ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 18:05

Boğulma tehlikesi geçiren şahsı dalgıçlar kurtardı

A
A
A
Boğulma tehlikesi geçiren şahsı dalgıçlar kurtardı

Samsun’da denize giren bir kişi şiddetli dalgalardan dolayı karaya çıkamayınca boğulma tehlikesi geçirdi. Şahsı, denize giren dalgıçlar kurtardı.



Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Golf Kulübü mevkisinde meydana geldi. Serinlemek içinde deniz giren Özkan Akın (25), bir süre sonra akıntıya kapıldı. Rüzgarlı hava dolayısıyla hırçınlaşan Karadeniz’de şiddetli dalgalardan dolayı karaya yüzemeyen şahsı gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirdi. Olay yerine Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı dalış timi sevk edildi. Cankurtaranlar da boğulma tehlikesi geçiren şahsa müdahale etti. Akabinde kolluk kuvvetleri şahsı polis botuna bindirerek karaya çıkardı.


(FAU-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Kuraklığa rağmen ürün rekoltesinde artış SAMSUN (İHA) – Samsun genelinde arpa, buğday ve kanola hasadı devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kuraklığa rağmen ürün rekoltesinde önemli artış olduğunu açıkladı. İl genelinde arpa, buğday ve kanola hasadına başlandı. Hasatta dane kaybının önlenmesi için Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, biçerdöver ve hasat denetimleri yapıyor. Teknik ekiplerle birlikte, Havza’daki denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, 2024 yılı buğday hasadına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ürün rekoltesinde önemli artış Tüm üreticilere ’bol kazançlar’ dileyen İbrahim Sağlam, “Bafra ve 19 Mayıs ilçelerimizde başlayan buğday hasadında, il genelinde yapılan biçerdöverle buğday hasadı kontrollerinde, buğday verimi 370 kg/dekar alan, hasat edilen ürün oranı yüzde 60, dane kaybı yüzde 0,5-1 kg/da, biçim fiyatı 250-350 TL arası, buğday fiyatı 7,5-8 TL/Kg olarak tespit edilmiştir. Hububatların topraktan çıkışına denk gelen tarihlerde ilimizde yağışların beklenenden az olmasına bağlı olarak ekinler boy atamamıştır. Ancak mayıs yağmurları ile birlikte zarar eşiğinden dönülerek, ürün kalitesinde olumlu gelişmeler yaşanmış olup, ürün rekoltesinde önemli artış gözlenmiştir. Bu da bizim ve üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür” dedi. Biçerdöver kullanıcılarına önemli uyarılarda bulunan Sağlam, “Biçerdöver operatörlerimizi önemsiyoruz. Bol ve bereketli hasat sezonu geçirmemizde katkıları büyük. Biçerdöverleri kullanırken hızlı gitmemelerini, anızları istenilen düzeyde biçmelerini, dane kaybının en az seviyede olmasını hassasiyetle vurguluyorum. Operatörlerimizin araçlarında mutlaka yangın tüpü bulundurmalarını, sigara içilmemesini tekrar tekrar hatırlatıyorum. Bu vesileyle çiftçilerimizin ürününün bol, kazançlarının bereketli olmasını dilerim” diye konuştu.
Artvin 43. Kafkasör Festivali boğalı kortej yürüyüşüyle başladı Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda bu yıl 43.’sü düzenlenen ve 5 gün sürecek olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali, boğalı kortej yürüyüşüyle başladı. Artvin’de bu yıl 43.’sü düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin en önemli organizasyonu olan ve 200 yıllık bir geleneğe sahip boğa güreşleri nedeniyle kortejde güreş boğaları da yerini aldı. Kortej yürüyüşü, ’Ahmetağa’ isimli 700 kilo ağırlığındaki boğanın üzerine örtülen Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşti. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, “Biz, 200 yıla dayandığı söylenen bir kültürün temsilcisi olarak 43. resmi Kafkasör Şenlikleri’ni gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Her ne yaparsanız yapın, insanın önemli unsur olmadığı hiçbir kültürel unsur kıymetli değildir. Onu kıymetli kılan, insanların ona önem vermesidir; onu gelecekte nesillere doğru bir şekilde aktarabilmesidir ve onu sevgiyle yapmasıdır. Misyonunu, yaptıklarını önemsemesidir. Artvin öyle bir coğrafyadadır ki dört tarafı denizlerle çevrili değil, dört tarafı ulu dağlarla çevrili bir yerdir. Ufka bakmak için başınızı dimdik yukarı kaldırmak zorunda kalırsınız. Baktığınızda dışarıdan görünen şudur: Bir çökek arazinin içinde dört tarafı dağlarla çevrili bir coğrafyadır. Dışarıdan bakarsanız çorak zannedersiniz, yoksul zannedersiniz, taşra zannedersiniz. Ama Artvin öyle bir coğrafya, öyle kıymetli bir insana sahiptir ki; eğer Ankara’nın yanına bir başkent koymak isterseniz, ikinci başkent bence Artvin’dir” ifadelerine yer verdi.