SPOR - 22 Temmuz 2023 Cumartesi 10:16

Vali Yılmaz: "Osmaniyespor için herkesin desteğini bekliyorum"

A
A
A
Vali Yılmaz: "Osmaniyespor için herkesin desteğini bekliyorum"

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yeni sezonda TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan Osmaniyespor için herkesin desteğini beklediğini söyledi. Vali Yılmaz, kulüp başkanı Bülent Çenet’e güvendiğini ve bu işin onula iyi gittiğini belirterek, “Osmaniye sporumuza inşallah güzel hizmetleri devam edecek ve devam etmesini de istiyoruz” dedi.


Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesindeki bir pastanede, Osmaniyespor’a destek için belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.


Osmaniye’yi temsil edecek, Osmaniye’ye yakışacak bir spor takımının olmasını herkesin istediğini belirten Vali Erdinç Yılmaz “Kentteki 560 bin nüfusun hepsine sorsanız Osmaniye’yi temsil edecek çok iyi bir takım olmasını isterler. Biz tabi imkânlarımız ölçüsünde takımımız için en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Elimizdeki şartları çok zorluyoruz. Ama takımımız için her kesin desteği şart” dedi.


Vali Yılmaz toplantıya katılan belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada, “Burada sizler Osmaniye adına söz sahibi olacak, Osmaniye’yi temsil edecek insanlarsınız. Dolayısıyla sizlerin de bu işte elinizi taşın altına koyup sahiplenmeniz lazım. Miktar olarak bir şey ifade etmeyeceğim, ama herkesten destek beklediğimi ifade etmek istiyorum. Somut olarak destek bekliyorum. Osmaniye’yi temsil edecek bir takımın olması lazım” diye konuştu.


Kulüp Başkanı Bülent Çenet’e de güvendiğini aktaran Vali Yılmaz,"Bülent başkanla bu iş iyi gidiyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Osmaniye sporumuza inşallah güzel hizmetleri devam edecek ve devam etmesini de istiyoruz. Sporu, spor dünyasını biliyor, bu işi de iyi anlıyor. Kendisine de bu sorumluluğu aldığı için teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.



-Başkan Çenet: "Güzel ve şehrimize yakışır bir takım oluşturup sahaya çıkacağız"


Osmaniyespor Kulüp Başkanı Bülent Çenet ise konuşmasında; “2023-2024 sezonu için 24 tane futbolcu, teknik heyet, masör ekibimiz Nevşehir’de kampa başlamış durumda. Tabi bununla birlikte takımımızda ki futbolcularımıza ödemelerimiz olacak. Geçmiş döneme ait kulübümüzün herhangi bir borcu yok. Bu senede fiyatlar oldukça çok yüksek durumda. Mutfak giderlerimiz, deplasman için uçak ve otel masraflarımız çok fazla arttı ve bu nedenle bizlerinde bunu kaldıracak gücü kalmadı. Değerli büyüklerimiz, ağabeylerimiz, işadamlarımız başkanlarımız bizlere destek verirlerse inşallah bu sene de güzel ve şehrimize yakışır bir takım oluşturup ve Osmaniye spor olarak sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı.


Vali Yılmaz: "Osmaniyespor için herkesin desteğini bekliyorum"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 7. Kayseri Kitap Fuarı’nda Talas rüzgarı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Ticaret Merkezi!nde düzenlenen 7. Kayseri Kitap Fuarı’nda Talas Belediyesi rüzgârı esti. 513 yazar, 412 yayınevi ve milyonlarca kitabın yer aldığı fuarda stant açan Talas Belediyesi’nin, ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarının gerçeği aratmayan minyatürleri büyük beğeni topladı. İlçenin tarihi simgelerinden Kiçiköy Mahallesi’ndeki Gölbaşı Meydanı’nda bulunan Ali Saip Paşa Çeşmesi, Osmanlı Kültür Sokağı ve tarihi motiflerin yer aldığı stantta ayrıca tarihi ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı Rota Talas ile Kayseri Girne Hattı, Benim Adım Talas, Talas Zaman Mekân İnsan Manzaraları, Yaman Dede ve Talas Nağmeleri gibi kültürel yayınlar da sergileniyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da 7’den 70’e her yaştan kitapseverlerle buluştuğu stantta ilçenin tarihi hakkında da bilgiler veriliyor. Başkan Yalçın’ın öğrencilerle buluşup sohbet ettiği stantta ayrıca büyüklerle de yakından ilgileniyor. Fuarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Yalçın, “Büyükşehir Belediyemiz ve SUN Fuarcılık işbirliği ile şehrimizde gerçekleştirilen 7. Kayseri Kitap Fuarı’nın açılışını yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi birbirinden değerli yazarların ve yayınevlerinin misafir olacağı fuara ve de görülmeye değer güzelliğiyle Talas Belediyesi standına davet ediyorum" şeklinde konuştu. 7. Kayseri Kitap Fuarı’nın kapıları 20 Ekim Pazar gününe kadar kitapseverlere açık olacak.
Tunceli Uz. Dr. Babaoğlu Elkhatroushi: “Gripten korunmanın yolu, kişisel korunma ve aşılanmadır” Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Babaoğlu Elkhatroushi, gripten korunmanın en önemli yolunun kişisel korunma önlemleriyle birlikte grip aşısı olduğunu söyledi. İnfluenzanın mutasyon geçiren bir virüs olması nedeniyle her yıl mutlaka grip aşısı olunması gerektiğinin altını çizen Uzman Dr. Burcu Babaoğlu Elkhatroushi, “Mevsimsel gripten aşılanmayla korunabiliriz. Özellikle riskli grupların aşılanarak korunması yoğun bakım yatışlarını engeller ve ölümle dahi sonuçlanabilecek bir salgının önüne geçmek için önemli bir yoldur. Grip aşısı 6 aydan büyük çocuklara, 5 yaşından küçük çocuklara, 65 yaş üstü kişilere, akciğer, karaciğer, böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı olan gruplara, 12 haftadan sonra hamilelere mutlaka önerilmektedir. Bunların dışında bu kişilerin çevresindekilerin de aşılanmasını öneriyoruz” dedi. Grip aşısının kızarıklık, şişlik, ağrı ya da yüksek ateş dışında herhangi bir yan etkisi bulunmadığını söyleyen Dr. Babaoğlu Elkhatroushi, yumurta alerjisi olanlar ile aşı yaptırdıktan sonra ciddi alerjik reaksiyonla karşılaşan kişilerin aşı yaptırmaması gerektiğini belirtti. Sağlık personeli ile öğretmenlerin de mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini kaydeden Dr. Babaoğlu Elkhatroushi, “Grip aşısının Ekim ve Kasım ayında yapılmasını öneriyoruz. Bağışıklığı sağlam kişilerde aşılama 6 ay kadar koruyuculuğunu devam ettirmektedir. Grip aşıları aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Grip önlenmesi gereken bir hastalıktır ve tek yolu da aşılanmaktır” diye konuştu.
Adana Adana polisinden öğrencilere terör ve internet uyarısı Adana Emniyet Müdürlüğü öğrencileri terör ve internet konusunda hem sözlü hem de broşürle uyardı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Bürosu tarafından “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi çerçevesinde Siber Suçlarla Mücadele Toplum Destekli Polislik, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrenci çıkarması yapıldı. Polisler hem lise hem de üniversite öğrencilerini kötü alışkanlıklar, internet, terör örgütleri, hırsızlık, dolandırıcılık gibi konulara karşı bilgilendirdi. Terör polisleri özellikle üniversiteyi kazanıp Adana’ya gelen ve yurtta kalan öğrencilere ile ailelerine terör örgütlerinin eleman kazanma ve propaganda faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Son dönemlerde yurt içinde çok fazla etkinliği kalmayan, eylem gücü kırılan terör örgütlerinin, eleman temini için başta üniversite öğrencileri olmak üzere gençlere yönelik propaganda faaliyetlerine ağırlık vereceği belirtildi. Polis örgüt mensuplarının, kayıt için gelen öğrencilere işlemlerinde yardım etme, kalacak yer ve burs ayarlama gibi bahanelerle yaklaştıklarını, daha sonra bu ilişkiyi geliştirerek öğrencileri örgüt içine çekmeye çalıştığı konusunda bilgilendirdi. Polis terör örgütlerinin gençler üzerindeki "kirli emelleri" anlatıldı. Polis öğrencilere "Yeni hayatımız ve geleceğimiz için 6 altın hatırlatma" başlığıyla altın değerinde uyarılarda bulunarak. “Arkadaş seçimi, her söylenene, yazılana, anlatılana, gösterilene inanmayın. Gerektiğinde "hayır" deyin. Gözlemci, tarafsız bakma ve araştırmacı olun, ayrımcılık, suiistimal, istismar konularına dikkat edin, kanunsuz ve şiddet içerikli faaliyetlere katılmayın” dedi. Terörün dışında öğrencilere interneti doğru kullanma, dolandırıcılara karşı duyarlı olma, internet üzerinden şiddet içeren oyunlara bağımlı olamama gibi konularda da uyarıda bulundu. Polis öğrencilere bu uyarıları içeren bir de broşür dağıttı.
İstanbul Deniz personeli olma hayali suya düştü, 30 bin lira dolandırıldı Maltepe’de genç bir hemşire yurt dışında gemi personeli olarak 3 bin 500 dolar maaşla çalışma vaadi sunan bir denizcilik şirketine ait iş ilanına başvurdu. Denizlerde mesleğini sürdürme hayali kuran genç, 30 bin lira dolandırıldı. Firma yetkilileri ile dolandırıldığını iddia eden genç hemşirenin tartıştığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz günlerde Maltepe’de meydana geldi. İddiaya göre, N.G (25) isimli genç hemşire, yurt dışı deniz yollarında çalışma imkanı sunarak 3 bin 500 dolar maaş garantisi veren bir denizcilik şirketine ilan üzerinden başvurdu. Firma yetkilileri tarafından yurt dışı harcı ve eğitim verileceği öne sürülerek N.G.’den 30 bin Lira talep edildi. Firma yetkilileri, genç hemşirenin ödeme sonrası başvurudan 14 gün içerisinde vazgeçmesi halinde yaptığı ödemenin geri iade edileceği belirtildi. Ödemeyi yapan N.G. başvurudan 3 gün sonra şirketi arayarak iş başvurusundan vazgeçtiğini ve firmaya yatırmış olduğu 30 bin Lira’sının iadesini istedi. Firma yetkilileri tarafından ödemenin yapılacağı belirtilse de uzun süre dönüş alamayan genç hemşire başvuru yaptığı firmaya ait ofise giderek parasını talep etti. Ödemeyi şirketin yapamayacağını söyleyen yetkili ile N.G. arasında tartışma çıktı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. 30 bin lira dolandırıldığını iddia eden N.G. konuya ilişkin şikayetçi olurken aynı işletme tarafından çok sayıda kişinin mağdur edildiğini iddia etti. "Üç ülkeyi gezeceğimizi, yolcu gemisinde hemşirelik yapacağımı söylediler" Denizcilik şirketine internet üzerinden başvuru yaptığını, ardından şirket tarafından aranarak yüz yüze görüşme sağladıklarını belirten N.G, "Görüşmede üç ülkeyi gezeceğimizi, yolcu gemisinde hemşirelik yapacağımı söylediler. Bunun karşılığında 3.500 dolar civarında bir maaş alacağımı söylediler" dedi. Görüşme sonrası bir sözleşme çıkardıklarını belirten N.G, "Buraya imza attıktan sonra sizin sigorta girişinizi yapacağız, sonra Gemi Adamı Cüzdanı çıkartacağız ve belgelerinizi hazırlayacağız, ardından işe başlayacaksınız dendi. Ona ben imza atmam dediğimde ise, ’Paranızı attınız zaten, bu sadece prosedür gereği, hiçbir kaygınız olmasın. İptal etmek istediğinizde 14 gün içinde paranızı iade edeceğimizin sözünü veriyoruz’ dediler" ifadelerini kullandı. İade için attığı mesajlara üç gün geri dönüş alamadığından dolayı şirkete gelerek iptal dilekçesi hazırlamalarını talep eden N.G, ’’Dört gün boyunca oyaladılar, sürekli aradım telefonlarıma cevap vermediler. mesaj yoluyla yarın diğer gün diyerek sürekli bir erteleme oldu. En sonunda buraya gelip ödemeyi yapacak mısınız dediğimde de 7 gün içinde size dönüş yapacağız, paranızı iade edeceğiz dediler." diye konuştu. "Size paranızı iade etmiyoruz’ dediler" Şirkete geldiğinde personeller tarafından ’’İptal dilekçenizi yazdık, kurum hala dönüş yapmadı’’ sözleriyle karşılaşan genç hemşire, "Ben ayrıldıktan sonra bana ses kaydı atarak ’Hiçbir hak talep edemezsiniz, sözleşmeye imza attınız size paranızı iade etmiyoruz’ dediler. Bana dönüş yapan çok mağdur var, tek kişi ben değilim. Böyle bir geminin olduğunu da düşünmüyorum. Kendilerini şirket diye tanıtıyorlar ancak biz araştırdığımızda sadece şahsa ait küçük bir ofis kurulduğunu gördük. Yasal sürecimiz devam ediyor." dedi.
Antalya Antalya Hali’nde ürün satış saati düzenlemesi Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER), üreticiler tarafından Hal’e getirilen ürünlerin değerinde satılması, üreticilerin saatlerce Hal’de mahsur kalmaması ve daha fazla alıcıya ulaşması amacıyla ürün satış saati oluşturduğunu bildirdi. Antalya’da 2024-2025 örtü altı tarımda hasada başlandığını ifade eden Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER) Başkanı Nevzat Akcan, üreticinin ürününü doğru fiyattan satması ve daha fazla alıcıya ulaştırmak adına Dernek yönetimi olarak 21 Ekim tarihinde başlamak üzere ürün satış saati oluşturduklarını söyledi. “Fiyat istikrarını yakalamak istiyoruz” Üretim sezonunda üreticinin ve esnafın mutlu olduğu bir sezon geçirmek istediklerini belirten Akcan, “Yeni üretim yılına yeni düzenleme getirdik. Hal’in işleyişinde yanlışlar olduğunu tespit ettik. Hal’ler; pazarın, borsanın oluştuğu yerlerdir. Sebze ve meyve sektörün de hallerde yüzde 25 kayıtlı ürün varken, hal dışı satışlarda yüzde 75 kayıt dışı satışlar oluşmaktadır. Fiyat istikrarını sağlamak hallere düşüyor. Üreticinin ayakta kalması ve aile çiftçiliğinin yaşayabilmesi için hallerin varlığı çok önemli. Burada borsa kuruluyor. Burada oluşan borsa en iyi şekilde fiyat istikrarının sağlandığı yerdir. Bunu sağlamak adına bu sezon alıcının, üreticinin ve tüketicinin mutlu olduğu fiyat istikrarını yakalamak istiyoruz” dedi. Gece saat 03.00’te satış başlayacak Hal’de satış saatleriyle ilgili düzenleme yaptıklarını kaydeden Akcan, “Akşam saat 21.00- 22.00’de hallerin açılması doğru değil. Çünkü borsa kurulum saati çok geniş yelpazeye yayılıyor. Bu durum borsayı oluşturmamızda sıkıntı oluyor. 21 Ekim tarihi itibariyle gece 03.00’de satış saatine yönelik karar aldık. Esnaf arkadaşlarımız, Ziraat Odası, İhracatçılar Birliği, tüccar arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. Satışlarımız bundan sonra gece saat 03.00’de başlayacak. Borsayı en iyi şekilde kurup, üreticinin ürününü daha nasıl iyi değerlendiririz derdimiz, gayemiz bu” diye belirtti. “Çalışma saatleri azalacak” Üreticinin çok uzun zamanının Hal’de geçtiğini dile getiren Nevzat Akcan şunları söyledi: “Üretici gündüz serada çalışıyor, yorgun bir şekilde akşam da buraya gelmek zorunda kalıyor. Hal erken açıldığı ve satışlar erken başladığı için geliyor. Sabaha kadar burada araç içinde kalıyor. Yorgun bir şekilde ürününü bekliyor. Biz burada doğru piyasa sağlayarak bunun önüne geçeceğiz. Üretici ürününü en iyi şekilde değerlendirip mutlu bir şekilde evine dönecek. Komisyoncular olarak bu durum da zorluk çekiyoruz. Çalıştıracak işçi bulamıyoruz, çünkü çalışma saatleri çok uzun. Zaman sınırında bizlerde rahatlayacağız. Çalışma saatleri azalacak. Üreticisi, esnafı ve tüketicisiyle mutlu bir sezon geçirmek istiyoruz” dedi.