SPOR - 25 Ekim 2024 Cuma 16:04

Thomas Reis: "İkinci hedefim gençlere olabildiğince süre vermek"

A
A
A
Thomas Reis: "İkinci hedefim gençlere olabildiğince süre vermek"

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, ilk hedefinin ligde kalmak, ikinci hedefinin ise genç oyunculara olabildiğince süre vermek olduğunu söyledi.


Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, genç oyuncuların süre alması hakkında konuştu. Şimdiye kadar sadece 19 yaş altında olan oyunculardan stoper Bedirhan Çetin, Süper Lig’de 4 dakika süre aldı. Reis, genç oyuncuların sürelerini arttırmak için A takımdaki futbolculardan daha iyi performans göstermeleri gerektiğini ifade etti.



"İkinci hedefim gençlere olabildiğince süre vermek"


İlk hedefinin ligde kalmak, ikinci hedefinin ise gençlere süre vermek olduğunu dile getiren Reis, "U19 takımımızın son maçının ilk yarısını izleme fırsatım oldu. Genç oyuncularımızın öğrenmeye devam etmesi gerekiyor. Bedirhan Çetin çok önemli bir oyuncu. A takımda stoper bölgesinde oynayan Lubo Satka ve Rick van Drongelen şu anda çok iyi bir performans gösteriyorlar. Formayı kapması için öğrenmenin dışında savaşmaya da devam etmeli. Birinci hedefimiz Süper Lig’de kalmak. İkinci hedefim ise genç oyunculara verebildiğim kadar süre vermek. Onların da daha fazla dakika almasını sağlamak istiyorum. Bizimle maç oynayamadıklarında maç eksikliklerini gidermeleri için U19 takımımızda bu eksikliklerini gidermelere için maçlara çıkmasını istiyoruz. Belki de gelecekte genç futbolcuları 11’de göreceğiz. Bu belki 2-3 hafta sonra olabilir. İyi performans göstermeleri gerekiyor. Genç oyuncular için rakip, defanstan örnek verirsek Lubo ve Rick. İkisinden daha iyi performans göstermeleri gerekiyor ki Süper Lig’de süre alabilsinler" dedi.


Samsunspor’da A takım geniş kadrosunda yer alan genç futbolcular Muhammet Ali Özbaskıcı, Enes Albak, Taha Tosun, Mustafa Haluk Tan, Bedirhan Çetin ve Ali Efe Pazar gibi isimler, Teknik Direktör Thomas Reis’ten forma bekliyor. Kırmızı-beyazlılarda 9 haftalık sürede 20 oyuncu forma şansı bulabilirken, 19 yaş altı süre alan tek futbolcu ligin ilk haftasında Beşiktaş mücadelesinde 86. dakikada oyuna giren Bedirhan Çetin oldu.



Thomas Reis: "İkinci hedefim gençlere olabildiğince süre vermek"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa TOFAŞ’tan satışa yönelik açıklama: Süreç devam ediyor Türk Otomobil Fabrikası AŞ. (TOFAŞ), Rekabet Kurulu’nun Stellantis’in devri hakkındaki kararı ile ilgili açıklama yaptı. Fabrikadan yapılan açıklamada Rekabet Kurulu’nun devir ile ilgili taahhütleri yetersiz bulması hakkında, "İlgili karar nihai nitelikte olmayıp, süreç devam etmektedir” denildi. Rekabet Kurulu, önceki gün Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin TOFAŞ tarafından devralınmasına yönelik sunulan taahhütlerin yeterli görülmediğini bildirdi. Tofaş’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Rekabet hukuku düzenlemeleri kapsamında söz konusu karar bir ara karar niteliğinde olup, anılan kararın şirketimize tebliğ edilmesini takiben yapılacak detaylı değerlendirmeler sonrasında ilave açıklamalarımız yasal süresi içerisinde Rekabet Kurulu’na sunulacaktır” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, “29.07.2023 tarihli özel durum açıklamamız ile Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin (Stellantis Otomotiv) paylarının tamamının ve bu kapsamda Peugeot, Citron, Opel ve DS Automobiles’dan oluşan Stellantis markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Stellantis Otomotiv’in Türkiye’deki mevcut faaliyetlerinin Şirketimiz tarafından devralınmasına ilişkin Pay Devir Sözleşmesi’nin imzalandığı; 05.12.2023 tarihli açıklamamızda ise anılan işlemle ilgili alınması gereken izin konusunda Rekabet Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda işlemin nihai incelemeye alınmasına karar verildiği; 24.05.2024 tarihli açıklamamızda, Rekabet Kurulu tarafından yapılan bildirimle nihai inceleme süresinin uzatılmasına karar verildiği ve sürecin devam etmekte olduğu konuyla ilgili olarak yatırımcılara önemli gelişmelerin aktarılacağı" ifadelerine yer verildi.