ÇEVRE - 05 Ekim 2024 Cumartesi 15:12

Atakum Belediyesi patili dostların yanında

A
A
A
Atakum Belediyesi patili dostların yanında

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Atakum Belediyesi, kent genelinde gönüllü olarak sokak hayvanlarına yaşam alanı oluşturan vatandaşlara mama desteğinin yanı sıra bakım ve onarım hizmeti sundu.


Atakum Belediyesi ekipleri, sokak hayvanları için yaşam alanı oluşturan vatandaşları ziyaret ederek, bakımını üstlendikleri patili dostlar için mama desteği verdi. Ekipler ardından sokak hayvanlarının yaşam alanlarını, bakım ve onarım çalışmalarıyla daha konforlu hale getirdi. Sürpriz ziyaretle sevinen patili dostlar belediye personeline sevgi gösterisinde bulunurken, hayvansever vatandaşlar duyarlılığından dolayı Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e teşekkür ettiler.


Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, sokaktaki canlılarının sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için kapılarını açan gönüllüleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Bugün can dostlarımız için özel gün ve bu özel günde sokakta yaşayan dostlarımız için farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma gerçekleştirdik. Ekiplerimiz, sokak hayvanlarının yaşamlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeleri için gönüllü olan hayvanseverlerimize destek vermek için sahadaydı. Atakum Belediyesi olarak veteriner hekimimizden, teknikerimize ve saha personelimize kadar tüm ekiplerimizle rutin çalışmalarımızı artırarak can dostlarımıza destek olmak için ara vermeden çalışacağız. Gönüllülerimizle el ele yeni yaşam olanları oluşturacağız” dedi.



Atakum Belediyesi patili dostların yanında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yetimler Vakfı’ndan ‘Filistinli çocuklar için çiz’ etkinliği Hakkari Yetimler Vakfı, ‘Filistinli çocuklar için çiz’ etkinliği düzenledi. Bulvar Caddesi üzerinde düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yetimler Vakfı Hakkari Koordinatörü Güneş Temel konuşmasının ardından resim çizme etkinliği gerçekleştirildi. Filistin ile ilgili güzel resimleri çizen çocuklar, İsrail’e ait yiyecek ve içeceklerin boykot edilmesi mesajını verdiler. Programa konuşması olarak katılan Avukat Merve Kaya, İsrail’in işgal ve saldırılarına maruz kalan Filistin’in 7 Ekim’den bu yana tarihin gördüğü en ağır soykırımı yaşadığına dikkat çekerek, “Yüzde 70’ten fazlasını kadın ve çocuklardan oluşan 50 bine yakın kişinin şehit olduğu, 100 bine yakın kişinin yaralandığı, 70 binden fazla binanın yerle bir edildiği, 2 milyon insanın yerlerinden edildiği Gazze, insanlık âleminin utanç tablosudur. Başta İslam ülkeleri olmak üzere, kınamanın ötesine geçilmemesinden cesaret bulan işgalciler, her geçen gün daha da çirkinleşmektedir. Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onların haklarının teslim edilmesi ve bu zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için “Filistinli çocuklar için çiz” etkinliğinde bir araya geldik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır. Sadece Filistin’deki çocukların değil; Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki bütün çocukların özgürce oyun oynayacakları, kendilerini güven içerisinde hissedecekleri güzel günlere kavuşmasıdır” dedi.