YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 15:22

KADIN GİRİŞİMCİLERİN SERBEST BÖLGE GEZİSİ

A
A
A
KADIN GİRİŞİMCİLERİN SERBEST BÖLGE GEZİSİ

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Serbest Bölge’deki bir tıbbi alet firmasını ziyaret etti.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Samsun’da yaptıkları üretimle kent ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayan firmaları ziyaret etmeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde OSB içerisinde faaliyet gösteren Elektrosan Elektrobakır Sanayi A.Ş.’yi ziyaret eden Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, şimdi de Serbest Bölge’de tıbbi ilaç ampulü ve ilaç firmalarına ilaç dolumu üretimi yapan İmaretçioğlu Tıbbi Aletler Sanayi A.Ş.’yi ziyaret etti. Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy da eşlik etti.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nu, aynı zamanda kurulun da üyesi olan İmaretçioğlu Tıbbi Aletler Sanayi A.Ş. Personel ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Özfurat karşıladı. Kısa bir süre firmada dinlenen konuklar daha sonra, steril malzemeler giyerek imalathaneleri gezdi. Pınar Özfurat ve firmanın diğer yöneticileri, gezi boyunca eşlik ettikleri misafirlere üretim aşamaları hakkında bilgi verdi. Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy da, imalathaneyi gezerken, merak ettikleri konularda yetkililere soru sorarak bilgi aldı.
Firmanın 1990 yılında Çorum’da kurulduğunu ve 2003 yılından beri de Samsun Serbest Bölgesi içerisinde faaliyet gösterdiğini belirten firmanın Pınar Özfurat, "Özfurat ailesi ve Hikmet Koyutürk ortaklığında olan şirketimiz, bugün Türkiye’de Serbest Bölgeler içerisinde sektöründe tek ve Karadeniz Bölgesi’nde de yine ilimizde üretim yapan Adeka İlaç Sanayi ile birlikte iki fabrikadan biri durumundadır. Toplam 6 bin 500 metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren fabrikamızda tıbbi ilaç ampulü ve ilaç firmalarına GMP şartlarında fason olarak ilaç dolumu yapılmaktadır" dedi.
Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Özfurat ise fabrikalarının yıllık 150 milyon boş tıbbi ilaç ampulü ve 100 milyon tıbbi ilaç ampul dolumu kapasitesine sahip olduklarını belirterek, "Şu anda bünyemizde 163 personelle birlikte üç vardiya olarak çalışmaktayız. Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü tüm belgelere sahip olan firmamızın tesislerini büyütmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yıl içinde ek tesislerimizin de faaliyete geçmesiyle birlikte istihdam sayımız da 250’ye çıkacak. Öte yandan, Özbekistan’da da Samsun Taşkent adı altında yüzde 50 Özbek ortaklığında ilaç dolumu yapan başka bir fabrikamız daha bulunmaktadır" diye konuştu.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de Samsun’da böyle bir fabrikanın bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Fabrikadan çok etkilendiklerini ifade eden Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, son derece hijyenik şartlar altında hassas bir şekilde üretim yapan tesislerden gurur duyduklarını ifade etti.
Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Kıyıcı, Samsun ve ülke ekonomisine, istihdamına katkı sağlayan kuruluşları kadınlar olarak desteklediklerini söyledi. Yaklaşık üç saat fabrikada kalan kadınlar, kendilerini misafir eden firma yetkililerine teşekkür ettiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Akciğeri alınan hasta başarılı bir operasyonla 7 yıldır taşıdığı göğüs tüpünden kurtuldu Çorum’da akciğer kanseri nedeniyle sol akciğeri tamamen alınan bir hasta, başarılı bir cerrahi operasyonla 7 yıldır taşımak zorunda olduğu göğüs tüpünden kurtuldu. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi başarılı ameliyatlara bir yenisini daha ekledi. Çorum’da yaşayan Z.Ö.’nün 2017 yılında akciğer kanseri nedeniyle sol akciğeri tamamen alındı. Rahatsızlığı nedeniyle 7 yıldır bronş fistülü (hava kaçağı) sebebiyle göğsüne takılı bulunan tüp ile hayatını sürdürmek zorunda kalan 59 yaşındaki Z.Ö., göğüs tüpünü aldırmak için birçok merkeze başvurdu ancak herhangi bir sonuç alamadı. Son olarak Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği’ne başvuran hasta durumu değerlendirildikten sonra gerçekleştirilen başarılı operasyon ile enfeksiyon riski taşıyan önceki cerrahi bölge korunup, sternotomi (iman tahtası kemiğinin ortadan kesilmesi) yöntemiyle sol akciğere giden nefes borusu onarımı yapılarak sağlığına kavuştu. Başarılı geçen ameliyatın ardından Z.Ö., 7 yıldır taşımak zorunda kaldığı göğüs tüpünden kurtuldu. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Göğüs Cerrahi Kliniği hekimlerinden Dr. Öğr. Üyesi Kerem Karaarslan ve Opr. Dr. Kübra Nur Kılıç’ı tebrik eden başhekim Doç. Dr. Erdal Komut, sadece deneyimli ve seçkin merkezlerde yapılabilen ameliyatın hastanede gerçekleştirilmesi nedeniyle hekimlere teşekkür etti. Sağlığına kavuşan Z.Ö.’ye geçmiş olsun dileklerini ileten başhekim Komut, hastanenin, pek çok klinik ve uygulama bazında artık ülkenin önde gelen hastaneleri arasındaki yerini pekiştirdiğini, hastanede sunulan sağlık hizmeti kalite ve çeşitliliğinin güçlendirilen teknik ve tıbbi cihaz altyapısı ile daha da arttırılacağını ifade ederek, bu yönde yapılmakta olan çalışmaların olumlu sonuçlarının, örnek teşkil eden başarılı operasyon gibi alınmaya başladığını sözlerine ekledi.