YEREL HABERLER - 08 Nisan 2012 Pazar 10:51

DOОUMEVİ HASTANESİNDE SAОLIK ATAОI

A
A
A
DOОUMEVİ HASTANESİNDE SAОLIK ATAОI

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`nde Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda yeni sağlık alanında atımlar gerçekleşti ve daha önce olmayan birçok branşta sağlık hizmeti verilmeye başlandı.
Eski Samsun Devlet Hastanesi`nin binasına taşınan 340 yatak kapasiteli Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde sağlık alanında atılımlar gerçekleşti. Daha önce sadece Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi`nde olan çeşitli branşlardaki sağlık hizmetleri artık Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde bölge insanının hizmetine sunuldu.
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail İşlek, hastanelerinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda hızla sağlık hizmetlerinde atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, " Sağlık Bakanlığı, hastanemizin bölge hastanesi hizmeti verme konusunda ve aynı zamanda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda her türlü desteği veriyor. Karadeniz Bölgesi`nde devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde olmayan branşlarda sağlık hizmeti vermeye başladık. 2 bin 500 gramın
altında doğan kuvözde kalmış bebeklerde kör kalma tehlikesi olduğu için lazerle göz tedavisine başladık. Bu tedavi bölge ilk defa bizde uygulanıyor. Günde 20-30 arası bebeğin dünyaya geldiği hastanemizde kuvöz kapasitesi 45`e ulaşmış durumda. Hastanemizin bölge hastanesi olma statüsünde yenilikler var. Çocuk Nöroloji Ünitesi`ni kurduk. Çocuk nöroloji uzmanımız hizmet vermeye başladı. Daha önce sadece OMÜ Tıp Fakültesi`nde hava geçiren çocuklara çekilen EEG`yi, artık hastanemizde çekmeye başladık. Çocuk
Kardiyoloji ünitesini hizmete soktuk. Çocuk EKO`sunu artık hastanemizde çekiyoruz.
Çocuk endokrinoloji, çocuk alerji ve çocuk nefroloji bölümlerini de hizmete açtık. Aynı zamanda çocuk asistanları da burada hizmete başladılar. Kadın doğum asistanlarımız hizmet almaya başladılar" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Koçarlılılar çeyrek final heyecanını dev ekranda hep birlikte yaşadı Koçarlı, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın çeyrek finale yükselme heyecanını Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev ekrandan hep birlikte izledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Koçarlı Belediyesi Koçarlılıların milli maç coşkusunu tek yürek olarak yaşamasını sağladı. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı vatandaşların maçı rahatça izleyebilmesi için tüm imkanları seferber ederken, maç saatinden önce Cumhuriyet Meydanı, Türk bayraklarıyla donatıldı. Koçarlılılar, ayrıca yanlarında getirdikleri bayraklar ve flamalarla alanı doldurdular. Meydanda kurulan dev ekranda maçın başlamasıyla birlikte heyecan doruğa ulaştı. Maçı izlemeye gelen yüzlerce vatandaş, milli takıma olan desteklerini tezahüratlar ve alkışlarla gösterdi. Maçın her dakikasında yaşanan heyecan, Cumhuriyet Meydanı’nda da hissedilirken, Türkiye’nin attığı her gol, meydanda büyük bir coşkuya neden oldu. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı ve Vatandaşlar, gol sevinçlerini birbirleriyle paylaşarak kutladılar. Maç boyunca süren bu coşku, Türkiye’nin çeyrek finale yükselmesiyle birlikte doruğa ulaştı. Son düdüğün çalmasıyla birlikte meydan, büyük bir sevince dönüştü. Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı maç sonrasında yaptığı açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na etkinliğin gerçekleşmesinden dolayı teşekkür ederek, "Meydanı dolduran tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu heyecanı yaşadık. Türkiye A Milli Futbol Takımı’mızın çeyrek finale çıkmasından dolayıda çok gururluyuz ve mutluyuz. Takımımızı tebrik ediyorum" dedi.