ASAYİŞ - 21 Ekim 2024 Pazartesi 11:14

5 iş yerinin kül olduğu yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

A
A
A
5 iş yerinin kül olduğu yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Sakarya’nın Serdivan ilçesi D-100 kara yolu üzerinde bulunan kauçuk fabrikasında çıkan ve bitişikte bulunan 4 iş yerine daha sıçrayan yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Yangın, sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alınarak söndürülürken hasar havadan görüntülendi.


D-100 kara yolu Beşköprü Mahallesi mevkiinde saat 02.00 sularında kauçuk fabrikasında yangın çıktı. Alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangın bitişikteki 4 iş yerine daha sıçradı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Destek gayesiyle bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazöz ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait TOMA araçları da sevk edildi. SAKTİM ekiplerinin de destek verdiği yangında ekipler, toplamda 5 iş yerini etkisi altına alan alevleri söndürmek için seferber oldu. 28 araç ve 60 itfaiye personelinin yoğun çaba sarf ettiği yangın sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. 5 iş yerinin kül olduğu yangını boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Yangın verdiği hasar havadan da görüntülendi.



5 iş yerinin kül olduğu yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kurnaz: “Geri dönüşümü her alanda yaygınlaştıracağız” Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Sıfır Atık Projesi’ni başarılı bir şekilde uygulamakta kararlıyız. İlkadım’da her alanda geri dönüşümü yaygınlaştıracağız. Hemşehrilerimizi bu noktada duyarlı olmaya ve çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz” dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, atık yağları ve atık pillerin doğaya karışmadan toplanması adına gerekli çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda atık yağları ile atık pilleri bir arada toplanmasına imkan sağlayan AYPİKUT’ları yeniliyor. İlçe genelinde 40 farklı noktada bulunan AYPİKUT’ları belirlenen program dahilinde sırasıyla değişimi yapan ekipler ilk etapta Kalkancı ve Karasamsun Mahallerinde bulunan AYPİKUT’ları yeniledi. Doğanın ve insanlığın geleceği için geri dönüşüme büyük önem verdiğini ifade eden Başkan İhsan Kurnaz, “Sıfır Atık Projesi’ni çok önemsiyoruz. Doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Tekstil, metal, cam, kağıt başta olmak üzere her alanda geri dönüşümü yaygınlaştırmakta kararlıyız. Sadece İlkadım için değil, daha temiz çevre ve daha yaşanabilir Türkiye için çalışıyoruz. Bu doğrultuda sadece ambalaj atıklarının geri dönüşümü ve bunların değerlendirilmesi noktasında değil, birçok geri dönüşecek malzemeleri (pil atıkları, atık yağlar, teknoloji atıklar gibi) konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Karadeniz’de tek olan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezimizle geri dönüşebilen materyalleri türünde ayrıştırıp lisanslı firmalar aracılığıyla ekonomiye kazandırıyoruz. Geri dönüşüme büyük katkı sağlayan ekipmanlar maalesef vatandaşlarımız tarafından yanlış kullanılıyor ya da kullanılmaz hale geliyor. Çevreye, doğaya özellikle milli ekonomiye hizmet eden AYPİKUT’ların doğru ve etkin kullanımları için kararlılıkla çalışıyoruz. Atık piller ve bitkisel atık yağlar, doğamıza zarar veren en büyük tehditlerden biri. Bu tehdidi vatandaşlarımızla birlikte fırsata çevirebiliriz. Unutmayalım ki, her atık doğru yönetildiğinde çevreye zarar vermek yerine yeni bir enerji kaynağına dönüşür. Her bir hemşehrimizi bu noktada duyarlı olmaya ve çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.