ÇEVRE - 02 Nisan 2025 Çarşamba 15:42

Heyelan bölgesine anında müdahale

A
A
A
Heyelan bölgesine anında müdahale

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Memduhiye Mahallesi’nde heyelan sonucu yolun çöktüğü bölgeye anında müdahale ederek çalışmalar başladı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu sabah saatlerinde meydana gelen bir heyelan sonrasında harekete geçti. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) ekipleri, Sapanca Memduhiye Mahallesi grup yolunda yaşanan heyelan sonrası çöken yola anında müdahale etti. Birçok mahalleyi birbirine bağlayan grup yolu, heyelan sonrası geçici olarak trafiğe kapatıldı ve bölgede hummalı bir çalışma başlatıldı. 100 metre uzunluğundaki grup yolunun ilgili bölümünde çöken alan kazıldı, altına dolgu yapılmak üzere işlemlere başlandı. Yolun çöken bölümü kazı sonrasında yapılacak 1.500 metreküplük heyelan taşı dolgusu uygulamasından sonra yenilenecek. YOLBAK ekipleri 100 metrelik alanda sil baştan bir asfalt yenileme çalışması gerçekleştirecek.


Büyükşehir’den yapılan açıklamada, "Sabah saatlerinde aldığımız heyelan ihbarı üzerine YOLBAK ekiplerimiz bölgeye süratle ulaşarak gerekli tedbirleri almıştır. Memduhiye yolunun çöken bölümü çevrilmiş ve tahribatın onarılması için çalışmalara başlanmıştır. Geçici süreyle trafiğe kapatılan alanda çalışmalarımız hızla tamamlanacak ve grup yolumuz yenilenecektir. Yaşanan bu hadisenin cana bir zeval getirmemiş olması en büyük tesellimizdir" denildi.



Heyelan bölgesine anında müdahale

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris’te Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yılı kutlandı Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bir akşam yemeği programı düzenlenirken, emekliye ayrılan polislere de plaket takdim edildi. Siteler Mahallesi’nde bir otelde gerçekleşen yemekli etkinliğe Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Fatmagül Yörük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Berker Dongul, hakimler, savcılar, Güney Ege Grup Komutan vekili, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, şehit polis yakınları ve gaziler katıldı. Programda konuşan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya Türk Polis Teşkilatı’nın milletin huzur ve güvenliğinin teminatı olduğunu belirterek, "Fedakarca görev yapan, canı pahasına halkımızın güvenliğini sağlayan tüm polislerimize minnettarız. Polis Teşkilatımız, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Bu vesileyle, görevi başında şehit olan tüm emniyet mensuplarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tüm polislerimizin Polis Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından, emekliye ayrılan Komiser Bahadır Türkyaşa ve Polis memuru Mehmet Acar’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. Program, İlçe müftüsü Yunus Açar’ın duasının ardından sona erdi.