EKONOMİ - 25 Ekim 2024 Cuma 18:12

TOFAŞ’tan satışa yönelik açıklama: Süreç devam ediyor

A
A
A
TOFAŞ’tan satışa yönelik açıklama: Süreç devam ediyor

Türk Otomobil Fabrikası AŞ. (TOFAŞ), Rekabet Kurulu’nun Stellantis’in devri hakkındaki kararı ile ilgili açıklama yaptı. Fabrikadan yapılan açıklamada Rekabet Kurulu’nun devir ile ilgili taahhütleri yetersiz bulması hakkında, "İlgili karar nihai nitelikte olmayıp, süreç devam etmektedir” denildi.


Rekabet Kurulu, önceki gün Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin TOFAŞ tarafından devralınmasına yönelik sunulan taahhütlerin yeterli görülmediğini bildirdi. Tofaş’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Rekabet hukuku düzenlemeleri kapsamında söz konusu karar bir ara karar niteliğinde olup, anılan kararın şirketimize tebliğ edilmesini takiben yapılacak detaylı değerlendirmeler sonrasında ilave açıklamalarımız yasal süresi içerisinde Rekabet Kurulu’na sunulacaktır” ifadeleri yer aldı.


Açıklamada, “29.07.2023 tarihli özel durum açıklamamız ile Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin (Stellantis Otomotiv) paylarının tamamının ve bu kapsamda Peugeot, Citron, Opel ve DS Automobiles’dan oluşan Stellantis markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Stellantis Otomotiv’in Türkiye’deki mevcut faaliyetlerinin Şirketimiz tarafından devralınmasına ilişkin Pay Devir Sözleşmesi’nin imzalandığı; 05.12.2023 tarihli açıklamamızda ise anılan işlemle ilgili alınması gereken izin konusunda Rekabet Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda işlemin nihai incelemeye alınmasına karar verildiği; 24.05.2024 tarihli açıklamamızda, Rekabet Kurulu tarafından yapılan bildirimle nihai inceleme süresinin uzatılmasına karar verildiği ve sürecin devam etmekte olduğu konuyla ilgili olarak yatırımcılara önemli gelişmelerin aktarılacağı" ifadelerine yer verildi.



TOFAŞ’tan satışa yönelik açıklama: Süreç devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 178 milyon liralık “güneş enerjisi’ dolandırıcılığında 22 şüpheliye tutuklanma talebi İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, güneş enerjisi kurulu arazileri küçük parselleri satın alıp kira getirisi vaadinde bulunarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 48 şüpheliden 23’ü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin yaklaşık 178 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "örgütlü nitelikli dolandırıcılık" suçlarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik yaptığı çalışmada 53 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Mağdurların şikayetlerinin ardından ülke genelinde çalışma yürüten ekipler, bir holding ile buna bağlı yaklaşık 30 alt firmanın benzer isimlerle çok sayıda kooperatif kurduğu, söz konusu firmanın sosyal medya hesaplarında yayınladığı reklam videoları ile yatırımcı elde etmeye çalışıldığı tespit edildi. Polisler, 24 farklı iş yerinde arama yapıldı. Şüphelilerin 178 milyon TL tutarında haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Gözaltına alınan 47 şüpheli bugün Bakırköy Adliyesine sevk edildi. Tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket ettiği tespit edilen 23 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle, 22 şüpheli ise adli kontrol talebiyle Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan 2 şüpheli ise serbest bırakıldı.