ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 15:31

DEAŞ’ın Sakarya yapılanmasına yönelik duruşma başladı: 11’i tutuklu 26 sanık hakim karşısında

A
A
A
DEAŞ’ın Sakarya yapılanmasına yönelik duruşma başladı: 11’i tutuklu 26 sanık hakim karşısında

Sakarya’da DEAŞ terör örgütünün yapılanmasına yönelik 11’i tutuklu 26 sanık hakim karşısına çıktı. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve avukat beyanlarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.


DEAŞ terör örgütünün Sakarya yapılanmasına yönelik gerçekleşen operasyonlar neticesinde yakalanan 26 şüphelilerden 11’i tutuklanmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 242 sayfalık iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. DEAŞ’ın sözde Marmara Bölgesi sorumlusu B.Ö.’nün Sakarya’ya sanıklardan E.K’yi "sözde vali" olarak görevlendirdiği yönünde istihbari bilgilerin bulunduğu belirtilen iddianamede, E.K’ye ait Adapazarı ilçesindeki yasa dışı mescide gelen, burayla ilgilenen ve sorumluluk üstlenen şahısların tespiti gayesiyle iletişimin denetlenmesi ve fiziki takip çalışmalarına başlanıldığı belirtildi. Sanıkların haftanın bir günü az sayıda kişiyle örgütsel toplantı gerçekleştirdiği ifade edilen iddianamede, yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve toplama kararı bulunan kitap ele geçirildiği aktarıldı. Ayrıca iddianamede, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15’er yıla, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçundan ise bir sanığın 6 aydan 1 yıla, bir sanığın 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.



"Benim dönemimde iş yerinde namaz kılınmadı"


Açılan davanın ilk duruşmasına, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. iddianamenin özetinin okunmasının ardından başlayan duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık E.K., "Mescit diye tabir edilen iş yerini 2023 yılının Ekim ayında kapattım ve kimseye devretmedim. Benim dönemimde iş yerinde namaz kılınmadı, mescit olarak kullanılmadı. Cuma namazı kılınması, sohbet gibi faaliyetlerden ve mescit olarak kullanılmasından haberim yoktur. Örgüt içerisinde görevlendirilmem söz konusu değildir. Aleyhe tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi.



"Hiçbir örgütsel konuşma yapmadım"


Tutuklu sanık M.F., terör örgütüyle bir irtibatının olmadığını iddia ederek, "Birkaç kez denk geldiğinde cuma namazı kıldım. Zaten orası bir iş yeriydi, düzenli sohbet yoktu. Hacamat yapılırken sohbet oluyordu" diye konuştu. Tutuklu sanık D.Ö. de, "Sohbet ve örgütsel toplantılar olmadı. Hiçbir örgütsel konuşma yapmadım. Bu yöndeki iddiaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.



"Ben hacamat için kiraladım"


Söz hakkı verilen tutuklu sanık Y.B. ise "Sanık E.K.’den önce de hacamat yapılıyordu. Sonra ben hacamat için kiraladım. Gelenlerin namaz kılması için bir yer yaptım. Örgüte katılma gibi bir düşüncem olmadı. Telegram adresi ve numarası bana ait değildir. Hiçbir yere öz geçmiş göndermedim, telefonum ikinci eldi, hacamat için gelenler telefonumu kullanıyordu, onlar göndermiş olabilir. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.


Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenilmesine ve avukat beyanlarının alınmasına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Tek yumrukla böyle komalık etti, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor Antalya’da çiçekçilik ile uğraşan iki kişinin sosyal medyada aynı fotoğrafı kullanma tartışmasında taraflardan birisi aldığı yumruk darbesi ile komalık oldu. Yaşanan olay saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.Akıllara durgunluk veren olay, 12 Ekim Cumartesi günü Antalya’nın Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi Andızlı Sokak üzerinde bulunan toptan çiçek satışı yapılan bir işletmede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kıvanç Ş.’nin (44) yabancı uyruklu olduğu öğrenilen eşi tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan çiçek buketi fotoğrafları, Eşref Yunus Yıldırıcı’nın (29) kız kardeşi F.Y. tarafından ekran görüntüsü alınarak işletmeye ait sosyal medya hesabından paylaşıldı. Fotoğrafı fark eden Kıvaç Ş. ile Eşref Yunus Yıldırıcı arasında fotoğrafın paylaşımı nedeniyle tartışma yaşandı.Tek yumrukla komalık ettiKardeşinin hata yaptığını belirten Eşref Yunus Yıldırıcı, Kıvaç Ş.’den özür dileyerek footğrafları sosyal medyadan sildi. Ancak, eşinin fotoğraflarının paylaşılmasına sinirlenen Kıvanç Ş., akşam saatlerinde Yıldrırıcı’nın bulunduğu çiçek deposuna gitti. Eşref Yunus Yıldırıcı ile birlikte deponun içine giren Kıvanç Ş. bir anda Yıldırıcı’ya vurmaya başladı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayda Yıldırıcı aldığı yumruk darbesi ile bir anda yere yığılırken öfkesi dinmeyen Kıvanç Ş. vurmaya devam etti. Bu sırada işletme sahibi A.O. içeriye girerek Kıvanç Ş.’yi sakinleştirerek uzaklaştırmaya çalıştı. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.Yoğun bakımda tedavisi sürüyorBilinci kapalı olan Eşref Yunus Yıldırıcı 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulansla Kepez Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Kıvanç Ş. ise olay yerine gelen devriye ekipleri tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Yoğun bakıma kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Eşref Yunus Yıldırıcı’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, Kıvanç Ş. ise polis merkezindeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan depo sahibini A.O.’nun yeğeni olan Eşref Yunus Yıldırıcı’nın ağır yaralandığı olaydan kısa süre sonra kalp krizi geçirdiği ve hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.(RB-
Mersin Otoyol jandarması Mersin’de göreve başladı Mersin’de, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde oluşturulan Otoyol Jandarma Komutanlığı, törenle göreve başladı. 29 araç ve 160 personelin görev alacağı otoyol jandarmasının göreve başlaması dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, otoyollarda jandarma ekiplerine yeni sorumluluklar yüklendiğini belirterek, "Jandarma Teşkilatımız, üstlenmiş olduğu diğer tüm görevlerde olduğu gibi bu görevi de aynı özveri ve başarıyla yerine getirecektir. Otoyol Jandarma Komutanlığımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ise konuşmasında, yeni teşkil edilen Otoyol Jandarma Komutanlığının kurulması ile 81 kilometre Adana - Mersin ve 66 kilometre Tarsus - Pozantı kesimi olmak üzere toplam 147 kilometrelik otoyolun, Mersin Otoyol Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanına verildiğini söyledi. Jandarma Otoyol Komutanlığının bu yollarda, 2 otoyol jandarma karakol komutanlığı, 160 personel ve 29 araç ile hizmetlerini yürüteceği bilgisine veren Atasoy, "Otoyol Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde emniyet ve asayişin sağlanması, otoyollarda vatandaşların güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak için 7/24 hizmet vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından okunan dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi.
Bursa Öcalan hakkında ’şartlı salıverme’ teklifine şehit ve gazi derneklerinden tepki DEM Parti tarafından meclise sunulan ’şartlı salıverme’ teklifine şehit ve gazi dernekleri tepki gösterdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri komisyona gönderilen kanun teklifi hakkında açıklama yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından meclise sunulan müebbet hapis cezası alanları kapsayan 110 maddelik ’şartlı salıverme’ kanun teklifine şehit ve gazi dernekleri tepki gösterdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri kanun teklifine karşı yaptığı açıklamada, “Uyuyan sinir uçlarımız uyandırılırsa önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını asla unutmasınlar” dedi. “Şehitlerimizin kanı şimdiye kadar yerde kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır” Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri yaptığı açıklamada, “Bölücü terör örgütünün, maalesef Gazi Meclisimizde bulunan sözde siyasi temsilcilerinin terörist başı ve tüm terör olaylarının baş müsebbibi olan bebek katili Abdullah Öcalan’a ve diğer teröristlere özgürlük kisvesi altında başlattıkları eylem ve açıklamalar şu anda meclis komisyonlarına taşınmak istenmektedir. 8 Ekim 2024 tarihinde, aralarında bebek katili Abdullah Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılanların şartlı salıverilmelerini de kapsayan 110 maddelik kanun teklifi meclis komisyonuna sunulmuştur. Ne ilginçtir ki teklif jet hızıyla komisyona gelmiştir. Bu deli saçması tasarı komisyona gelirken hamasi vatan ve millet nutukları atanlar nerededir? Yoksa bir oldubittiye getirilip milletimizin sinir uçlarına dokunmak mı istiyorlar. Böyle bir şeyi asla yapmalarını önermiyoruz. Uyuyan sinir uçlarımız uyandırılırsa önünde duramayacakları bir sele maruz kalacaklarını asla unutmasınlar. Yüce milletimiz, şehit ailelerimiz 8 bin 500 lira, gazilerimiz asgari ücret düzeyinde maaş alıp, ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele ederken ve zaten yaralıyken bir de böyle bir yara daha açılmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Teröre karşı mücadele ederken can veren bizler, kanlarımızla vatanın her karış toprağını sulayan şehit ve gazi ailelerimiz; Gazi Meclisimizin çatısı altında terör yandaşlarını, terör sevicilerinin barındırılmasını ve Türkiye Cumhuriyetimizin nimetlerinden faydalanmalarını istemiyoruz. Aziz milletimiz şehit anne, baba eş ve çocukları ile kahraman gazilerimiz olarak başta vatan evlatlarının katili, cani, bebek katili terörist başı Abdullah Öcalan olmak üzere ve diğer teröristlere özgürlük, şartlı salıverilme gibi saçma, akla ve gerçeğe uymayan bu deli saçması kanun teklifinin söz konusu bile edilmemesini önce hükümetimizden sonra Gazi Meclisimizde bulunan ülkesine ve milletine bağlı milletvekillerinden talep ediyor ve bu durumu lanetleyen açıklamalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bursa Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı, öğrencilere altın tavsiyeler Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı, öğrencilerle düzenlenen söyleşiye katıldı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan voleybolcular, başarılı sporcu olmanın püf noktalarını paylaştı. Nilüfer’i ligde başarıyla temsil eden Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı, öğrencilerle buluşarak, onları spora teşvik etmeye devam ediyor. Kadın voleybolcular, bu defa 400 öğrenciyle bir araya geldi. Düzenlenen söyleşiye Başantrenör Haluk Korkmaz, teknik heyet ve voleybol takımının oyuncuları katıldı. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan sporcular, başarılı olmanın yollarını paylaşarak; kariyer, stres yönetimi ve motivasyon üzerine gelen soruları yanıtladı. Voleybolcular, öğrencilere spor yapmanın önemi ve özel hayata kattığı kazanımları anlattı. Başarılı bir sporcu olmak için mental dinlenme kadar bedensel dinlenmenin de önemli olduğunu belirten Nilüfer’in başarılı voleybolcuları, spor vakitleri dışında da sosyalleşmeleri önerisinde bulundu. Başantrenör Haluk Korkmaz, takımların kendi içinde bir disiplin sistemine sahip olduğunu belirtti. Korkmaz, takım olma bilincinin de sorun çözme becerisiyle doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı. Haluk Korkmaz, ekip olmanın ve savaşmanın başarı için olmazsa olmaz kriterler olduğunun da altını çizerek, takımından son derece memnun olduğu söyledi. Keyifli geçen söyleşinin sonunda kura çekimi yapıldı. Kurayı kazanan şanslı öğrenciler, Nilüfer Belediyespor Eker Kadın Voleybol Takımı’nın maçını izlemeye hak kazandı.