ASAYİŞ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 18:08

Boğulma tehlikesi geçiren genci dalgıçlar kurtardı

A
A
A
Boğulma tehlikesi geçiren genci dalgıçlar kurtardı

Samsun’da denize giren bir kişi şiddetli dalgalardan dolayı karaya çıkamayınca boğulma tehlikesi geçirdi. Şahsı, denize giren dalgıçlar kurtardı.


Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Golf Kulübü mevkisinde meydana geldi. Serinlemek için denize giren Özkan Akın (25), bir süre sonra akıntıya kapıldı. Rüzgarlı hava dolayısıyla hırçınlaşan Karadeniz’de şiddetli dalgalardan dolayı karaya yüzemeyen şahsı gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirdi. Olay yerine Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı dalış timi sevk edildi. Cankurtaranlar da boğulma tehlikesi geçiren gence müdahale etti. Akabinde kolluk kuvvetleri Akın’ı polis botuna bindirerek karaya çıkardı.



Boğulma tehlikesi geçiren genci dalgıçlar kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin 43. Kafkasör Festivali boğalı kortej yürüyüşüyle başladı Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda bu yıl 43.’sü düzenlenen ve 5 gün sürecek olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali, boğalı kortej yürüyüşüyle başladı. Artvin’de bu yıl 43.’sü düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin en önemli organizasyonu olan ve 200 yıllık bir geleneğe sahip boğa güreşleri nedeniyle kortejde güreş boğaları da yerini aldı. Kortej yürüyüşü, ’Ahmetağa’ isimli 700 kilo ağırlığındaki boğanın üzerine örtülen Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşti. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, “Biz, 200 yıla dayandığı söylenen bir kültürün temsilcisi olarak 43. resmi Kafkasör Şenlikleri’ni gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Her ne yaparsanız yapın, insanın önemli unsur olmadığı hiçbir kültürel unsur kıymetli değildir. Onu kıymetli kılan, insanların ona önem vermesidir; onu gelecekte nesillere doğru bir şekilde aktarabilmesidir ve onu sevgiyle yapmasıdır. Misyonunu, yaptıklarını önemsemesidir. Artvin öyle bir coğrafyadadır ki dört tarafı denizlerle çevrili değil, dört tarafı ulu dağlarla çevrili bir yerdir. Ufka bakmak için başınızı dimdik yukarı kaldırmak zorunda kalırsınız. Baktığınızda dışarıdan görünen şudur: Bir çökek arazinin içinde dört tarafı dağlarla çevrili bir coğrafyadır. Dışarıdan bakarsanız çorak zannedersiniz, yoksul zannedersiniz, taşra zannedersiniz. Ama Artvin öyle bir coğrafya, öyle kıymetli bir insana sahiptir ki; eğer Ankara’nın yanına bir başkent koymak isterseniz, ikinci başkent bence Artvin’dir” ifadelerine yer verdi.
Bartın Kabotaj Bayramı kutlamalarına Rus turistlerden büyük ilgi Bartın’ın Amasra ilçesinde düzenlenen Kabotaj Bayramı etkinliklerine Rus turistler büyük ilgi gösterirken, kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Bartın’ın Amasra ilçesinde her yıl 1 Temmuz’da gerçekleştirilen Kabotaj Bayramı kutlamaları bu yıl ise Rus turistleri taşıyan Astoria Grande gemisini Amasra Limanı’na geldiği 3 Temmuz’da yapıldı. 2 gün gecikmeli gerçekleştirilen kutlamalarda yağlı güreş, halat çekme, yumurta, çuval, yüzme ve kano gibi yarışmalar yapıldı. Çocuklar, kadınlar, erkekler, yetişkinler gibi ayrı ayrı gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere çeyrek ve yarım altın, para gibi çeşitli ödüller verildi. Renkli görüntülere neden olan yarışmalarda, izleyiciler büyük heyecan yaşarken yarışmacılar ise birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Denizde yürüyerek yarışmayı tamamladı Yüzme kadınlar ve erkekler kategorilerinde yarışmayı kazanmak isteyenler büyük efor sarf etti. Nefes nefese kalan yarışmacılar, aşırı yorgunluk nedeniyle yarışmanın son bölümünü yürüyerek tamamladı. Yürüyerek karaya çıkan yarışmacılar, yorulmalarına rağmen pes etmeyerek yarışmayı tamamladı. Yağ fazla gelince zorlandılar Yağlı direk yarışmalarında daha keyifli anlar yaşanması için direğe sürülen gres yağı biraz fazla olunca yarışmacılar zor anlar yaşadı. Yarışmacıların, direğin ucundaki bayrağa yakınlaşamadan denize düşmesi üzerine yarışma ortasında direkteki fazla yağ temizlendi. Yağın azaltılması üzerine yarışmadaki heyecan daha da arttı. Rus turistler de büyük ilgi gösterdi Bu ayın ilk seferini yapan Astoria Grande gemisi, sabah saatlerinde 995 yolcu 432 personel ile Amasra Limanı’na yanaştı. Gelen Rus turistlerde yüzmek için geldiği Büyük Liman’daki Amasra Halk Plajı’nda gerçekleştirilen etkinlikleri ilgiyle izledi. Etkinliklerde eğlenen Rus turistler Amasra’nın muhteşem doğası güneşi, kumsalı ve denizinin de keyfini çıkardı. Gerçekleştirilen kutlamalar kano yarışları ile sona erdi. Yarışmalarda dereceye girenlere ise Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Etkinlikler hakkında bilgi veren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "Kutlamaları 3 Temmuz’da yapmamızın bir nedeni, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande gemisinin bugün ilçemizde olmasıydı. Rus misafirlerimiz bizim için önemli. Ayrıca denizlerde bizim için önemli ve anlamlı olan, milli bir bayram olan bu günde Rus misafirlerimizin de bizimle olmasını istedik. Çok çeşitli yarışmalar düzenlendi, çok heyecanlı ve güzel anlar yaşadık" dedi.