ASAYİŞ - 05 Temmuz 2024 Cuma 13:46

Jandarma alıcı gibi davranıp motosiklet hırsızını suçüstü yakaladı

A
A
A
Jandarma alıcı gibi davranıp motosiklet hırsızını suçüstü yakaladı

Sakarya’nın Erenler ilçesinde çalınan motosikletin parçalar halinde sosyal medyada satılmaya çalışıldığı tespit edildi. Jandarma, alıcı gibi davranarak iletişime geçtiği şüpheliyi buluşma noktasında suçüstü yakaladı ve motosikletin diğer parçalarını da buldu.


Olay, 30 Haziran Pazar günü Çaybaşıyeniköy Mahallesi’nde meyana geldi. Edinilen bilgiye göre, O.T.’ye (28) ait evin odunluğundan park halindeki motosiklet çalındı. O.T.’nin şikayeti üzerine Erenler İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri inceleme başlattı. JASAT ekiplerince yapılan araştırmada, çalınan motosikletin parçalarının İnstagram üzerinden satılmaya çalışıldığı tespit edildi. Ekipler, motosikletin parçalarını satan İ.H.T. (21) ve olaya karıştığı düşünülen M.Ç. (17) ile müşteri gibi iletişime geçti ve motor kısmı için 14 bin TL karşılığında anlaştı. Buluşma noktasına gelen şüpheliler, jandarma ekipleri tarafından motor parçasıyla suçüstü yakalandı. Yapılan ev aramalarında motosikletin diğer parçaları da ele geçirildi.


Şüphelilerden M.Ç. serbest bırakıldı, I.H.Y. ise gözaltına alındı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kadınlar EuroLeague’de mücadele edecek kulüpler belli oldu Kadınlar Avrupa Ligi’nin (EuroLeague) 2024-2025 sezonunda mücadele edecek olan takımlar belli oldu. Türkiye’den Fenerbahçe ve ÇBK Mersin doğrudan EuroLeague’de mücadele edecek olup Beşiktaş ise elemelere katılacak. 2024-2025 sezonunda Kadınlar Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan takımlar belli oldu. Türkiye’den Fenerbahçe ve ÇBK Mersin doğrudan EuroLeague’de mücadele edecek olup Beşiktaş ise elemelere katılacak. Normal sezonda 13 kulüp için doğrudan katılım kontenjanı bulunurken, geri kalan üç takım elemelerden sonra belirlenecek. Elemeler iç saha ve deplasman maçları formatında 18 ve 25 Eylül tarihlerinde oynanacak. Elemeleri kaybeden üç takım, 2024-25 sezonunda Kadınlar Avrupa Kupası’nda (EuroCup) doğrudan normal sezonda yer alacak. Kadınlar EuroLeague normal sezon ve elemeler için kura çekimi 18 Temmuz’da Almanya’nın Münih kentinde yapılacak. Sezona direkt katılma hakkı elde eden kulüpler şu şekilde: Fenerbahçe ÇBK Mersin Villeneuve d’Ascq-LM (Fransa) Valencia Basket Club (İspanya) DVTK HUN-Therm Miskolc (Macaristan) Umana Reyer Venezia (İtalya) ZVVZ USK Praha (Çekya) KGHM Polkowice (Polonya) Olympiacos SFP (Yunanistan) Tango Bourges Basket (Fransa) Perfumerias Avenida Salamanca (İspanya) Uni Gyor (Macaristan) Beretta Famila Schio (İtalya) Elemelerde yer alacak kulüpler ise şu şekilde: Beşiktaş Basket Landes (Fransa) Casademont Zaragoza (İspanya) KSC Szekszard (Macaristan) CSM Constanta (Romanya) Zabiny Brno (Çekya)
Sakarya Şehrin en yoğun caddelerinden biri olan Sedat Kirtetepe yenilendi Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki trafiği rahatlatacak işlemlere başladı. Yeni dönemin ilk işlemlerinden biri de şehrin en yoğun caddelerinden biri olan Sedat Kirtetepe Caddesi’ne yapıldı. Her gün binlerce aracın geçtiği caddenin 550 metrelik kısmı bin 500 ton sıcak asfaltla yepyeni bir yüze kavuştu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya ulaşımı için şehre yeni cadde, arterler kazandırırken zamanla deforme olan mevcut yolları konforlu ve güvenli hale getiriyor. Sürüş konforunu önleyen, tehlike oluşturan caddeler Büyükşehir dokunuşuyla yepyeni bir yüze kavuşuyor. Güçlü bir ulaşım altyapısının inşası için ilk işlemlerden biri de Sakarya’nın en yoğun caddelerinden olan Sedat Kirtetepe Caddesi’nde başlatıldı. Sedat Kirtetepe Caddesi’nin 550 metrelik kısmında 1. etap çalışmaları hummalı bir mesaiyle tamamlandı. Caddenin Çark ve DSİ Kavşağı arasındaki bölüm de deforme olan asfalt sökülüp alındı. Dolgu ve mekanik işlemlerin ardından güzergaha 500 ton sıcak asfaltın serimi yapıldı. Bu çalışmayla birlikte her gün binlerce kişinin kullandığı cadde yepyeni bir yüze kavuştu. Sürüş konforu ve güvenliğin arttığı caddenin 2. etabı DSİ Kavşağı ve Şeker Mahallesi Kavşağı arası olacak. Burada da işlem kısa sür içinde başlayacak. YOLBAK’tan yapılan açıklamada, “Şehir merkezi trafiği için önemli bir noktada bulunan Sedat Kirtetepe Caddesi’ndeki 1. Etap çalışmalarını tamamladık. Caddemizin 550 metrelik kısmındaki yaptığımız çalışmayla bin 500 ton sıcak asfaltı şehrimize kazandırdık. DSİ Kavşağı ve Şeker Mahallesi arasındaki 2.etap çalışmalarımızı en kısa sürede başlatıp caddemizi yeni yüzüne kavuşturacağız” denildi.
Van DEM Partili Gevaş Belediyesi 36 işçinin daha işine son verdi Van’daki belediyelerden çıkarılan çok sayıda işçi, DEM Parti’li İpekyolu Belediyesi önündeki eylemlerini sürdürürken, işçi kıyımına başlayan Gevaş Belediyesi de 36 işçinin daha işine son verdi. DEM Parti’li Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndan 1 gün sonra çok sayıda işçinin iş akdine son vermişti. İşten çıkarılan işçiler, HAK-İŞ Van Şubesi öncülüğündeki eylemlerini 67 gündür sürdürüyor. Eylemlere Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve son olarak Gevaş Belediyesinde işlerine son verilen işçiler de eklendi. Gevaş Belediyesinin işine son verdiği işçilerin 4-5 yıldır hizmet verenlerden oluştuğu belirtiliyor. “36 arkadaşımızı işten çıkardılar” Konuya ilişkin konuşan HAK-İŞ Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz, eylemlerinin 67’inci gününde olduklarını belirtti. İşinden olan işçilerin yeniden ekmeğine dönmesi için mücadele verdiklerini ifade eden Akdeniz, “Yine Van’ın Gevaş ilçesindeki belediyede 36 arkadaşımızı işten çıkardılar. İşten çıkarılan bu arkadaşlarımızın her biri 4-5 yıldır çalışanlardı. Bunlar 3-5 aylık çalışanlar da değildi. Geçtiğimiz iki gün içinde Gevaş Belediyesi de işçi kıyımına başladı. İşçi çıkışları daha DEM Parti tarafından sürdürülüyor. Müzakere çağrılarımıza herhangi bir olumlu yanıt gelmedi. Eylemelerimizin sonlandırılacağını umuyorlar, ama böyle bir ümide kapılmasınlar. Bu insanlar da bir an önce ekmeklerine geri dönsünler. İşçi kıyımları yavaş yavaş diğer arkadaşlarımızın başlarına da gelecektir. Bunlar 7-10 yıllık işçilere yavaş yavaş sirayet ediyor” dedi.
İzmir Kalça protezi önerilen Rus hasta, İzmir’de kök hücre tedavisi ile iyileşti Rus vatandaşı 46 yaşındaki Aleksandra Kosenko, kalça ağrıları nedeniyle her iki kalçasına protez önerildiği için başvurduğu İzmir Şehir Hastanesinde, uygulanan kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuştu. Son teknoloji tıbbi cihazlar, modern ameliyathaneler, konforlu hasta odaları ve uzman kadrosuyla Türkiye’nin en büyük 4. hastanesi olan İzmir Şehir Hastanesi, son 3 ayda 39 farklı ülkeden 119 hastaya sağlık turizmi ve turist sağlığı kapsamında hizmet verdi. Son olarak, Rus vatandaşı 46 yaşındaki Aleksandra Kosenko, kalça ağrıları nedeniyle her iki kalçasına protez önerildiği için araştırmalar sonucunda İzmir Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniğini tercih etti. Ortopedi Uzmanı Dr. İlker Şenses, Kosenko’ya yapılan tetkikler sonucu kalça avasküler nekroz (kan akışının yetersizliği nedeniyle kemik dokusunun zayıflaması) tanısı koydu ve kalça protezi yerine kök hücre tedavisi uyguladı. Ameliyathanede anestezi altında yarım saat süren kapalı yöntemle yapılan işlem sonrası, Kosenko bir gün sonra şifa ile taburcu edildi. Kosenko, hastane hakkında duyduğu olumlu yorumlar ve gelişmiş teknolojisi nedeniyle İzmir Şehir Hastanesini tercih ettiğini belirterek, "Rusya’dan geldim ve hastane hakkında çok güzel şeyler duydum. Buradaki gelişmiş teknoloji nedeniyle de burayı tercih ettim. Çok memnunum. Doktorum ve personeller çok ilgilendiler, hizmet çok güzel. Rusya’da herkese tavsiye edeceğim" ifadelerini kullandı. Ortopedi Uzmanı Dr. İlker Şenses ise, "Türkiye’de doktor olarak çalışan ablasının tavsiyesi üzerine Rusya’dan gelen, kendisi de doktor olan hastamıza kendi ülkesinde tanı konmuş ve kalça protezi önerilmişti. Kliniğimizde yaptığımız tetkikler sonucu erken evre kalça avasküler nekroz tanısı koyduk ve kalça eklemini kurtarabilmek için kök hücre tedavisi uygulama kararı aldık. Sağlığına kavuşan hastamız bir gün sonra taburcu edildi" dedi.