın öğrenmeye devam etmesi gerekiyor. Bedirhan Çetin çok önemli bir oyuncu. A takımda stoper bölgesinde oynayan Lubo Satka ve Rick van Drongelen şu anda çok iyi bir performans gösteriyorlar. Formayı kapması için öğrenmenin dışında savaşmaya da devam etmeli. Birinci hedefimiz Süper Lig’de kalmak. İkinci hedefim ise genç oyunculara verebildiğim kadar süre vermek. Onların da daha fazla dakika almasını sağlamak istiyorum. Bizimle maç oynayamadıklarında maç eksikliklerini gidermeleri için U19 takımımızda bu eksikliklerini gidermelere için maçlara çıkmasını istiyoruz. Belki de gelecekte genç futbolcuları 11’de göreceğiz. Bu belki 2-3 hafta sonra olabilir. İyi performans göstermeleri gerekiyor. Genç oyuncular için rakip, defanstan örnek verirsek Lubo ve Rick. İkisinden daha iyi performans göstermeleri gerekiyor ki Süper Lig’de süre alabilsinler" dedi. Samsunspor’da A takım geniş kadrosunda yer alan genç futbolcular Muhammet Ali Özbaskıcı, Enes Albak, Taha Tosun, Mustafa Haluk Tan, Bedirhan Çetin ve Ali Efe Pazar gibi isimler, Teknik Direktör Thomas Reis’ten forma bekliyor. Kırmızı-beyazlılarda 9 haftalık sürede 20 oyuncu forma şansı bulabilirken, 19 yaş altı süre alan tek futbolcu ligin ilk haftasında Beşiktaş mücadelesinde 86. dakikada oyuna giren Bedirhan Çetin oldu.
Tunceli Yaşlı çift, avukat ve ailesi tarafından darp edildiklerini iddia etti Tunceli’de Arzun ve Hasan Söylemez çifti, aynı zamanda akrabaları olan avukat ile anne ve babası tarafından darp edildiklerini iddia etti. Avukatın bürosu önünde açıklama yapan yaşlı çift, konuya ilişkin şikayette bulunduklarını söyledi. Avukat ise iddiaları reddederek bahsi geçen kişilerin kendisini kamuoyunda itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını öne sürdü. Olay, Tunceli merkeze bağlı Yeşilkaya Köyü Çaylı Mezrası’nda 17 Ekim günü yaşandı. 76 yaşındaki emekli öğretmen Arzun ve 78 yaşındaki emekli mühendis Hasan Söylemez’in iddiasına göre bir süre önce tartışma yaşadıkları aile bireyleri, olay günü avukat oğulları A.Ö. ile kendilerine saldırarak darp etti. Yaşanan olayda Arzun Söylemez’in parmağında kırık, vücudunun farklı yerlerinde morluklar oluşurken Hasan Söylemez ise gözünden darbe aldı. Olaya ilişkin avukatın bürosunun önünde açıklama yapan Arzun Söylemez, “Olayın yaşandığı gün babasıyla birlikte köye geldi ve burada bana ve işime sözlü tacizde bulunarak beni ve eşimi darp etti. 155’i arayıp yardım istedim. Bu esnada sen beni mi çekiyorsun deyip telefonumu alıp kırdı. Jandarma gelmeden arabasına binip kaçtı” dedi. Bahsi geçen avukatın aynı zamanda teyzesi olduğunu ifade eden Söylemez, “Neredeyse her gün kadın cinayetlerinin işlendiği bu dönemde bu şahıs öz teyzesine şiddet uygulamıştır. Kadınlar başta olmak üzere herkesin potansiyel şiddet mağduru olduğumuzu ve karşısında durmadığımız sürece bunlar devam edecek” diye konuştu. Olay günü hastaneden darp raporu da aldıklarını kaydeden Arzun Söylemez, şikayetçi de olduklarını belirtti. Bazı vatandaşlar, darp olayına tepki gösterirken avukatın yakınları ile darp edilen çift ve yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Telefon iletişime geçilen avukat A.Ö. ise iddiaları reddederek, “Kesinlikle darp etmem ve hakaret etmem söz konusu değildir. Ailemle tartıştıkları zaman sadece olayı yatıştırmak için araya girdim. Bu iddialar şahsımı kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak amacıyla yapılıyor” dedi.
Balıkesir Milli Sporcu Şahika Ercümen, Ayvalık’ta dalış yaparak kırmızı mercanları tanıtacak Dünyada bir eşi İtalya’nın Portofino kentinde bulunan Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin kırmızı mercanları, keşfedilmeyi bekliyor. “Turizmin Değeri, Zeytinyağının Başkenti” sloganıyla 1-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek “19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali”ne, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez Türkiye rekoru kıran milli sporcu Şahika Ercümen de katılıyor. Kırmızı mercanlara dalış etkinliğinde dalış yapacak Şahika Ercümen, 150 yaşındaki kırmızı mercanların güzelliğini gösterecek. Zeytinyağının başkenti Ayvalık’ta düzenlenen 19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali, bu yıl renkli görüntülere de sahne olacak. 1-2-3 Kasım tarihleri arasında Ayvalık Ticaret Odası tarafından düzenlenen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Ticaret Borsası, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ayvalık Ziraat Odası’nın destekleriyle hayata geçen festivalde, dünyada bir eşi İtalya’nın Portofino kentinde bulunan 150 yaşındaki kırmızı mercanların tanıtımı da yapılacak. 3 Kasım’da gerçekleşecek dalış etkinliği kapsamında Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez Türkiye rekoru kıran milli sporcu Şahika Ercümen, dalış yaparak kırmızı mercanların güzelliğini gösterecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, “14 bin 500 yatağa sahip konaklama kapasitesi, dalış turizmine elverişli 22 adası, dünyanın sadece 2 yerinde var olan kırmızı mercanları, turizmde markalaşmış Cunda Adası ve mübadele ile gelmiş olan özellikli bir mutfak kültürüyle gastronominin yıldızı, tarihi kent dokusu, tabiat parkları, eşsiz gün batımı ve birçok özelliğiyle Ayvalık, turizmde de yıldızını parlatıyor. 12 ay tatil imkanı sunan kentimizin önemli değerlerinden biri de kırmızı mercanlar. Dünyada bir eşi İtalya’nın Portofino kentinde olan bu eşsiz güzelliği görmek üzere kentimize özel olarak dalışa geliyorlar. Festivalimizde, kırmızı mercanları anlatmak, dalış turizmimizi de tanıtmak üzere milli sporcumuz Şahika Ercümen’in festivalimize gelip dalış yapmasından büyük mutluluk duymaktayız” dedi.
Şırnak Cizre’de muhtar ve din adamlarına AFAD gönüllülük sistemi anlatıldı Şırnak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Cizre’de muhtar ve din adamlarına yönelik gönüllülük sistemi eğitimi programı düzenlendi. AFAD uzmanları geniş bir şekilde sunum yaparak muhtar ve din adamlarını bilgilendirdi. Cizre ilçesinde düzenlenen AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programında 6 Şubat depremlerinde görev yapan ve AFAD gönüllüsü olan muhtar ve din adamlarına sertifikaları törenle takdim edildi. Cizre Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen AFAD gönüllülük sistemi eğitimi programına Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, Cizre TSO Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve din adamları katıldı. Programda konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, çok önemli bir konu için burada toplandıklarına vurgu yaparak, afet olduğu zaman afete hazırlığın çok konuşulduğunu söyledi. Japonların etkili afet eğitimine de vurgu yapan Vali Ekici, ilk gün eline çekicini ve kütüğünü alıp deprem bölgesine gitmenin daha çok faydalı olacağını belirtti. Vali Ekici, "Herhangi bir doğal afet olayında arabanıza atlayıp gidin mutlaka ihtiyaç duyan bir insan olur. Evin içindeki çamuru veya suyu bir kova ile dışarıya atmak olabilir ve o anda ona ihtiyaç olabilir. Belki bir ekmek götürmek olabilir. Bu sadece uzaktakilere değil en yakındakilere de bu şekilde duyarlı davranıp gidip yardım etmek gerekiyor" dedi. AFAD gönüllülüğünün üstüne düşünülmesi gereken en önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ise, "İçişleri Bakanlığımız AFAD teşkilatına son dönemlerde ayrı bir önem vermektedir. 2024 yılının başında sayın bakanımızın talimatı ile yüz bin AFAD gönüllüsü oluşturma çalışması başlatıldı. Bu kapsamda AFAD Şırnak İl Müdürlüğümüzün il ve ilçelerimizde yapmış olduğu program kapsamında bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza yönelik çeşitli AFAD gönüllüsü programları yapıldı ve sertifikaları verildi. Bugün de bu program için toplanmış bulunmaktayız" diye konuştu. Program sonunda eğitime katılan muhtar ve din adamlarına eğitim sertifikaları ve hediyeleri Şırnak Valisi Birol Ekici, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Ankara Erbakan: "(Öcalan’a yapılan çağrı) Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, ordumuzu, güvenlik güçlerimizi aciz gösterir” Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Öcalan ile ilgili çağrısına ilişkin, “Böyle bir durum Türkiye’nin hayrına ve yararına değildir. Bu bir acziyettir, teslimiyettir, 40 yıllık mücadelemize ve şehitlerimizin aziz hatıralarına saygısızlıktır. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi, teröristbaşından yardım istememiz anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, ordumuzu, güvenlik güçlerimizi aciz gösterir” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teröristbaşı Abdullah Öcalan’a yönelik “Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin” sözlerini eleştirdi. TUSAŞ’a düzenlenen saldırıya değinen Erbakan, şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara şifa diledi. Erbakan, “Bizler terörü kimden, nereden gelirse gelsin, hangi amaçla neye hizmet ediyor olsun kınıyoruz, lanetliyoruz. Buradan hain emelleri herkesçe bilinen ihaneti tescilli PKK terör örgütünün milletimize ve devletimize asla diz çöktüremeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz” şeklinde konuştu. Erbakan, TUSAŞ yerleşkesinin ön kısmında jandarma kontrol noktası olduğunu hatırlatarak, teriristlerin jandarma kontrol noktası ve plaka tanıma sistemini uzun namlulu silahlarla nasıl geçtiklerini sordu. Erbakan, “Bir güvenlik ve istihbarat zaafımız olduğu ve yetkililerin de ifade ettiği gibi terörün tam anlamıyla bitirilmiş olmadığını görmüş olduk. Tabii ki zaafların giderilmesi, tedbirlerin alınması ve olayın çok yönlü araştırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Erbakan, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın TBMM’ye davet edilmesine değinerek, “Böyle bir olay milletimizin terörle mücadelesine, şehitlerimizin hatırasına vurulmuş ağır bir darbedir. 40 senedir Türküyle, Kürdüyle bu kadar kayıplar, şehitler verdik, mücadele ettik. Güvenlik güçlerimiz gözünü, kulağını kaybetti, on binlerce yavru yetim kaldı, eşler dul kaldı. Ekonomik, maddi, manevi, sosyolojik olarak ne büyük bedeller ödedik. Bütün bu mücadele bunun için miydi sorusu elbette ki soruluyor. Terör örgütü eylemleri yüzünden bölge geri kaldı, işsizlik, fakirlik aldı başını gitti. Sadece Türkler değil, batıdaki vatandaşlarımız değil, doğudaki vatandaşlarımız, Kürt kardeşlerimiz terör örgütünden zarar gördü” dedi. Erbakan, çözüm için muhatapların siyasi partiler, STK’lar, kadim aşiretler ve Kürt vatandaşlar olduğunu belirterek, “Kürt kardeşlerimizin haklarının teslim edilmesi, bizim herkesten daha çok istediğimiz bir husustur. Milli görüş tarihi merhum Erbakan hocamızın bu konudaki konuşmalar ve icraatları hepinizin malumudur. Bütün bunlarla birlikte güvenlik güçlerimizden kundaktaki masum bebeklere kadar 50 bin insanın kanı elinde olan bir bebek katilinin, teröristin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşturulması ve umut hakkından yararlanarak özgürlüğüne kavuşturulması her şeyden önce milletimizi ve devletimizi aciz gösterir. Böyle bir durum Türkiye’nin hayrına ve yararına değildir. Bu bir acziyettir, teslimiyettir, 40 yıllık mücadelemize ve şehitlerimizin aziz hatıralarına saygısızlıktır. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi, teröristbaşından yardım istememiz anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, ordumuzu, güvenlik güçlerimizi aciz gösterir. Terörle masaya oturulmaz, terörle pazarlık yapılmaz, teröriste söz verilmez, teröristlerin sözüne güvenilmez. Oslo sürecinde ve hendek olaylarında benzer süreçler yaşandı” dedi. PKK’nın tek başına lav edilmesinin işe yaramayacağını söyleyen Erbakan, “Yanımızda Amerika tarafından eğitilmiş, donatılmş, 140 bin kişilik terör ordusu konuşlandırılmışken, sadece PKK’da birkaç yüz kişinin silah bırakması bir anlam ifade etmeyecektir” diye konuştu.