YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 17:01

BAŞKAN DİŞLİ, KARAMAN`DA YAPILAN SPOR TESİSLERİNİ GEZDİ

A
A
A
BAŞKAN DİŞLİ, KARAMAN`DA YAPILAN SPOR TESİSLERİNİ GEZDİ

Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatih Doğan`la birlikte Karaman Mahallesi`nde yapımı devam eden spor tesislerini gezen Başkan Süleyman Dişli, tesisin inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.1 ay içinde bitirilmesi düşünülen tesislerde, dörtlü soyunma odaları, 1200 kişilik portatif tribün ve gelen seyircilerin ihtiyacını karşılayacak kantin ve tuvaletler bulunuyor. Altyapı çalışmaları bittikten sonra alan Türkiye Futbol Federasyonu tarafından FIFA 1 Yıldız Sertifikalı Suni Çim ile kaplanacak.
Karaman Mahallesi Spor Tesisleri`nin ihalesi yapıldıktan sonra hızla ilerlediğini belirten Başkan Dişli, yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine yapılacak ve 2 kattan oluşacak spor tesisinin bin 216 metrekaresinin idari binadan oluşacağını kaydetti. Tüm detayları düşünülerek yapılan spor tesislerinde, 222 bin metrekareden oluşan kafeterya ve 200 metrekareden oluşan fitness salonu da yapılacak.20 odadan oluşan spor tesisinde her odanın internet bağlantısı da bulunacak. Maliyeti 2 milyon TL`ye yakın olan sahanın her iki yanında toplamda 1200 kişinin müsabaka seyretmesine müsait tribün yapılacak.
Karaman Mahallesi`ndeki bu sosyal tesisin bölge halkının keyifli vakit geçirmesini sağlayacağını kaydeden Başkan Dişli, ``Belediyemiz sınırları içinde bulunan Karaman mahallemizde de insanlarımızın kültür ve sosyal güzellikleri en iyi şekilde yaşamasını istiyoruz. Bunun için bu tesislerde tüm detayları düşünmeye özen gösteriyoruz.``dedi.Başkan Dişli ayrıca inşaatı devam eden tribünlerin sıcak ve soğuk hava şartları dikkate alınarak yapılması talimatını verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Büyükşehir’in Umre projesine yoğun ilgi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin evliliklerinde 41 yılı dolduran çiftlere yönelik düzenlediği umre programına başvurular yoğun ilgi görüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin evliliklerinde 41 yılı dolduran çiftlere yönelik düzenlediği umre programına başvurular yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesiyle hayata geçirilen proje kapsamında başvurular, 30 Nisan 2025 tarihinde sona erecek. Programa katılmak isteyen çiftlerde, 1 Ocak 2025 tarihinden önce Gaziantep’te ikamet etmeye başlamış olma, evlilikte en az 41 yılı tamamlama ve eşlerden herhangi birinin daha önce hac ya da umre ziyareti gerçekleştirmemiş olma şartı aranıyor. Bu kriterleri karşılayan tüm başvurular kabul ediliyor. Kutsal topraklara gerçekleştirilecek ziyaretlerde şartlara uygun olan her çiftin gidiş sıralamaları ise kura yöntemiyle belirlenecek. Başvurular, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında kurulan Umre Masası’ndan yüz yüze yapılabildiği gibi, www.gaziantepailem.com/basvuru/umre adresi üzerinden çevrim içi olarak da gerçekleştirilebiliyor. Aile kurumunun güçlendirilmesi ve uzun yıllar süren evliliklerin teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan proje, sosyal sorumluluk anlayışıyla hayata geçirilen önemli bir uygulama olarak öne çıkıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu girişimle ailelerin uzun süreli birlikteliğine destek olmayı, toplumda birlik ve beraberliği pekiştirmeyi hedefliyor.
Hatay Tarihi Danaahmetli Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Karasu Nehri üzerine 16. yüzyılda inşa ettirildiği rivayet edilen Danaahmetli Köprüsü’nde restorasyon süreci tamamlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Hummalı çalışmalar sonrası köprüdeki restorasyon çalışmaları tamamlandı ve gelecek nesillere aktarılacak bir eser tarihe yeniden kazandırıldı" dedi. Türkiye’nin tarihi ve kültürel yapısıyla önde gelen şehirlerinden Hatay, binlerce yıldır medeniyetlerin beşiği olmaya devam ediyor. Bölgedeki tarihi eserler yüzlerce yıl öncesini günümüze yansıtıyor. Kırıkhan ilçesinde Karasu Nehri üzerinde yer alan ve 16. yüzyılda inşa ettirildiği rivayet edilen tarihi Danaahmetli Köprüsü, Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Dairesi Başkanlığı tarafından restore edildi. Osmanlı köprü mimarisinin önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen 84 buçuk metre uzunluğuna ve 4 buçuk metre genişliğe sahip, 6 kemer açıklığına sahip yapının kazı çalışmaları sırasında 2 kemeri daha gün yüzüne çıkarıldı. Köprünün yeniden kazanımıyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Hatay’ımız için çok kıymetli bir tarihi eseri ayağa kaldırmanın sevincini yaşıyoruz. Danaahmetli Köprüsü’nün restorasyon süreci 2020 yılında başlamıştı. Covid-19 süreci ve 6 Şubat depremleri sebebiyle restorasyon süreci uzamıştı. Hummalı çalışmalar sonrası köprüdeki restorasyon çalışmaları tamamlandı ve gelecek nesillere aktarılacak bir eser tarihe yeniden kazandırıldı. Bugün tarihimize ve kültürel mirasımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Yayman, restorasyon sürecine verdikleri desteklerden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’e teşekkürlerini dile getirdi.
Sakarya Erenler Belediyesi larva ilaçlama çalışmalarına başladı Havaların ısınmasıyla birlikte yaşamı olumsuz etkileyen karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarının başladığını ifade eden Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, "İlçemiz genelinde ilaçlama çalışmalarımızı belirlediğimiz takvim çerçevesinde yoğun bir şekilde sürdüreceğiz" dedi. Erenler Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarına başladı. Ekipler özellikle bu dönemlerde haşere üretebilecek her noktada larva ilaçlama çalışmalarını titizlikle etkin bir şekilde yürütüyor. Gerçekleşen çalışmalarda ilçe genelinde karasinek ve sivrisineklerin birinci derecede üreme noktaları ilaçlanarak halk sağlığının korunması amaçlanıyor. İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, "Hemşehrilerimiz için her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz bir süredir kahverengi kokarca böceği ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyordu. Şimdi ise havaların ısınmasıyla birlikte yaşamı olumsuz etkileyen karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarımıza başladık" dedi. Başkan Şenol Dinç, "İlçemiz genelinde ilaçlama çalışmalarımızı belirlediğimiz takvim çerçevesinde yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın sağlığı her zaman önceliğimizdir ve çalışmalarımızda kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan onaylıdır. Bu kapsamda gerekli ilaçlarımız, ekiplerimiz ve ekipmanlarımız ile sahadayız" şeklinde konuştu.