EKONOMİ - 05 Ekim 2024 Cumartesi 16:51

Türk Yıldızları gökyüzünü renklendirdi

A
A
A
Türk Yıldızları gökyüzünü renklendirdi

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te Türk Yıldızları’nın gösterisi adeta gökyüzünü renklendirirken izleyenlerin nefeslerini kesti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) dördüncü gününde de devam ediyor.

Türk Yıldızları gökyüzünü renklendirdi

Türk Yıldızları nefes kesti

TEKNOFEST kapsamında Türk Yıldızları gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Binlerce kişinin izlediği Türk Yıldızları, gökyüzünde adeta nefesleri kesti.

Gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlardan Reşit Portakal, “Çok etkileyici uçuşlar yapılmakta. Helikopter ve uçaklar tarafından çok güzel uçuşlar yapılıyor. Gayet keyif aldık. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

Aylin Meral isimli vatandaş, “Uçuşlar çok güzeldi. İlk defa geldik ve çok keyif aldık” ifadelerini kullandı.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur İşledici

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Stanimir Stoilov: "Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu" Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Sivasspor karşısında güzel bir galibiyetin yanı sıra hak ettikleri 3 puanı aldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Göztepe sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 3-2 mağlup etti. Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Güzel bir galibiyet aldıklarını belirten Stoilov, "Kesinlikle hak ettiğimiz düşünüyorum. Geçen hafta son dakikalarda yediğimiz golle kaybetmiştik. Bu kez de son dakikalarda bulduğumuz golle maçı kazandık ama maça çok iyi başladık. 5 veya 6 farka kadar maçı getirebilirdik. Çok fazla pozisyon yakaladık fakat maalesef bunları değerlendiremedik. Rakibimizden bu dakikalarda gerçekten çok daha iyiydik. İkinci yarıdaysa 10-15 dakikalık hem konsantrasyon bir de öz güvenimizi kaybettiğimiz dakikalar oldu ve burada maalesef maç 2-2’ye geldi. Sonrasında yine gol fırsatları yakaladık fakat bunları kaçırdık. Son dakikadaysa bulduğumuz golle maçı kazandık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Biz genç bir takımız. Hatalarımızın üzerine çalışmaya kesinlikle de devam etmemiz gerekiyor. Defansif anlamda evet hatalar yaptık. Bunlarla ilgili önemli çalışmalar yapacağız ama aynı zamanda da hücumda 6-7 tane önemli gol kaçırdık. Burada da çalışmaya devam etmemiz gerekiyor ama belirttiğim gibi biz genç takımız bu oyuncuların uyum içerisinde beraber adaptasyon içerisinde çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Bununla ilgili sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Defansta iki maçta şu anda bugünle beraber 6 gol yedik. Bu benim için bir hayal kırıklığı, böyle olmaması gerekiyor ama aynı zamanda önde fazla gol atıyoruz. Geçen hafta 3 gol, bugün 3 gol ama evinizde olsun ya da deplasmanda 3 gol attığınız zaman kesinlikle o maçı kazanmanız gerekir, kaybedemezsiniz. Maçın gerisine baktığınızda ben size bahsettiğim ikinci yarıdaki 10-15 dakika dışında oynanan oyundan memnunum. İlk yarı gerçekten çok iyi bir oyun sergilemiştik. Bu sezon en iyi oyunlarından biri olduğunu söyleyebilirim, o 10-15 dakikayı çıkartırsak" diye konuştu.
Ankara Bakan Göktaş’tan İstanbul’da öldürülen iki genç kızın ailelerine taziye ziyareti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Fatih’te surlardan atlayarak intihar eden şahsın öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Bakan Göktaş, Edirnekapı’da surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik’in intihar etmeden önce Eyüpsultan ve Fatih’te öldürdüğü Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner’in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Beraberinde İstanbul Valisi Davut Gül ile ilk olarak Ayşenur Halil’in, ardından İkbal Uzuner’in Eyüpsultan’daki evine giden Göktaş, ailelerin acılarını paylaştı, onların yanında olduklarını vurguladı, başsağlığı dileklerini iletti. “İki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı” Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri tarafından iki aileye de psikososyal destek verilmeye başlandığı öğrenildi. Bakan Göktaş, dün sosyal paylaşım sitesinden olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “İki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı. Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi amasız, fakatsız, sıfır tolerans ilkesiyle kararlılıkla sürdüreceğiz! Bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz. Bugün ciğeri yanan herkes bizim yol arkadaşımızdır. Şiddetin yanında şiddeti doğuran sebepleri de ortadan kaldırmak ve kadın cinayetlerini engellemek için ilgili tüm kuruluşlarla iş birliği içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.