ASAYİŞ - 14 Temmuz 2023 Cuma 13:25

Osmaniye’de ’Korkutlar’ dualarla Gabar’a uğurlandı

A
A
A

Osmaniye’de ’Korkutlar’, Şırnak Gabar Dağı’na mehter ve dualarla uğurlandı.

Osmaniye’de ’Korkutlar’ olarak bilinen Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı timleri, Şırnak’ta bulunan Gabar Dağı’ndaki petrol kuyusunun emniyetini sağlamak için görevlendirildi. ’Korkutlar’ olarak isimlendirilen taburun komandolarını uğurlamak için Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Hulusi Akkuş, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, 12’nci Komando Tugay Komutan Vekili ve Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Turgut Muhammet Çalışkanlar, askeri ve mülki erkan ile askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Komando Andı’nın okunmasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisinin ardından, Osmaniye İl Müftü Vekili Alaaddin Hançer tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Osmaniye’de ’Korkutlar’ dualarla Gabar’a uğurlandı

Törende konuşan Osmaniye İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, "Yiğit Osmaniye’mizin medarıiftiharı, cennet Amanos’ların kartalı Korkutlarımızı, kutlu ve onurlu yeni bir göreve uğurlamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Jandarma teşkilatı olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar başta teröristle mücadele ve emniyet, asayişin temini olmak üzere bize tevdi edilen her türlü görevi bir ibadet anlayışı içinde canla başla ve ettiğimiz yemine bağlı kalarak canımız pahasına yerine getirdik. Yüce Türk milletinin hizmetkârı olarak Çanakkale Savaşları’nda Alçıtepe, Kocaçimen ve Kireçtepe muharebelerinde destan yazdık, teröristle mücadele çerçevesinde güzel yurdumuzun her karış toprağında ve sınır ötesi harekâtlarında büyük başarılara imza attık. 15 Temmuz hain darbe girişimi devamındaki süreçte satılmış teröristlere karşı devletimiz ve aziz milletimizin yanında mücadelemizi verdik. Göz bebeğimiz Korkutlarımızla 22 Mayıs 2022 tarihinde, cennet Amanos’larımıza kirli ayaklarıyla basan son 2 haini etkisiz hale getirerek bölgemizi terörden tamamen temizledik. Her türlü tabi afette, özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde ilimizi de etkileyen asrın felaketinde kısa süreli reaksiyon göstererek milletimizin yaralarının sarılmasında topyekun katkı sağladık. Şimdi de şanlı tarihimizin altın sayfalarına bir destan daha yazmak için kutlu bir yola çıkıyoruz. Kahraman Korkutlarımızı yıllardır uğrunda nice şehitler ve gaziler verilen Şırnak Gabar Dağı bölgesine ülkemiz için son derece kritik ve ekonomik değere sahip olan petrol arama çalışmalarının emniyet tedbirlerinin sağlanması maksadıyla dualarla, kurbanlarla ve bir bayram havasında uğurluyoruz. Kahraman evlatlarım, Korkutlarım, sizleri bu kutlu görevde önce Allah’a, sonra da komutanlarımıza emanet ederken hepinizi tertemiz alnınızdan öpüyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, kılıcınız keskin, gazanız mübarek olsun" dedi.

Komandolara ve ailelerine seslenen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise, "Kahraman Korkutlarımızın çok kıymetli aileleri ve kahraman Korkutlar hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Bugün her zaman, her şartta vatan mücadelesinde korkusuzca mücadele veren Korkutlarımızı yine çok önemli bir göreve uğurlamanın gururunu yaşıyoruz, Allah yollarını açık etsin. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Vatan görevinde her zaman başarıya imza atmış, göğsümüzü kabartmış olan Korkutlarla gurur duyuyoruz. Allah onları yetiştiren anne babadan razı olsun. Bu kutlu görevi de başarıyla yapacaklarına inanıyoruz. Dualarımız kendileriyle, Allah bahtlarını her daim açık etsin Bu vatan sizden her zaman görev bekledi ve bu görevi de en iyi şekilde yaptınız. Bundan sonra da yapacağınıza inanıyoruz. Allah’ım sizleri her türlü kötülükten, kazadan, beladan korusun. Kahraman Korkutlar, yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

Törende aileleriyle vedalaşan komandolar ve aileleri arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Müslüm Balko

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Çermik’te tescilli Karacadağ pirinci hasadı başladı Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde tescilli Karacadağ pirinci hasadına başlandı. İlçeye bağlı Sarıca Mahallesi’nde Çermik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde “Karacadağ Pirinç Hasadı Tarla Günü” etkinliği düzenlendi. 2018 yılında coğrafi işaret tescili alan ve Karacadağ havzası ile Çermik, Çınar, Hazro ve Kocaköy’de üretimi gerçekleştirilen Karacadağ pirincinin hasadı başladı. Çermik Kaymakamı Adem Karataş, “Çermik’in çalışkan insanları emeği ile alın teri ile tarım faaliyeti yapıyorlar hem de çok özel bir tarım faaliyeti, çeltik yetiştiriyorlar. Karacadağ pirinci olarak bildiğimiz çok özgün bir ürünümüz var. Az önce hem orakla, hem makine ile hasadını yaptığımız Karacadağ pirincimizde Diyarbakır’ımızın ve ilçemizin çok özgün Diyarbakır’a mahsus bir ürün ve coğrafi işareti var tescilli bir ürün. Diyarbakır’daki bu Karacadağ pirincini çeltiğini diğer bölgelerdeki çeltikten pirinçten ayıran özellikler de var” dedi. Kaymakam Karataş, “Karacadağ pirincinin hem marka değerini yükseğe çekmemiz gerekiyor hem de diğer pirinçlerin Karacadağ pirinç adı altında satılmasına da engel olmalıyız. Sadece bu bölgeye özgün, bu bölgede yetişmiş olan pirincin Karacadağ pirinci olarak piyasaya sürülmesini de denetlemeniz gerekiyor ki hem kalitesini hem de çiftçimize olan gelir miktarını arttıralım. Bugün tarla ve hasat gününe katıldığımız çiftçilerimize hasatlarının bereketli olmalarını diliyorum” diye konuştu.
Şırnak Şırnak’ta 7 bölge 15 gün süreyle “geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi Şırnak’ta güvenlik nedeniyle 7 bölge, 15 gün süreyle ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi. Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerdeki 7 bölgenin 14-28 Ekim tarihleri arasında ’geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, “Şırnak ili mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesinin (c) firkası ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak Valiliğince; koordinat bilgileri aşağıdaki tabloda mevcut olan, Şırnak ili Merkez ilçesi sınırlarında bulunan Bestler Dereler Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Kurt Dağı Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin Bölgeleri, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Altındağları Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Oymakaya Bölgesi, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından (14 Ekim 2024 (Dâhil) - 28 Ekim 2024 (Dâhil) tarihleri arasında (15) onbeş gün "Geçici Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında, can ve mal güvenlikleri bakımından söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır” denildi.